fatboy Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 (edited) EVERTONE DVX-510S Uzeo sam ga i testirao... GLAVNA Mana: sitan font subtitlova kod DIVX filmova i nedostatak srpskih slova... Na sajtu distributera sam nasao firmware update i fleshnuo uredjaj. Dobio sam nasa slova ali velicina fonta je ostala nepromenjena... Sto se samog uredjaja tice, manji je od standardnih gabarita DVD/DIVX playera za 40% odprilike... To mi se i svidelo kod njega. Mali display sa desne strane jasno prikazuje trenutni status uredjaja. Vratanca se otvaraju brzo ali ne izlaze bas skroz napolje koliko bi trebalo da se lako polozi disk na tanjir vec je kao i kod dosta modela "stidljiv" pa morate nacentrirati disk pri ubacivanju sto i nije neki problem... Ono sto odmah pada u oci jeste veoma brz rad sa diskovima DVD/CD i RWR, vrlo brzo ih iscitava i u odredjennim slucajevima automatski pokrece film... Uredjaj je progutao 10tak razlicitih proizvodjaca kada su DVD diskovi u pitanju, od no-name do Verbatima... rezanih na svim brzinama. Sto se dekodiranja tice, prosao je skoro sve testove od mojih najstarijih DIVX-a do najnovijih pakovanih u codec6 formatu.... Cak je i ANIME crtace koji su cesto problematicnih codec ekstenzija lako citao, sve sem par pomenutih... Sto se subtitlova tice, neki uredjaji zahtevaju da subtitle fajl bude ISTOG NAZIVA kao i video fajl. Ovde to UGLAVNOM nije slucaj MADA negde nije hteo da procita subtitle koji je bio razlicito imenovan od video fajla! Jos nisam dovoljno ispitao o cemu se ovde radi... mp3 muziku pusta regularno, kao i audio diskove. Sto se DVD filmova tice, kod njih nemate problem sa velicinom fontova, slova su dobre velicine i lako citljiva na ekranu. Predpostavljam da je pitanje vremena kada ce se pojaviti nova verzija firmware-a koja ce poboljsati velicinu fonta kod DIVX filmova na ovom uredjaju jer sve ostalo kod njega je za pohvalu. Daljinski je dobar, lepo radi i dobro "keba" sam uredjaj... U paketu idu i 2 baterijice. MENI uredjaja je pregledan, opsiran i moze se prebaciti i na srpski jezik. Od prikljucaka sa zadnje strane na uredjaju imate audio stereo out, audio 5.1 out, video out s-video out, digital audio out, scart out. Sto se problema sitnih slova tice, za sada to resavam lako: otvorim subtitle fajl oznacim CEO sadrzaj, COPY, otvorim MS Word fajl, PASTE u novi dokument, onda OZNACIM SVE TO pa idem gore na opciju FORMAT, pa na FONT i tu u opcijama stikliram opciju "ALL CAPS" cime sva slova u textu menjam u VELIKA. Zatim sve to ponovo oznacim pa COPY, pa onda se vratim na subtitle fajl pa tu PASTE umesto orginalnog sadrzaja (fala Lucky!) i kada tako sredjen subtitle fajl narezem na RW sa filmom TO JE VEC DRUGA PRICA jer su sada slova duplo veca i laksa za citanje pri gledanju DIVX filmova! Inace postoje DVE vrste firmware-a za ovaj uredjaj, u zavisnosti koji SERIJSKI BROJ se nalazi sa zadnje strane, i to: ZA UREDJAJ SERIJSKE OZNAKE od SN-060909551 do 060911300 koristiti firmware: http://www.trion-int.com/files/2888/DVX-51...1300/DVDROM.BIN i ZA UREDJAJ SERIJSKE OZNAKE od SN-060906801 do 060909550 koristiti firmware: http://www.trion-int.com/files/2888/DVX-51...9550/DVDROM.BIN ...a evo i UPUTSTVA za UPDATE FIRMWARE-a koje sam skuckao: ---------------------------------------------------------------------------------------------- 1) Proverite MODEL tj SERIJSKI BROJ na zadnjoj strani uredjaja kako bi znali KOJU firmware verziju treba upotrebiti! 2) Na medij CD-R (ne CD-RW) snimite BIN fajl u root diska (ne image) 3) Oblika zapisa: - disk ne sme biti multisession - mora biti "ISO 9660 only" standard - File name lenght (ISO): Max of 11=8+3 chars 4) DIsk snimajte NAJMANJOM BRZINOM SNIMANJA i koristite kvalitetne diskove. Najbolje je koristiti NERO BURNING ROOM interfejs u kojem cete sve ove opcije najlakse podesiti !!! ---------------------------------------------------------------------------------------------- Sto se mene tice, za 2720 din koliko kosta ovaj uredjaj u prodavnici i neam prava da ocekujem vishe !!! Edited January 15, 2007 by nigger Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 15, 2007 Report Share Posted January 15, 2007 Vidim da si odusevljen :) I pride cestitke za tekst, jako mi se dopao post. Kada bismo imali vise takvih detaljnih i sve, ovo bi bio jedan zivahan deo foruma. Svaka cast. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Sto ga ne pitas da pise za neki od rur medija? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Zato sto zna da debelog prpa mrzi da pishe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts