Jump to content

Kako to mislish "nema vishe klik-tastatura"?!?!?

Kole

Recommended Posts

Ok, tako mi i treba kad se vidim sa Igorom van kafane...

elem danas mi je recheno da nema vishe click tastatura

e sad, nije da a ocu onu matoru tastaturu koja klikce, ali odredjeni zvuk i hod tastera koji se naglo prekida mora da postoji, ove modrne koje ili su ripoff odvratnih laptop tastatura ili josh gore one sto su nekako chudno tapacirane pa kao u sundjer/blato da uranjaju tasteri....tuga

znachi

da li ima negde normalnih tastatura sa normalnim hodom tasstera i da nisu totalno tihi nego malo da se chuju kad se kuca?...takodje mnogo bih volo da kod nas ima neko mesto ko media markt ili saturn de lepo imaju sve tastature u ponudi na 2 rafa poredjane da chovek mozhe da ispoba sta kupuje...

spenkju,

k

edit

da chale za-je sam se sto nisam pazario u nemachkoj saamo tako, ali sad sta je tu je =o(

i mene to smara al jbg takva su vremena. upadni na neki fax i digni im tast iz rc-a =)

ili jos bolje u srednju skolu ili gimnaziju.

znam pouzdano da ako upadnes u Trecu gimnaziju sve sto ti treba je flasa vinjaka i obezbedjen ti je pristup svakoj prostoriji u zgradi ;)

Moras objasniti Koletu da tu flasu treba da da domaru, a ne da je popije na ulazu, skine se go i provali kroz staklo za vreme 3-ceg casa.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ok, pazario sam novu tastaturu, A4 KB-8, i nije loshe, ALI =oD

ima dosta pluseva, najbitniji su:

lep je hod, tastera, malo tvrdji, pa i ne smeta sto nije klik = plus #1

veliki enter, onakakv kakvog ga je bog zamislio duzhi dole nego gore = plus #2

fino je nagnuta, znam da to nije zdravo,+ ali meni pashe =o) = plus #3

+/-

kad se stavi hand rest (a realno treba jer bez njega je nagib prevelik i greshim mnogo u kucanju zbog ugla) mnogo je duboka

veca je od stare, i u visinu i u dubinu, mozda je chak i 3-4 cm duzha/shira tako da mi je manje mesta na stolu

-megaminus! - (za koji sam ja kriv sto nisam pazio ranije jednostavno ne mogu da verujem da sam to prevideo)

\ tj ž taster nije prvi s leve strane backspacea nego je DESNI SHIFT KRACI za 1 taster ali sa DESNE strane!!!! je ž je desno od desnog shifta...zomg! sad istina da sam uvek pogadjao desni shift po centru i verovatno cu se navici na ovo ali ne mogu da verujem da se pojavio neko ko je reshio da napravi takvu smejuriju....i onda ja to josh ne vidim =o)))

uglavnom ima josh x progrtamabilnih dugmica po gornjoj ivici tasteture koje nikada necu koristiti, ali verovanto instaliram drajvere chisto da podesim zezanja radi...

i takooo....btw ishao sam na vozhdovac po tastaturu sa kose =o))))

pouka ovoga je

"Sledeci put Dragane kad se nadjesh u Nemachkoj, kupi jebeno najskuplju Cherry tastaturu da ne bi morao ovde da se ovako jebavash!"

kupio si A4, shta oces ?[:D]

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

jebiga, sve ostale su previshe mekane za moj ukus (zaboga ljudi iz logitecha imate li dushu!!!!) ili imaju samo YU verzije ili mali enter...

smeta mi sto sam pre 2-3 godine mogao da odem u prvu prodavnicu i nadjem tastaturu sa kojom isto nisam bio 100% ali 95% zadovoljan, sada sam potroshio 10ak dana na trazhenje nove, uzeo sam onu koja je najpriblizhnija onome sto sam trazhio no da sam zadovoljan 95%...nisam =o))

Ne znam kako vi, ali ja sam bio primoran juce da kupim silent tastaturu jerbo se moj sinak budio od kliktanja tastature. Jedva sam nashao istu, ali da je dobra - dobra je. U pitanju je bash takva tastatura kakvu je mr. Kole opisao kao najgoru mogucu - sa scissor mehanizmom od laptopa, malim hodom tastera i backlightom. Zato je barem full size tastatura a ne ko ona sranjca na laptopima...

А в чем сила, брат?

-megaminus! - (za koji sam ja kriv sto nisam pazio ranije jednostavno ne mogu da verujem da sam to prevideo)

\ tj ž taster nije prvi s leve strane backspacea nego je DESNI SHIFT KRACI za 1 taster ali sa DESNE strane!!!! je ž je desno od desnog shifta...

to prvo gledam. na sve ostalo sam uspevao da se naviknem, al na mali desni shift nikako. ne znam uopšte za koga prave te tastature, za neke noobove sigurno, koji samo levi shift koriste.

mislim u principu evo nakon 4h vishe nijednom nisam pogodio to \ dugme sluchajno, ni za shift del ni za neki capital (a sve ih pishem sa levim shiftom) jednostavno mali prst ionako uvek udara shift po centru, sada samo malo vishe mikroapera troshim par dana za to, nakon nedelju dana necu primecivati razliku...

ali nabavljanje ove tastature me uputilo da se pripremim za otkazivaznje ove, makar to bilo za 2 god, pa zhelim da kupim ovu jednu cherry office i chiconyjevu kopiju saitek gaming keyboarda sa backligntom tako da ponovim - ko zna cherry i chicony ko zastupa u srbiji nek samo stavi ime firme u topic, ja cu obaviti ostalo trazhenje =o)

E kolence, pokusacu da te obradujem.

Naime pre neke 3 godine u imtel su stigle chicony tastature. Nemaju klik, ali sjajan hod, domacinski raspored, domacinski dugmici i 3 kile u tastaturi. E sad negde smo ih zaturili, ako nadjemo imas jednu :)

Mislim ,nemaju klik ali imaju onaj fenomenalni "lup tup" zvuk :) Kao u sudu oni zvuci :)

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy