Jump to content

Koji kurs?

Recommended Posts

E sad ako sebi postavljate pitanje: kako doci onda do te jebene prakse? Odgovor je prilicno random: faks. Faks je to sto vam otvara vrata ... ili naravno dobra veza :))

Sve sve ali ovo je notorna glupst, makar kod nas. Znachi ono najbitnije sto nasi faxevi ne daju i zbog chega se ja gnusam istih je nepovezanost sa realnim svetom, totalno odsustvo dodirnih tachaka sa aktuelnim tehnologijama. Praxu tjesh stetji, kod nas makar, tako sto ces sam da ucish pa onda da odradjujes od manjih ka vetjim poslove na bazi tog znanja koje si sam stekao.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^ hteo sam i ja isto da iskomentrarisem, al kontam da je mislio da ces lakse da se ispraksiras kad zavrsis faks

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Sve sve ali ovo je notorna glupst, makar kod nas. Znachi ono najbitnije sto nasi faxevi ne daju i zbog chega se ja gnusam istih je nepovezanost sa realnim svetom, totalno odsustvo dodirnih tachaka sa aktuelnim tehnologijama. Praxu tjesh stetji, kod nas makar, tako sto ces sam da ucish pa onda da odradjujes od manjih ka vetjim poslove na bazi tog znanja koje si sam stekao.

Pa, nije to samo kdo nas, mada kapiram da dole je to mnogo vise izrazeno.

Ja licno sam stekao utisak (pri nekoliko pokusaja da pomognem kumu da nadje ok posao u IT sferi, kao i sebi pre par godina), da upravo kod nas je faks nesto sto ti otvora vrata, ne zbog znaja vec zbog toga sto si zavrsio faks :) Tuzno ali tako je. Ljude i dalje ne zanima sta taj covek zna, ili koliko on vredi, vec da li je zavrsio na primer ETF, i kolko ima godina... time se njihova iluzija uspesnog kandidata totlano popunjava i to je to. Zato tvrdim da certifikat od MS-a ti nece otvoriti vrata ... mada kazem, vec duze vreme dole ne zivim, i zaista necu da ispadne da nesto tu jebeno pametujem, jer nemam toliki pregled kao ti ili divinity...

Ali opet, svugde u svetu je education nesto sto je totalno odvojeno od prakse i speclizacije ... i dalje stojim iza toga da ni jedan kurs ne moze da zameni fakultet u globalnom pogledu.

A to da covek sam (uz pomoc spec kursa) mozes da u MNOGO manjem periodu savlada i naucis vise stvari od gradiva koje se uci na faksu (korisnog, naravno), je poznato vec poslednjih 10 godina. O tome nema poente diskutovati :)

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

Draganche je u pravu, znam dosta njih koji zive u Engleskoj, i svi kukaju na prevelike cene izdavanja stana, i ostale troskove, a treba takodje imati u vidu da minimalac krece od 18k funti, dok oni koji zavrshe neki IT-related fax imaju pochetne plate od 22-23k, tako da te Statorove cifre nemaju veze sa stvarnoshcu.

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Draganche je u pravu, znam dosta njih koji zive u Engleskoj, i svi kukaju na prevelike cene izdavanja stana, i ostale troskove, a treba takodje imati u vidu da minimalac krece od 18k funti, dok oni koji zavrshe neki IT-related fax imaju pochetne plate od 22-23k, tako da te Statorove cifre nemaju veze sa stvarnoshcu.

Ovo je poenta, sada nama plate u Engleskoj deluju prevelike i super, sve je to lepo ali tamo je drugi standard nego ovde, te pare u Engleskoj nisu neke pare a to ljudi ne shvataju, da su bili u Londonu znali bi da je sve papreno skupo, ne kazem da su plate lose ali nisu toliko ogromne koliko deluju na prvi pogled.

SCJP.png

A mi smo male perice pa nam treba veliki mag pravnog falkuteta da nam razjasni razliku u standardu ....

Poenta priche, avionska karta do kube je 700 jura, to je mega plata u srbiji, a petina plate na zapadu zamisli. To je sushtina, kolko god dobru platu za nashe standarde imao kad odes negde na odmor recimo nemacka cistacica moze vise da odvoji za taj odmor od tebe.

cekajte da nesto iskristalisemo

mi ovde pricamo o "diplomi"

hej, pa i sami znate kakvi su pojedini fakulteti - uzmimo menadzment na ftnu, da ih iole pametni ljudi zavrsavaju u roku sa pola gasa - dok na elektrotehnici pet godina jedes svoja muda

i sad ce neko vise da ceni onu curkicu sto je zavrsila menadzment, nego mene sa cisco professional diplomom? samo zato sto je po definiciji akademski gradjanin? ne verujem

Niko te nece nesto bitno ceniti samo zbog diplome fakulteta / kursa tj sertifikata, ali ovo je vec i druga prica.

Ti na osnovu faxa mozda i dobijes posao bez radnog iskustva, ali ti niko nece reci "e ti si zavrsio ETF evo ti pocetna plata 1k evra". Ljudi zaposljavaju nekoga na osnovu toga koliko misle da zna, koliko deluje ozbiljan i vredan, koliko im se dopao, koliko misle da bi im se uklopio u rad tima, koliko misle da bi im se isplatio ... ( ima jos razloga naravno, a neki su mnogo gori od ovih :) )

Kao sto ima brdo ljudi sa tvog fakulteta koji su 3. godina i ne znaju nista, tako ima i brdo MCSA koji su bubali test kingove i polozili ispit, pa isto tako ne znaju nista.

Koji god fakultet da izaberes ili kurs zavrsis ti ces morati pa morati da stices radno iskustvo i da ucis dalje (ako si u IT, gde tehnologija napreduje i sve se menja)

Fax ili kurs u sustini nije izbor. Kurs moze da dodje i posle faxa, ali je jako tesko reci da moze da ga zameni. Kurs je nesto sto te specijalizuje za neku oblast, a nikako ne zamena za fakultet.

evo ti c/p sa elitesecurity foruma na ovu temu, mnogo je bolje objasnjeno nego sto bih ja to uradio :)

Razlika između formalnog i neformalnog znanja

Ovo je veoma va

Edited by GcV.Bjeli

A mi smo male perice pa nam treba veliki mag pravnog falkuteta da nam razjasni razliku u standardu ....

Poenta priche, avionska karta do kube je 700 jura, to je mega plata u srbiji, a petina plate na zapadu zamisli. To je sushtina, kolko god dobru platu za nashe standarde imao kad odes negde na odmor recimo nemacka cistacica moze vise da odvoji za taj odmor od tebe.

A tu imas jedan problem a to je da skoro nemas godisnji odmor tako da iako imas kesha da negde odes ne ides, ljudi imaju pare da odu ali im firme gde su zaposleni daju 2-3 dana godisnjeg odmora pa mahom putuju samo kad odu u penziju, mada opet to zavisi od firme do firme naravno ovo se ne odnosi za sve samo ima i toga.

SCJP.png

Sad vec lupate i ti i tjebe.

Da jeste, svetski turizam zavisi od srba jer zapadnjaci, azijati i ostali nikad ne idu na godisnji odmor, da de1, da da kako da ne.

A tek sto cistacice iz zapadnjackog WC-a prave bahanalije po bahamima da ne pricamo...

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

ali lol! ti sutra imash ispit i umesto da uchish ti odgovarash na mohijeve i de1jeve postove? alobre!

Ma mora malo da se provetri glava :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

A tu imas jedan problem a to je da skoro nemas godisnji odmor tako da iako imas kesha da negde odes ne ides, ljudi imaju pare da odu ali im firme gde su zaposleni daju 2-3 dana godisnjeg odmora pa mahom putuju samo kad odu u penziju, mada opet to zavisi od firme do firme naravno ovo se ne odnosi za sve samo ima i toga.

AHAHAHAH

dechko zakonom propisan odmor u francuskoj je 3 meseca godishnje ako se dobro setjam ....

AHAHAHAH

dechko zakonom propisan odmor u francuskoj je 3 meseca godishnje ako se dobro setjam ....

U EU je za svaki mesec 2 dana godisnjeg odmora... pa kolko si odradio meseci u godini tolko imas odmora :)

(jer se jelte poslovi menjaju ko carape... tako da je i vise nego moguce negde raditi napr. 9 meseci samo pa dobiti sut u dupe, ili otici sam...)

Edited by Coll

sex, drugs and bio food!

ne mogu da odlučim da li više kenja mohi ili de1 :))

kapiram da u tih 24 dana godišnje u EU ne ulaze državni praznici, a toga ima još 10 minimum, tako da dolazimo do nekih mesec i po godišnjeg odmora, što je mnogo više nego što ovde dobiješ.

AHAHAHAH

3 meseca godisnje? pa da li ti mohi zaista verujesh da u jednoj kapitalistickoj zemlji moze da bude tako? u italiji imash feroagosto kada je ceo avgust za vecinu radnika neradan, i verujem da je to maksimum za neku evropsku zemlju. Francuzi su jedino specifichni po tome sto su pre dve godine smanjili radnu nedelju sa 40 na 35 sati maks, u cilju borbe protiv nezaposlenosti jer se time dolazi do potrebe za vecim brojem radnika

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Ne ne na zapadu se radi i svaki vikend!!!1111

Sto ste svi ubedjeni da znate sve ...

"In my line of job, I am a journalist working on a French newspaper. We have eight weeks of vacation -- eight weeks of vacation," says Stephane Marchand, a senior economics editor at the French newspaper, Le Figaro. "Eight weeks, yes. I know it may be surprising for you because I know in the U.S. you might have only two or three, if you’re lucky, but we have eight."

Like most Frenchmen, Marchand has no guilt about taking so much time off. In fact, it’s the law: full-time workers in France are guaranteed at least five weeks vacation -- guaranteed those long lazy days in the sun, and leisurely lunches in outdoor cafes.

On top of the five weeks, there are another dozen public holidays, and a maximum 35-hour work week, with no paid overtime allowed. Managers like Marchand, who work more than 35 hours a week, get more time off.

"The so-called 35-hour work week gives us 22 more days a year," says Marchand.

Twenty-two more days in addition to the eight weeks vacation?

"Yes," says Marchand. "Which is a lot."

OMG vidite kako zli kapitalisticki izrabljivachki zapad jebe svoje zaposlene u zdrav mozak i ne da im da idu na odmor ...