Longleyy Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Dakle , zanima me , zna li neko vishe o budzenju (tj. tjuningu-stajlungu) kola kod nas...Gde , sta kako i naravno kolko para. Recimo koliko treba para za neke pristojne felne , auspuh , podizanje/spustanje , spojler , zatamnjivanje stakala i tako te stvari. Recimo moj plan je da za nekih 6-7k uzmem neku staru Astru i zbudzim je ali lepo , ne onako seljacki... Pa me interesuje (posto nemam pojma o tome) , koliko para jedno takvo sredjivanje moze da izadje i gde uopste to raditi i uopste neke informacije o tome... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 (edited) 6-7k jura? :))) kolko znam kod nas najcesce idu ljudi kod fandja ili u matrix ... i uopste nije jeftino primer: ortak je radio neona kod fandja... ne znam tacno cifre al ~1000e su ispali spojleri , zatamnjavanje je 50-150 , auspuh(samo zadnji deo, ne cela grana) je 50ak ... u svakom slucaju skup sport ako oces samo da das pare... Edited March 8, 2007 by Junkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 Pa da 6-7k jura...Sto?Malo?Mnogo? Uglavnom evo nadjoh na sajtu ovu felnu koja je do jaja :) http://www.discountedwheelwarehouse.com/St...;ShowLarge=True E sad , jel to stvarno 929$ paket od cetiri komada?? Ili ja tripujem ili sam mislio da su felne najskuplje od tih stvari , ili je onda montiranje skupo??Dobro , nije ovo dzaba , ali ja sam imao u glavi neke cifre mnogo vece. ortak je radio neona kod fandja Gari , necu neonke , to je odvratno :( Realno , ono sto daje kolima smek po mom misljenju jesu felne i one najvishe unapredjuju izgled celim kolima , tako da to je prioritet , to i muzika , ovo ostalo ako ostane para i sa ukusom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 (edited) Mislio je na auto krajsler neon. Spojlere mozesh da radish u matrixu mozesh i custom made da radish, mada to ti je sve gomila gita. Moj savet je da obratish paznju da ga spustish, stavish dobre felne i auspuh. Samo stavljanje lepih felni drastichno menjaju izgled automobila. Ortak je radio na hondi crx prednji i zadnji spojler i uspeo je da sjebe branik na prvom lezecem panduru :) Shto se tiche zatamljivanja to mozesh i sam da uradish, kupish crnu providnu foliju sundjer u ruke i udri. Posao od chuku i po. 80% sme da se zatamni, sve preko toga je ilegal Edited March 8, 2007 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted March 8, 2007 Author Report Share Posted March 8, 2007 Moj savet je da obratish paznju da ga spustish, stavish dobre felne i auspuh. Samo stavljanje lepih felni drastichno menjaju izgled. E , to je i neko moje vidjenje stvari sto se tice poboljsavanja kola, ono sto mene zanima jesu cene :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Do some evra ako ocesh neke sick felne. Dovla je skoro pisao o montiranju 3" vece felne na speedindustry.com na svoju tojotu. Kapiram da bi mogao da ti pomogne oko cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 moj savet.. felne + dobro farbanje je ono sto bi ja prvo uradio sledece bi bilo stakla+zadnji spojler ostatak spojlera i spustanje izduvna grana cela(mrzim kad ljudi samo stave fancy kraj auspuha) pa onda ostatak.. pricam o spoljasnjosti naravno btw jesam mislio na krajslera a ne na neonke .. fala staljo.. al samo da dodam da mislim da je kod nas 30% zatamnjenja max dozovoljeno.. to sto svi furaju skoro 100% to je druga stvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 (edited) Jok 80% sasvim opushteno [samo shoferka ne sme biti zatamljena]. Info iz policije Farbanje ce te koshtati i preregistrovanjem kola shto je bzvz. Nek turi felne i zatamni stakla to mu je dosta za pochetak :) Edited March 8, 2007 by stalja_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Ok, momci, nije to ni izbliza toliko jednostavno koliko mozda izgleda... Prva stvar jeste - mi zivimo u Srbiji i sve sto vidite na netu, tj. stranim sajtovima je pretty much nemoguce za naci/izvesti u nasoj zemlji. Npr. neko je spominjao ovde neke firme za spojlere. Matrix tunings je, po nekim poslednjim informacijama, bankrotirao, a kod Fandja jednostavno nemojte ici. U nasoj zemlji trentuno valjaju pomena samo nekoliko njih, npr. Pikec iz Subotice, a dobro rade i momci iz Var Plasta, Mladenovac. Felne i sve vezano za tockove juriti u servisu Danko iz Batajnice. Obicno svi zaborave da je niskoprofilna guma skuplja od same felne i da je umetnost odrzati je normalnom u voznji po nasim putevima. Vece felne uglavnom povlace i zezanje sa ogibljenjem bla bla bla... ima dosta toga vec na www.speed-industry.com, ko sto vec stalja rece, fala njemu. :) Longli, kada kupis Astru, otvoren sam za sva pitanja i predloge. Skup je to sport, ali ako ima dovoljno entuzijazma... Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 Dgsi da li danko valja i polovne alu felne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 ^ valja, valja :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Gotti_ Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 za te pare mozes extra da sredis auto ... bas da bude u full-y Quote don't grow up it's a trap Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 okok ... izlazim iz diskusije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted March 9, 2007 Report Share Posted March 9, 2007 Ortaci iz loseg iskustva su mi govorili da fando zaobilazim u sirokom ruku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Kao sto je i Dovla gore napomenuo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts