Jump to content

Kurtlar Vadisi - Irak

Recommended Posts

Da, da, da, kada Rambo i Svarceneger opusteno ubiju po 200-300 arapa (rusa) - americki kriticari to nazovu "remek delom", medjutim kada iracani/turci pobiju malo amerikanaca - takav film dobija zabranu prikazivanja u USA i vecem delu EU. To vam je demokratija. Ima da gledas samo ono sto ti ujka Sem odobri - i tacka.

http://en.wikipedia.org/wiki/Valley_of_the_Wolves_Iraq

Naravno, pogadjate, u pitanju je Kurtlar Vadisi - Irak, iliti Dolina vukova - Iraq. Gledao sam juce ovaj film i mogu vam samo reci da je u pitanju vrh vrhova. Amerikanci su negativci, turci/iracani su baje, sta vise reci? :)

Glume i americki glumci (Billy Zane, Gary Busey), na film je spucano 10 miliona dolara, produkcija je vrh, zaplet je vrh, sve je vrh vrhova - osim cinjenice da je film zabranjen u zapadnim zemljama, i da ga je jako tesko naci u nasim DVD klubovima. Ja sam jedva uspeo da se dokopam DVD rip-a koji cak ima i nas titl :)

Sve u svemu, odusevljen sam filmom, ali stvarno. PREPORUKA!!! PREPORUKA!!! PREPORUKA!!! Ko ima vremena, obavezno, ali obavezno neka odgleda ovaj film. Najzad malo promene, sva ova sranja koja dolaze iz Holivuda su izlizana i provaljena pre 100 godina, sve se ponavlja, svaki film isto sranje...

Inace, film je dobrim delom baziran na istinitim dogadjajima, a po kvalitetu nimalo ne zaostaje za najboljim holivudskim naslovima.

Jel gledao neko ovaj film, kako mu se dopao?

ja sam gledao prvih pola sata.

odmah me podsetio film na turske verzije spajdermena i komandanta marka, s tim da su se ovde otvorili sa keshom za bili zejna.

ako gotivite sechenje bradavica i gashenje pikavaca ochima, gotivicete ovaj film. negde je u rangu Niko filmova, samo bez Stiven Sigala.

• 2 weeks later...