Jump to content

Problem sa downloadom

Dušan_

Recommended Posts

Imam wireless (128k) i jedan jako iritirajuci problem koji se javlja s vremena na vreme. Problem je sledeci: Tokom downloada uobichajena brzina skidanja mi je 16-17 kb (sa IDM), medjutim, u jednom trenutku ta brzina padne na 1kb pa zatim skochi na 6-7 kb i onda se vrati u normalu. To se deshava odprilike svakih 20 sekundi. Kad skidam neke manje fajlove (10-20mb) to mi i ne smeta toliko, medjutim ako skidam neki mp3 album (uglavnom sa Rapidsharea (i .de i .com)) skine mi npr. 70 % i tu zakuca, odnosno skida 0 i tako mozhe da stoji do sutra [xx(]. Ja onda pokusham da pauziram, pa da nastavim, medjutim IDM mi prijavi da fajl ne postoji. U chemu je problem ? Jel do servera sa kog skidam, mene, provajdera ili necheg desetog ? [}:)]

Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete.

Gubitak paketa 25-50 % :S... Jel do mene ili provajdera ?

Ako je imalo redovan, provajder ce ti reci.

U realnosti ide ovako:

Provajder Dobar dan.

Ti Dobar dan. Ja sam uzeo flat, ali ponekad mi se veza prekida na par minuta ili pokazuje znake znachajnog usporavanja.

Provajder Proverite vashu opremu. Ako niste uzeli najskuplji - najbolji paket od nas, onda nece raditi!

Ti Pa dobro. Ali dve nedelje mi je radila ok, nishta nisam menjao i od juche mi pokazuje navedeno ponashanje.

Provajder Proverite vashu opremu. <- proverish opremu

Ti Dobar dan.

Provajder Dobar dan.

Ti Josh uvek mi se javljaju problemi sa vezom.

Provajder Jeste proverili vashu opremu?!

Ti Jesam, sve je spravno ali i dalje isti problem.

Provajder Pa da, zaboravili smo vam reci da smo pre par dana kontatovali da neko ometa signal.

Ti WTF?!

Provajder Pa da, pokushacemo da reshimo. <- chitaj bash me briga

Ti Pa dobro ocu ja dobiti neku naknadu za flat tj. nerad vashe opreme?

Provajder Pa to nije nash problem.

I tako u nedogled. Mada pitanje je realno kako on tebi mozhe da proda i prichu i paket kada zna da postoji problem koji te sprechava da iskoristish paket? Etika poslovanja? Ljudi izmislili odavno, korisna stvar.

I na kraju uslovi pod kojima realizuju wireless su blago rexheno neozbiljni. Tipa ako nisi nabio antenu na nash predajnik, nisi opremu kupio od nas da te odere opremimo ne garantujemo da ce funkcionisati. A i onda mozhemo da izmislimo neki fenomen koji je iznad nas i ometa celu vasionu.

Chista glupost.

Mislim da bi pored cene paketa trebalo barem dodati 1400 sa pdv + vashi zhivci + vashe uzaludno utrosheno vreme.

Pa pazi, ja sam uplatio 256k na pochetku meseca, ali i dalje imam 128k i kad ga (provajdera) na MSN pitam kad cu imati 256, on samo stavi away ili tako neshto. Dosad nisam imao vremena, ali sutra ili prekosutra cu lichno otici do njega da se objasnim (nosim i nozh za svaki sluchaj) pa cu videti shta ce reci, a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." Ne bi mi bilo toliko krivo da mu nisam platio 2100 din. za 256k, dok je 128k 1300 din. (svaki paket je chista pljachka).

edit: A ja nazhalost trenutno nemam izbora, pa sam osudjen na taj wireless...

Edited by Dushan_

Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete.

.. a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." ..

package loss se ne pojavljuje zbog preopterecenja mrezhe. u tom sluchaju bi samo imao manji protok ili mrtvu vezu. ovo je losh kvalitet veze, najverovatnije izmedju tebe i access pointa. to mozhe biti zbog loshe uperene antene, a mozhe biti i do loshe opreme

Pa pazi, ja sam uplatio 256k na pochetku meseca, ali i dalje imam 128k i kad ga (provajdera) na MSN pitam kad cu imati 256, on samo stavi away ili tako neshto. Dosad nisam imao vremena, ali sutra ili prekosutra cu lichno otici do njega da se objasnim (nosim i nozh za svaki sluchaj) pa cu videti shta ce reci, a reci ce: "Mrezha je preotperecena, pa nisam sad u mogucnosti." Ne bi mi bilo toliko krivo da mu nisam platio 2100 din. za 256k, dok je 128k 1300 din. (svaki paket je chista pljachka).

edit: A ja nazhalost trenutno nemam izbora, pa sam osudjen na taj wireless...

sila boga ne moli :D

Нема  будућности без истине.

package loss se ne pojavljuje zbog preopterecenja mrezhe. u tom sluchaju bi samo imao manji protok ili mrtvu vezu. ovo je losh kvalitet veze, najverovatnije izmedju tebe i access pointa. to mozhe biti zbog loshe uperene antene, a mozhe biti i do loshe opreme

Da, ali dosad je sve bilo u redu... [V]