Jump to content

predlozite skolu....

Recommended Posts

^^ e da to sam hteo da pitam jel imao neko iskustva sa st. nicholas-om?

ja sam tamo uchio shpanski, zadovoljan sam - mada tebi to nishta ne znachi jer kapiram da jurish napredne nivoe engleskog.

btw hide, zar nije u goce delcheva institut za strane jezike?

u britanskom savetu daju telefon žene koja sprema za toefl (koji je američki test)? daj da ih prijavim centrali, možda daju meni licencu.

drugim rečima, iz kog dupeta izvlačiš te informacije?

Ja sam svojevremeno ucio i u institutu i u St. Nicholas-u, i mogu ti reci da je St. Nicholas mnogo bolji, zato sto su grupe mnogo manje, nas je bilo 6-oro u grupi i mnogo sam vise naucio tamo nego u institutu. Ako hoces neki advanced english i sl. po meni ti je najbolje da odes U Cambridge-ov neki odsek ovde kod nas, to je moj buraz zavrsio. Tu ti je ono fora spreme te tipa jedan, dva semestra i posle radis taj neki advanced english test, koji se salje posle u UK i oni ti tamo pregledaju i posle salju ovamo zajedno sa diplomom.

skipper.jpg

The only light at the end of the tunnel is light of upcoming train.

ja bih ti preporučio inlingvu ako imaš keša. uzmeš pripremu za FCE ili CAE (to su ti kembridž ispiti), dobiješ malu grupu i više profesora, od kojih je bar jedan englez. ne smaraju te preterano sa gramatikom, ali te nateraju da pričaš pravilno. najbolja stvar je što će te naučiti da se izraziš pismeno, i što će aktivirati znanje koje već imaš i nadograditi ga.

institut za strane jezike ne bih preporučio, programi su im zastareli i ne daju aktivno znanje. "naučiš" gomilu gramatike i reči, konverzacija je u drugom planu, a pisanja maltene nema.

st. nicholas ne znam kakav je, učio sam nešto malo nemački kod njih, ali sam morao da batalim.

mada, možda bi bilo dobro da napišeš na kom si ti zapravo nivou i šta bi da postigneš.

Koliko ja znam, British Council nema teaching centre u Srbiji, vec samo art events odeljenje :) Prema tome, tamo mogu da ti daju samo info o skolama u okolini gde mozes da radis cambridge ispite/pripremu (ivanov post).

Prema tome ako zelis da radis neki ispit zbog sertifikata, pitaj tamo. Ako hoces da ucis jezik, zbog sebe - idi direktno u skole koje su ljudi ovde naveli.

sex, drugs and bio food!

pa nemam bas neko znanje engleskog, imao sam u osnovnoj srednjoj i to je to nisam isao na nikakav kurs do sad......zvao sam ove iz st nicholasa ima to neko testiranje pa da vidim na koji bi kurs isao.....ali jos cu da razmislim.....

Edited by pilauda