aLti Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 ^ Jel hoće Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 ELECTRON karticu naseg Raiffeisena sam koristio i u Dubaiu, tako da ono, nema greske, sljaka provereno. jedno pitanje - jel to znacilo da si za transakcije u dubaiu morao da otvaras i devizni racun pa ti se sa njega skidalo, ili si koristio dinarski pa se to u procesu konvertovalo u evre i tako islo dalje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 obično troši pare sa dinarskog računa dok ih ima, a onda ili zadužuje (ako je kreditna) ili automatski konvertuje i skida sa deviznog. opet, to zavisi od banke i tvog dogovora sa njima, ovo je neki opšti slučaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Force Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Ovaj kreditne kartice moze da izvadi bilo ko ( mislim preko 18 ) , ili samo onaj ko je zaposlen za stalno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Kreditnu karticu moze da vadi samo onaj ko je zaposlen, jer treba neka garancija kreditiranja (mada je to nekada i samo kesh), i to zavisi od banke do banke. Debitnu mozes da dobijes bilo gde sa otvorenim racunom, osim u komercijalnoj, oni ne daju kartice ako nemas stalna primanja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted February 12, 2007 Report Share Posted February 12, 2007 jedno pitanje - jel to znacilo da si za transakcije u dubaiu morao da otvaras i devizni racun pa ti se sa njega skidalo, ili si koristio dinarski pa se to u procesu konvertovalo u evre i tako islo dalje? Zaboravio sam da kazhem da ja imam i visa electron i visa virtuon karticu. electron je vezan za 2 racuna: dinarski i devizni. preko dinarskog sad primam platu, a sa deviznog mi se skidala kinta svaki put kada bih u dubaiu koristio visu electron. inace da, MOGUCE JE da se sredstva skidaju i sa DINARSKOG racuna pri cemu se AUTOMATSKI KONVERTUJU u evre po zvanicnom kursu ZEMLJE U KOJOJ JE KARTICA IZDATA tj u kojoj je banka koja je izdala istu... virtuon sa druge strane ima jedan racun za koji je vezan i on je devizni. sa njega se skida kinta kada placate na netu. ako je cena na netu u dolarima a vi imate jure na virtuonu, takodje se vrsi automatska konverzija valute po vazecem kursu i transakcija se neometano obavlja... ni ja u pocetku nisam verovao da sve ovako lepo funkcionishe, ali to su samo posledice trauma iz 90-tih kada u ovoj zemlji nisi mogao WC papir da kupish a da nesto ne podje naopako... Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts