Jump to content

Lovac u Zitu(The catcher in the rye)

RuS

Recommended Posts

Pa to i jeste stvar, subjektivizam i vreme. Gotika je svojevremeno smatrana kao neshto potpuno neprihvatljivo, ruzhno i odbojno. Tvrdili ljudi, struchnjaci tadashnjeg vremena.

Vreme lechi ili bolje reci navikava na sve.

E sad, zashto neki pravac ne zasluzhuje nastavak, istrazhivanje tj. eksperimentisanje? Kao shto reche Igz, posmatrano da odredjeni pravci predstavljaju tehnike odredjenih "alata", ukazuje na mogucnost da pojedinac upotrebi istu na sasvim inovativan nachin - razvije. Takodje, subjektivno je u umetnosti shta je za odredjeni pravac progres a shta ne. Prolaskom vremena moguce je da se danashnji kich u buducnosti transformishe u novu vrednost (sa drugachijom primenom), inspirishe novi pravac ili jednostavno zbog promene vrednosti u drushtvu, poprimi i sam drugachiju, moguce pozitivnu, vrednost ne menjajuci karakteristike.

Ivane, bratemili, nemoj to da mi radis, pa ti si mi jedina uzdanica ovde na forumu u borbi protiv "ukusa"! Bori se covece, ne daj se, jedino ako si odustao od te price (mada si jos uvek mlad za tako nesto), razumem, u redu je, ali ako je to samo zato sto te mrzi ili nesto tome slicno, onda te molim da se uozbiljis.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.