Dušan_ Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Imam wireless (128k) i jedan jako iritirajuci problem koji se javlja s vremena na vreme. Problem je sledeci: Tokom downloada uobichajena brzina skidanja mi je 16-17 kb (sa IDM), medjutim, u jednom trenutku ta brzina padne na 1kb pa zatim skochi na 6-7 kb i onda se vrati u normalu. To se deshava odprilike svakih 20 sekundi. Kad skidam neke manje fajlove (10-20mb) to mi i ne smeta toliko, medjutim ako skidam neki mp3 album (uglavnom sa Rapidsharea (i .de i .com)) skine mi npr. 70 % i tu zakuca, odnosno skida 0 i tako mozhe da stoji do sutra . Ja onda pokusham da pauziram, pa da nastavim, medjutim IDM mi prijavi da fajl ne postoji. U chemu je problem ? Jel do servera sa kog skidam, mene, provajdera ili necheg desetog ? Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 probaj da pingujesh nekoliko puta google, vidi imash li package loss ako ne znash kako, idi na start/run.. i kucaj CMD onda ukucaj bez navodnika "ping www.google.com" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted November 19, 2006 Author Report Share Posted November 19, 2006 Gubitak paketa 25-50 % :S... Jel do mene ili provajdera ? Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 (edited) brisite pogresan topic Edited November 19, 2006 by weasel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Gubitak paketa 25-50 % :S... Jel do mene ili provajdera ? Ako je imalo redovan, provajder ce ti reci. U realnosti ide ovako: Provajder Dobar dan. Ti Dobar dan. Ja sam uzeo flat, ali ponekad mi se veza prekida na par minuta ili pokazuje znake znachajnog usporavanja. Provajder Proverite vashu opremu. Ako niste uzeli najskuplji - najbolji paket od nas, onda nece raditi! Ti Pa dobro. Ali dve nedelje mi je radila ok, nishta nisam menjao i od juche mi pokazuje navedeno ponashanje. Provajder Proverite vashu opremu. <- proverish opremu Ti Dobar dan. Provajder Dobar dan. Ti Josh uvek mi se javljaju problemi sa vezom. Provajder Jeste proverili vashu opremu?! Ti Jesam, sve je spravno ali i dalje isti problem. Provajder Pa da, zaboravili smo vam reci da smo pre par dana kontatovali da neko ometa signal. Ti WTF?! Provajder Pa da, pokushacemo da reshimo. <- chitaj bash me briga Ti Pa dobro ocu ja dobiti neku naknadu za flat tj. nerad vashe opreme? Provajder Pa to nije nash problem. I tako u nedogled. Mada pitanje je realno kako on tebi mozhe da proda i prichu i paket kada zna da postoji problem koji te sprechava da iskoristish paket? Etika poslovanja? Ljudi izmislili odavno, korisna stvar. I na kraju uslovi pod kojima realizuju wireless su blago rexheno neozbiljni. Tipa ako nisi nabio antenu na nash predajnik, nisi opremu kupio od nas da te odere opremimo ne garantujemo da ce funkcionisati. A i onda mozhemo da izmislimo neki fenomen koji je iznad nas i ometa celu vasionu. Chista glupost. Mislim da bi pored cene paketa trebalo barem dodati 1400 sa pdv + vashi zhivci + vashe uzaludno utrosheno vreme. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 90% shanse da je do tvoje antene - nazovi provajdera, reci da imash 25-50% gubitak paketa i vidi sa njima kako da sredite. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted November 19, 2006 Author Report Share Posted November 19, 2006 (edited) Pa pazi, ja sam uplatio 256k na pochetku meseca, ali i dalje imam 128k i kad ga (provajdera) na MSN pitam kad cu imati 256, on samo stavi away ili tako neshto. Dosad nisam imao vremena, ali sutra ili prekosutra cu lichno otici do njega da se objasnim (nosim i nozh za svaki sluchaj) pa cu videti shta ce reci, a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." Ne bi mi bilo toliko krivo da mu nisam platio 2100 din. za 256k, dok je 128k 1300 din. (svaki paket je chista pljachka). edit: A ja nazhalost trenutno nemam izbora, pa sam osudjen na taj wireless... Edited November 19, 2006 by Dushan_ Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Jednog dana sakupicu iskustva ljudi sa internet provajderima. Bice to smrtnichka komedija. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 .. a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." .. package loss se ne pojavljuje zbog preopterecenja mrezhe. u tom sluchaju bi samo imao manji protok ili mrtvu vezu. ovo je losh kvalitet veze, najverovatnije izmedju tebe i access pointa. to mozhe biti zbog loshe uperene antene, a mozhe biti i do loshe opreme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Pa pazi, ja sam uplatio 256k na pochetku meseca, ali i dalje imam 128k i kad ga (provajdera) na MSN pitam kad cu imati 256, on samo stavi away ili tako neshto. Dosad nisam imao vremena, ali sutra ili prekosutra cu lichno otici do njega da se objasnim (nosim i nozh za svaki sluchaj) pa cu videti shta ce reci, a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." Ne bi mi bilo toliko krivo da mu nisam platio 2100 din. za 256k, dok je 128k 1300 din. (svaki paket je chista pljachka). edit: A ja nazhalost trenutno nemam izbora, pa sam osudjen na taj wireless... sila boga ne moli :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan_ Posted November 20, 2006 Author Report Share Posted November 20, 2006 package loss se ne pojavljuje zbog preopterecenja mrezhe. u tom sluchaju bi samo imao manji protok ili mrtvu vezu. ovo je losh kvalitet veze, najverovatnije izmedju tebe i access pointa. to mozhe biti zbog loshe uperene antene, a mozhe biti i do loshe opreme Da, ali dosad je sve bilo u redu... Quote Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banman Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Da, ali dosad je sve bilo u redu... Auu. To im je specijalnost za objashnjenje. Quote Ladies and gentlemen, Frank Sinatra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts