Jump to content

Banka?

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meni je mnogo neobicno da intesa ne uzima nikakve provizije? Oni su bas poznati po tome. No ono sto ja znam jeste da uvek biras banku u skladu sa dostupnosti bankomata na tvojim potezima kojima se kreces, jer je fazon u tome da kad uzimas kes sa nekog drugog bankomata umeju da uzmu i do 200 dinara, sto je bas previse. No, moja iskustva:

Komercijalna

-------------------

- Mozes da dizes kes sa racuna samo u banci gde si otvorio racun.

- Ne daju kartice ako nemas stalni priliv (cak ni debitne, mada ovo tebi nije vazno jer imas stalni priliv).

- Imaju ok bankomate sa kojih mozes skinuti i 200 dinara.

- Imaju ebanking koji nije bas najjaci na svetu, ali po defaultu ima naloge za placanje struje, vode i ostalog, a mozes i da dodas jos neke racune (doduse, po to moras otici u banku).

Societe

----------

- Nemaju ebanking za fizicka lica.

- Ali imaju SMS proveru stanja na racunu sto je ok.

- Imaju ok "tehnicku podrsku".

- Takodje mozes podici 200 dinara sa racuna.

- Dobijes u startu dinarski i devizni racun.

Intesa

---------

- Ima gomile bankomata.

- Najzgodniji su za placanje u maloprodajama jer su svugde njihovi aparati, plus za cmarket, maksi i slicno jer je to miskovicevo.

- Mozes da podignes najmanje 500 dinara sa bankomata.

- Imaju ok ebanking za fizicka lica.

Raiffeisen

----------

- Ja ne znam sta su oni promenili od tih uslova, nikada ih nisam koristio na taj nacin, ali mi je podrska na bankomatima ok, takodje je ebanking kul, tu je i virtuon za placanje preko neta.

Eto, to je sad ovako ukratko, jer nemam bas puno vremena, ali sustinski neces imati problem ni sa jednom bankom koju odaberes, a po meni kazhem ti, razmisli kojim putevima se kreces, dal' recimo kad izadjes iz 18ice na stanici do posla imas neku banku i koju, gde ti je najbliza banka od centrale, da li imas neku banku i koju kod tebe u kraju itd. Ako se ne varam imas Maxi, tu je Intesa bankomat, samo na osnovu toga ces ustedeti tipa 1000 dinara mesecno u proviziji koju bi ti uzimali :)

Komercijalna

-------------------

Intesa

---------

- Ima gomile bankomata.

- Najzgodniji su za placanje u maloprodajama jer su svugde njihovi aparati, plus za cmarket, maksi i slicno jer je to miskovicevo.

- Mozes da podignes najmanje 500 dinara sa bankomata.

- Imaju ok ebanking za fizicka lica.

po ovome ispada da je intesa daleko najbolja. ali mi samo nije jasno ovo za komercijalnu - da li to znachi da pare mogu da podizem samo u ekspozituri u kojoj sam otvorio rachun iako ih ima jedno 20 u gradu, npr?

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

s tim sto smo propustili jos par banaka - erste, hipo, NBG i jos par koje su jos u razvoju..

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

S tim sto bih ja ipak preporucio da zaobidjete rajfajzen. Razlozi su predugi da ih sad navodim, uglavnom nisu poslovni, spori su, nefleksibilni.

Kao i svaka druga na kraju krajeva.

Voleo bih da sam mogao snimiti moj razgovor sa sluzbenicom u kreditnom odeljenju komercijalne pre 10 dana. Ako ona zna sta je pricala ubio me bog. Mogla je isto tako da prica da njen bicikl nema 18 brzina vec samo 9 :))

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Eto, to je sad ovako ukratko, jer nemam bas puno vremena, ali sustinski neces imati problem ni sa jednom bankom koju odaberes, a po meni kazhem ti, razmisli kojim putevima se kreces, dal' recimo kad izadjes iz 18ice na stanici do posla imas neku banku i koju, gde ti je najbliza banka od centrale, da li imas neku banku i koju kod tebe u kraju itd. Ako se ne varam imas Maxi, tu je Intesa bankomat, samo na osnovu toga ces ustedeti tipa 1000 dinara mesecno u proviziji koju bi ti uzimali :)

Pa znas i sam da u Glavnoj ima skoro svih banaka koje postoje kod nas.....

overite HVB, nemam račun kod njih ali znam dosta ozbiljnih ljudi koji imaju.

ranije su uzimali po 1% na sve uplate/isplate, pa su se sada setili da je 400 djunti ipak bolji prosek izgleda po stanovniku

da se razumemo, sve banke uzimaju proviziju prilikom svakog plaćanja karticom, samo što je uzimaju od prodavca, pa on to tebi obračuna kroz veću cenu proizvoda, tako da ti je svejedno da li plaćaš kešom ili plastikom.

[

Komercijalna

-------------------

- Ne daju kartice ako nemas stalni priliv (cak ni debitne, mada ovo tebi nije vazno jer imas stalni priliv).

- Imaju ok bankomate sa kojih mozes skinuti i 200 dinara.

- Imaju ebanking koji nije bas najjaci na svetu, ali po defaultu ima naloge za placanje struje, vode i ostalog, a mozes i da dodas jos neke racune (doduse, po to moras otici u banku).

E pa vidis to je greska u Komercijalnoj banci mozes da podizes pare u bilo kojoj ekspozituri odnosno filijali na teritoriji Srbije odnosno Crne Gore, otvoris racun a kes podizes gde god hoces a za kartice je istina stalni priliv i dobijes osnovnu Visa elektron a kasnije mozes da uzmes Master na mesec ili dva znaci platis danas a pare ti skinu sa racuna za mesec ili dva u zavisnosti kako si potpisao ugovor ,na dva imas neku proviziju [^]

SENKA, IVKE

Poprilicno sam siguran da ima provizija i na tim bankomatima, samo je manja jer se ne racuna provizija koju placas ako oni vrse trasnfer novca iz jedne banke u drugu.

Na kojim ako imas recimo karticu Komercijalne banke i skidas pare sa bankomata Komercijalne banke nema provizije a ako sa tom karticom odes do bankomata Intesa banke imas proviziju [:D]

SENKA, IVKE

Na kojim ako imas recimo karticu Komercijalne banke i skidas pare sa bankomata Komercijalne banke nema provizije a ako sa tom karticom odes do bankomata Intesa banke imas proviziju [:D]

Jos jednom, ima provizija na koriscenje bankomata u svakoj banci makar ti imao i 10 racuna u istoj, jedina razlika je sto u maticnoj banci kad dobijes izvestaj ti ne primetis proviziju za bankomat jer se racuna sve skupa. Primetis onu koja se skida ako si podigao sa tudjeg bankomata jer se zasebno unosi na izvestaj.

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

nije tacno... licno sam proverio i pitao bar 5-6 puta za intesu i ne skidaju ni paru kad uzimas kes s njihovog bankomata...

kad koristis bankomate drugih banaka uzimaju 3-5% ako se dobro secam

i s njihovog bankomata je najmanja cifra 500 kinti.. i ide u koracima od 500 kinti.. znace ne mozes da dignes recimo 3200...

licno sam proverio i pitao bar 5-6 puta za intesu i ne skidaju ni paru kad uzimas kes s njihovog bankomata...

Znam, i mojoj stranki su rekli da ce mu ugraditi ebanking pre 4 meseca, josh uvek stoji u redu i predaje naloge za prenos. Elem, snaja mi radi u intezi, uzimaju 2% na bankomatima.

Sto se tice ostalih banaka, komercijalnu treba spaliti, a raifaizen zaobitji u dalekom luku, pod uslovom da nemash strano drzavljanstvo.

Najfleksibilnije banke su A banka i intesa. A banka je fleksibilna zato sto ce ti primiti naloge bez pecata ili potpisa i netje im biti tesko da ti dopune shifru placanja, posavetuju oko nekih gluposti za podizanje kesha, itd. A intesa je fleksibilna zbog elektronskog placanja i minimalne provizije prilikom koriscenja iste usluge.

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

bump: Shta je news inache?

Ovaj Ghost izgleda ozbiljan knjigovodja [:)]

news ti je, uprosceno recheno, jer znam da si tard [:D], dl svega i svachega za veoma male pare, i to max brzinom tvoje konekcije

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Znam, i mojoj stranki su rekli da ce mu ugraditi ebanking pre 4 meseca, josh uvek stoji u redu i predaje naloge za prenos. Elem, snaja mi radi u intezi, uzimaju 2% na bankomatima.

cek... na njihovim ili onim od drugih banaka... posto sam ja bar 20x do sad imao 50-100 kinti na racunu a podigao 10-20k koje su mi uplacene isti dan...

cek... na njihovim ili onim od drugih banaka... posto sam ja bar 20x do sad imao 50-100 kinti na racunu a podigao 10-20k koje su mi uplacene isti dan...

Na intesinim, takodje znam da uzimaju proviziju prilikom prometa robe i usluga. Fazon, decko je kupio auto, uradio prenos od 800k dinara i trebali su da ga klepe za 30k dinara, znaci provizija 3.75%.

Samo sto je uradio prenos sredstava na racun jedne devojke iz banke i platio sa njenog racuna, a posto banka ne uzima proviziju svojim radnicima.... castish devojku 100 jura i svima lepo. ;)

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

Jos jednom, ima provizija na koriscenje bankomata u svakoj banci makar ti imao i 10 racuna u istoj, jedina razlika je sto u maticnoj banci kad dobijes izvestaj ti ne primetis proviziju za bankomat jer se racuna sve skupa. Primetis onu koja se skida ako si podigao sa tudjeg bankomata jer se zasebno unosi na izvestaj.

[/quote

Eto naterao si me vidi ja radim u Komercijalnoj banci u Kralja Petra imam tri vrste kartica Visa elektron, Master card . i Dina kreditna kada podižem pare sa bankomata Komercijalne banke nista se ne skida provizija znaci 1000 din i to je to ako odem prekoputa na bankomat societe generale kada podignem 1000 din kada vidim promet na racunu skine mi oko 1300 ili 1500 ne mogu sada da se setim i nema sta da se vidi jer provizija jednostavno ne postoji

SENKA, IVKE

ako odem prekoputa na bankomat societe generale kada podignem 1000 din kada vidim promet na racunu skine mi oko 1300 ili 1500 ne mogu sada da se setim

ajde prestani da postuješ samo da bi postovao, molim te.

^^ [roflmao]

Ja imam Intesa Maestro i nisam primetio da mi skidaju proviziju prilikom podizanja keša sa njihovih bankomata. Dižem po par hiljada i uvek imam nešto siće na računu. Ta provizija na bankomatima valjda važi pri podizanju novca sa karticom neke druge banke. Tako mi reče radnica ekspoziture u Knezu, ko će ga znati...

Edited by Tauruss