exile Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Eh, pa evo i mene.... Hteo bi pazariti neki fini lepi tft monitor. Problem je u tome sto mi svako kaze drugachije koji da uzmem, svi su kao dobri ali opet svi imaju neke mega mane... Pa reko ajde da svedem makar na dva favorita pa na eci peci pec izaberem. Morate mi preporuchiti neke fine modele, ali da bude: 19'' da moze da se igra super na njemu da nije iznad 350 jura i da mogu i filmovi da se gledaju na njemu bez problema (posto sam cuo da na nekim modelima ne moze da se gleda kako treba, i da ima neko "pozadinsko osvetljenje na gornjoj i donjoj ivici ekrana, i kao da to smeta i smara") Moze i 17'' ako je bash bash dobar, mada opet i tu imam dilemu, kolika je realna razlika izmedju 19'' i 17'' ? I postoje neka "neravnomerno rasporedjena osvetljenja", o cemu se tu radi ? I ta fora sa uglom vidljivosti, koliko je to stvarno problematichno ? I sta je to sa kontrastom, koliko bi trebao da trazim ? Da li je taj pivot stvarno potreban ? Je l' moze da se bez pivota okrece ko moj sadashnji crt (ili svaki drugi crt naravno), ili je bash ono da moze levo desno samo ? Recheno mi je da odziv (tj. brzina) nema bash neki veliki primetni uticaj ? Evo nekih modela, koje su mi zapale pod oko: Samsung 740BF Dijagonala : 17 " Rezolucija : 1280x1024 px Osvetljenje : 300 cd/m2 Kontrast : 700 :1 Vreme odziva : 2 ms Ugao vidljivosti : 160/160 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nOOkie Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 pazi, ja imam 730bf i do sada ne mogu da se pozalim ni nashta... Prvo sam ga testirao u Quake III sa najvecim contrastom...ni da zasecka a za duhove ne zna... 4ms je sasvim dovoljno...jedina "mana" je ta shto je 17''... koliko sam ga ja platio proshle godine, toliko je sada 19''... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skrimke Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Belinea 1925 S1 Ulaz : Analogni, DVI nema dvi, ima samo analog moje komentare o njemu si mogao da procitas na onom drugom topiku s obzirom da igram cs, koji je kao jedna od zahtevnijih stvari za tft monitore, sve najbolje ti mogu reci za smesnu cenu koju traze, dobijes monitor odlicnih performansi po meni, pored benq fp92w best buy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted November 22, 2006 Author Report Share Posted November 22, 2006 Da, nije losh... Chitao sam i za ovaj samsung 971P kao da je najbolji tft 19'' monitor, ali da smara pri igranju sa velikim ghostingom, je l' to istina ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AyS^ Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 (edited) sve je stvar navike,ja dok sam imao nekog IBM-a sa 12ms,posle 2 nedelje ne primecujes vise... mada kad neko krene da kenja da vidi razliku izmedju 2 i 4 i 6 ...znaci lol :) Edited November 22, 2006 by AyS^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 (edited) Svaka cast za ajsa, iskreno ocekivao sam da ce reci da ima neki od 1000 eura i da su ostali shit :) Exile, probaj. Ovaj sto ti je pera rekao je top, ali istrsi se i uzmi 19 inca. Ne uzimaj 17 inca, isuvise je mala razlika u ceni istog 17 i 19 modela da bi uzimao 17. Ja imam filips 190c6, 8 ms, igranje je prava radost, gore-dole ugao i nije, ali nista strasno. Daklen, da ne ulazimo u raspravu tnfilm vs pva, ako imas para poslusaj hajlija samo uzmi 19. Inace, obicno ti koji govore da TFT ima mega mane imaju, gle cuda, CRT Edited November 22, 2006 by f4ts0 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted November 22, 2006 Author Report Share Posted November 22, 2006 Svaka cast za ajsa, iskreno ocekivao sam da ce reci da ima neki od 1000 eura i da su ostali shit :) Exile, probaj. Ovaj sto ti je pera rekao je top, ali istrsi se i uzmi 19 inca. Ne uzimaj 17 inca, isuvise je mala razlika u ceni istog 17 i 19 modela da bi uzimao 17. Ja imam filips 190c6, 8 ms, igranje je prava radost, gore-dole ugao i nije, ali nista strasno. Daklen, da ne ulazimo u raspravu tnfilm vs pva, ako imas para poslusaj hajlija samo uzmi 19. Inace, obicno ti koji govore da TFT ima mega mane imaju, gle cuda, CRT Mislish ipak da pazarim 971P ? To je taj "P" model koji je pera rekao samo 19''. Prochito sam ceo prokleti bench topic o njemu od 10 strana i vecina ga pljuje da ghostuje u igrama, znaci da je dobar u svemu ostalom samo ne u igrama, sto meni treba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 bench je trenutno u takvoj fazi da je CS deo rura inteligentniji od dela bencha koji se odnosi na ploce, procesore i grafike. Ja sam prestao da ucestvujem u radu bencha (tj da postujem aktivno) nakon maxovog prokenjavanja o 1600*1200 sa 444AA i 888 AF i tako to i nedjinih histericno-odusevljavajucih postova na razne teme, kao i citanja postova nekih novih usera tipa dorry zoni i slicno. A u principu razumeju se u to kao marica u nakrivu kitu. To sto neko cita brda press materijala ne cini ga pametnim. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 ehheeheheeh hhihihihhihahahahahaa Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 Dobro sad, povlacim rec za CS deo :)))) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Jedno pitanje, da li monitori koji imaju samo analogni ulaz (recimo Samsung 740N) podr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Uh mislim da ne. Mora DVI. Mada o cemu ti pricas? Nepreciznom skaliranju? Nije to bas tako strasno. Sem toga igraj u prirodnoj rezoluciji :P I opet, razika u ceni izmedju istog modela samo 17 i 19 je znaemarljiva da bi se uzimala 17-ica. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 (edited) Ma daj, i 17-ica mi je prevelika. Edited November 24, 2006 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 isto i za 770p/970p Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Ma daj, i 17-ica mi je prevelika. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Pa dobro, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Svasta ima PM :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 ja sam uzeo samsung 940b pre nekih 4-5 meseci platio 350e chini mi se ... i sta da kazem sem da savija karakteristike mozes na netu da vidis nema sta puno da se kenja :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KadeshiAmbassador Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 A sta mislite o widescreen monitorima? Quote -It is said that the first time Takamatsu saw Judo he was horrified. This was because they bend their backs during their techniques. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azdaja Posted November 25, 2006 Report Share Posted November 25, 2006 da su do jaja ako ne igras igrice :) Quote � by Ivan_ alen je van konkurencije. � by Ignis Dei Alen mora da bude van konkurencije, jer je Macan � by Alen nije bitna strela nego indijanac. Baseball Club Beograd96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 da su do jaja ako ne igras igrice :) koliko je to wide problematicno sa starim igrama?jel dolazi do stretch-a pa izgleda bezveze,ili..? koliko sam cuo vecina novih igara ima podrsku za wide.. Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 Ako ima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts