f4ts0 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Oh kolko ima tumacenja te skracenice :) http://en.wikipedia.org/wiki/R.U.R._%28Ros...ersal_Robots%29 http://en.wikipedia.org/wiki/Rur Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 (edited) mi smo klan postovalaca reke u belgiji??? oomg The Rur (-German, in Dutch and French: Roer, not to be confused with the Ruhr) is a river in Belgium, Germany and the Netherlands. It is a right tributary to the river Meuse. About 90% of the river is in Germany. Edited January 9, 2007 by daki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 rur - raketom u rchma Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 (edited) sta znaci RUR uopste? Valjda Raket(a)(om) U Rebra ako se dobro secam, a mozda i nije :) Da da poslednje utociste quakera -.- Edited January 9, 2007 by Sasa_Matic(BlindProphet) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 quakera? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 poslednje utochishte svakojakog shljama, lol.... Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 pa ti onda i sebe stratras istim ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 ne sranje, sherloche! Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 apsolutno si u pravu, pesmo, i mislim da treba da prestaneš da dolaziš kako bi se manje akao sa šljamom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanitarium Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 @sanitaruim to postujem Znamo se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 apsolutno si u pravu, pesmo, i mislim da treba da prestane Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Kakav skup takvi i posetioci ... Popovi su u sushtini isti kao i ti posetioci o kojima prichate. Zatucanost na istom ili chak gorem nivou. Ne volim generalizovanje. Da li bi mogao malo da pojasnish? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 @ch1zra: u pravu si... kakva crkva takvi su i vernici. u islamu kada se ulazi u d Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sex Machine Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 da i ja sam skoro cuo da popovi(i ti vecina) imaj cenovnik...ladno....ja nikad nisam sreo popa koji mi je trazio kintu.naravno da cu mu dati,ali ako za osvestanje vodice pred slavu trazi 2000 dinara REALNO zasluzuje samar. zato i nije cudo sto popovi voze najbesnija kola...naravno ima i onih koji su ostali dosledni osnovnim postulatima Quote http://s2.bitefight.ba/c.php?uid=22457 b:"jeli,jel ovo na slici fred durst ili onaj njegov brat limp bizkit?" mare:"glupa je ko kugla ispod kauca" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tauruss Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Bio sam u crkvi na Badnje vece. Zapalio svece, slusao molitve i zaista sam se osecao dobro. Nekako sam se smirio, osetio neki spokoj. Mozda to nekima zvuci smesno i apsurdno, ali tako je. Sebe ne smatram nekim velikim vernikom. Odem ponekad u crkvu, zapalim svece, dam neki prilog... Ne smatram da je Crkva krucijalna stvar u samoj veri, moze se biti pravi hriscanin i bez nje, pogotovo danas kada imamo sve. Ona je ranije imala svrhu spajanja vernika. Nekada su se ljudi u njoj skupljali jer nisu postojale kafane, internet, kola itd. To je bila svojevrsna prilika da se ljudi bezbrizno okupe oko necega sto ih spaja i daje im nadu. Lepota nase crkve je u slobodi. Sve je na dobrovoljnoj osnovi. Nista se ne mora. Samo treba biti iskren. Nikad nije kasno postati vernik, samo ako je to iskreno. Meni je zhao shto me roditelji nisu vodili u crkvu kad sam bio mladji i shto su me nesvesno vaspitali kao shto su njih vaspitavali. Vremena su se promenila. Sada se svaki vikend mozete "dobro provesti" u nekom klubu, otputovati negde, odmoriti dushu. Nekada su ziveli za hrishcanske praznike, dane spokoja, odmora, ljubavi. Danas je to sve drugacije. Ljudi su postali devijantni, materijalisti... Srpski je komplex biti siromasan. Ne verujem da bi vam pop nekome odbio odrzati opelo da mu kazete da nemate novca ili da mu date neku simbolicnu sumu. Druga je stvar sto je ljude sramota i namecu sebi tu obavezu da popu gurnu u dzep 50 ili 100e pa posle zhale za tim. I veliki broj svestenih lica se promenio, i oni chine zemaljske grehove. Mada i medju postoje pravi sveci. Pricao sam sa nekima... U hriscanstvu necete naci nishta shto bi vam nashkodilo ili vas navelo na neke loshe stvari i zbog toga bi ga bar trebali poshtovati. Loshe stavove prema veri ljudi dobijaju zbog upotreba iste u neke nechiste svrhe i u tu problematiku necu ulaziti, bitno je samo znati da je toga kod nas bilo jako puno. Ljudska glupost, ogranichenost i strah su jedine stvari koje mogu navesto choveka da govori loshe o hrishcanstvu. Ne treba osudjivati nalaganje badnjaka zbog nekih prostitutki i halapljivih popova. Oni znaju zasto to rade. Bitna je sushtina vere koja je nogo dublja U svakom slucaju, ne morate biti vernici ali nema potrebe za raspaljivanjem mrznje i pljuvanjem zbog nekih slepaca koji su tu zalutali. Znam da ce neki sad baciti hejt na ovo, kao i obichno, ali se nadam da ovde bar neko kapira o chemu govorim. Zapalite svecu ponekad, bice vam bolje, iskreno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasamnepismen Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Biti pop u ovo vreme je isto kao biti i automehanichar, zanat k'o zanat, samo shto se ovaj "popovski" vishe placa... Quote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Bio sam u crkvi na Badnje vece. Zapalio svece, slusao molitve i zaista sam se osecao dobro. Nekako sam se smirio, osetio neki spokoj. Mozda to nekima zvuci smesno i apsurdno, ali tako je. Sebe ne smatram nekim velikim vernikom. Odem ponekad u crkvu, zapalim svece, dam neki prilog... Ne smatram da je Crkva krucijalna stvar u samoj veri, moze se biti pravi hriscanin i bez nje, pogotovo danas kada imamo sve. Ona je ranije imala svrhu spajanja vernika. Nekada su se ljudi u njoj skupljali jer nisu postojale kafane, internet, kola itd. To je bila svojevrsna prilika da se ljudi bezbrizno okupe oko necega sto ih spaja i daje im nadu. Lepota nase crkve je u slobodi. Sve je na dobrovoljnoj osnovi. Nista se ne mora. Samo treba biti iskren. Nikad nije kasno postati vernik, samo ako je to iskreno. Meni je zhao shto me roditelji nisu vodili u crkvu kad sam bio mladji i shto su me nesvesno vaspitali kao shto su njih vaspitavali. Vremena su se promenila. Sada se svaki vikend mozete "dobro provesti" u nekom klubu, otputovati negde, odmoriti dushu. Nekada su ziveli za hrishcanske praznike, dane spokoja, odmora, ljubavi. Danas je to sve drugacije. Ljudi su postali devijantni, materijalisti... Srpski je komplex biti siromasan. Ne verujem da bi vam pop nekome odbio odrzati opelo da mu kazete da nemate novca ili da mu date neku simbolicnu sumu. Druga je stvar sto je ljude sramota i namecu sebi tu obavezu da popu gurnu u dzep 50 ili 100e pa posle zhale za tim. I veliki broj svestenih lica se promenio, i oni chine zemaljske grehove. Mada i medju postoje pravi sveci. Pricao sam sa nekima... U hriscanstvu necete naci nishta shto bi vam nashkodilo ili vas navelo na neke loshe stvari i zbog toga bi ga bar trebali poshtovati. Loshe stavove prema veri ljudi dobijaju zbog upotreba iste u neke nechiste svrhe i u tu problematiku necu ulaziti, bitno je samo znati da je toga kod nas bilo jako puno. Ljudska glupost, ogranichenost i strah su jedine stvari koje mogu navesto choveka da govori loshe o hrishcanstvu. Ne treba osudjivati nalaganje badnjaka zbog nekih prostitutki i halapljivih popova. Oni znaju zasto to rade. Bitna je sushtina vere koja je nogo dublja U svakom slucaju, ne morate biti vernici ali nema potrebe za raspaljivanjem mrznje i pljuvanjem zbog nekih slepaca koji su tu zalutali. Znam da ce neki sad baciti hejt na ovo, kao i obichno, ali se nadam da ovde bar neko kapira o chemu govorim. Zapalite svecu ponekad, bice vam bolje, iskreno... WORD! Mogu 100% da se slozim sa covekom, naime mnogi od vas gledaju sasvim drugu stranu cele price a u stvari akcenat je na postovanju nekih obicaja koji su se vekovima provlacili u nasem drustvu, imamo svoju tradiciju, imamo svoje obicaje i trebamo biti ponosni na to sto imamo, treba negovati sve to i ostati po strani, tacno je da od 90. u crkvu idu kriminalci, prostitutke i politicari da bi bili vidjeni ali ne morate vi govoriti protiv svega toga samo zbog takvih stvari, pa i na koncertu stinga ste imali neke kriminalce i prostitutke u lozi koji su dosli tu da bi bili vidjeni, sve je tako u ovo vreme. Problem je sto vecina vas aludira kako je crkva ovakva ili onakva, vracate se u srednji vek i sta ti ja znam, da skratim pricu nasa pravoslavna crkva nije imala inkviziciju, mi nismo spaljivali ljude na lomaci niti radili takve stvari, pa stoga ne znam cega se vi gnusate, pravoslavna crkva je bila stub nase kulture i postojanja i moze se reci da je jedan od faktora koji nas je odrzao, da ne bude zabune imao sam i ja period kada sam bio anarhista gnusao se svega, popova crkve i tako dalje, razmisljao kao sto mohican sad razmislja, bio globalsita, liberal, al kada sam sagledao i drugu stanu shvatio sam da je odgovor negde u sredini, nije nista crno-belo stoga ne mozemo imati tako radikalne stavove povodom mnogih stvari... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Biti pop u ovo vreme je isto kao biti i automehanichar, zanat k'o zanat, samo shto se ovaj "popovski" vishe placa... lepo receno Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazica Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 (edited) Sjajan topik. :) Ba Edited January 11, 2007 by Ivan_tm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts