domiNus Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Ovako... Ortak je pre neki dan pazario grafichku jel je mislio da je njegova crkla, ali kada je skontao da nije, meni je dao Radi se o TwinMOS 256MB 400MHz DDR bla, bla, josh neshto pishe... E sad, problem je sledeci... Imam gigabyte nForce2, k7 Triton matichnu, dual channel... Na dva slota ubachena su mi vec po 256 rama... Kada ubacim ovaj novi ram u slot, upalim komp, sve radi ok, registruje ga kompjuter, pishe 768MB, nebitno, ali u jednom trenutku, u sred igre ili nekog procesa on me izbaci iz pomenutog i izbaci neki critical error, shta ti ja znam... Jel zna neko shta mozhe biti, ili moram tachno da napishem problem, da sachekam da se pojavi pa da bacim c/p ? Jel moguce da ova memorija ne odgovara matichnoj, ili shta vec? sry ako sam neshto nejasno napisao, u zhurbi sam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chale Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 reklo bi se da neki od tih chipova memorijskih ne valja. imas onaj memtest ili memgold ili neki slican programcic za proveru memorije. (nemam link, a ne secam se ocigledno ni kako se zove, reci ce ti neko vec nadam se). po meni najbolje da izvadis taj novi chip pa da vidis da li radi, ako radi onda je do njega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted December 14, 2006 Report Share Posted December 14, 2006 Vidi da li si ubacio u pravi slot. Ako neće, probaj da isključi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted December 15, 2006 Report Share Posted December 15, 2006 nforce je osetljiv. Ne moras da iskljucujes dual channel, cim si popunio 3-ci slot, dual se iskljuci sam. Bice da je do toga da memorije nisu istog tipa, i prosto to je to. nForce 2 ultra je predvidjen za rad sa 1 ili sa 2 modula (ista po mogucnosti). Probaj da dignes u biosu latencije memorije -ne mogu sd da se tacno setim naziva 4 vitalna kod nforcea-mozda pomogne. Kasnije kad odem do deusa, pogledacu na nforcu 2 kako idu paramaetri pa napisati. Mada ne znam da li će to da radi sa Athlonima po Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
domiNus Posted December 15, 2006 Author Report Share Posted December 15, 2006 AJ javi kad vidish... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts