Jump to content

Pa da malo debatujemo...

Recommended Posts

Pozdrav uvazeni clanovi ovog foruma.

Ocekuje me jedna teska i konstruktivna diskusija. Nadam se da vecina zna od Vas kako funkcionise debatni sistem, pa treba da mi pomognete.

Znaci, od Vas mi trebaju argumenti, tj. samo kratke crte na temu :

Reality show skodi mladim ljudima.

-Argumenti za AFIRMACIJU i NEGACIJU.

Zahvaljujem !!!

I već na prvom koraku su zamenjene potvrda i negacija.. odličan početak [:D]

to je voodoo, na njega vishe niko ni ne obraca pazhnju [;)]

jedini agrument za negaciju je shto gledaoci imaju priliku da vide kako bi se drugi ljudi snashli u vanrednim situacijama i da nauche neshto na njihovim greshkama (ne pricham o nashim nesretnim emisijama gde chiste u cirkusu slonovska govna, vec npr. britanski reality show gde uchesnici prolaze kroz SAS obuku i u okviru nje simuliraju bekstvo iz zatvorenichkog logora..)

to je voodoo, na njega vishe niko ni ne obraca pazhnju [;)]

jedini agrument za negaciju je shto gledaoci imaju priliku da vide kako bi se drugi ljudi snashli u vanrednim situacijama i da nauche neshto na njihovim greshkama (ne pricham o nashim nesretnim emisijama gde chiste u cirkusu slonovska govna, vec npr. britanski reality show gde uchesnici prolaze kroz SAS obuku i u okviru nje simuliraju bekstvo iz zatvorenichkog logora..)

Hvala momci, extra ste, nisam ocekivao ovako dobar odziv vec.

Recimo da sam ja kao afirmativne argumente stavio (max 3) :

-voajerizam

-lazni moral

-egzibicionizam

Medjutim nisam zadovoljan tako da ako ko ista ima u glavi neka postuje...

kao negaciju :

-edukativni karakter

-sloboda mladima

-sloboda medija

Sa ovim tek nisam zadovoljan...

Ovo nije samo iz razonode, bitno mi je jer imamo neki gimnazijski obracun :)))

U jebote pa vi imate obracune. Kad sam ja isao u srednju skolu sve se vrtelo ko ima vise para i ko ce prvi doci kolima, motorom...

Zverko je manje vise rekao onako kako ja gledam na to, ali ukoliko ste iole inteligentniji posto je ipak tema mladi ljudi, a pod tim smatram ljude do 35 godine pa i vise shvatiti da je to samo jos jedan prolazni vid zabave. Sdruge strane i ti ljudi koji se bave time kako sve i svasta stetno utice na omladinu bi mogli da predloze nesto, a ne samo da kritikuju. Kao sto si i rekao pozitivus i negataivus znaci da ce stvar, tema o kojoj pricamo uvek imati i pozitivne i negativne argumentne i misljenja.

Licno ne gledam TV skoro uopste ali i da gledam tesko da bi nesto uticalo na mene da uradim u RL.

Sorry ako nisam bio konkretan ali tako ja gledam na to...

V

ja ne vidim zashto bi shtetilo, ako je neko formirana lichnost i na to gleda kao puku zabavu i sretstvo za ubijanje vremena (shto to zapravo i jeste). naravno, sve je individualno kako od osobe do osobe tako i u zavisnosti od samog reality showa.

i ja kao kali gotivim da gledam na exploreru SAS, gledao sam onaj sa carrot i stick teamovima i onaj gde "normalne sportiste" treniraju kako bi mogli da se takmiche u psihichki i fizichki najzahtevnijim endurance trkama na svetu, naravno kad na njih naletim. mislim da bi se svi slozhili da iz takvih showova mozhe zaista mnogo pozitivnih stvari da se pokupi. naravno oni nemaju ama bash nikakvih dodirnih tachaka sa velikim bratom, gledaj kevu, menjam zhenu i slichnim shundevima osim naziva reality show.

i sad poenta, mislim da je sve previshe generalizovano da bi mogle da se sagledaju pozitivni i negativni uticaji svih reality show-ova uopshte jer sa jedne strane imash varijablu koju predstavlja svaka osoba ponaosob, dok sa druge drugu varijablu koju predstavlja svaki reality show za sebe. probajte malo da suzite temu na npr "Veliki Brat shkodi mladim ljudima", onda bi vec moglo o nechemu i da se diskutuje.

Edited by rev

Jel ovo jos jedan kalimanov alter ego, bot, ili neka boyhuntersica?

A ukoliko nije, prvo objasnjenje koje bi mi znacilo je : kako funkcionise debatni sistem? I da li si ti neka NVO???? Oh noez!

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

jel to pod pokriljem onog debatnog kluba iz beograđanke, kraj stanovitog boš-a?

ako jeste, reci im da su soroševci.

uglavnom, gradi sam svoj "kejs", nemoj očekivati sažvakano, ili bar zovi i nas na silna besplatna putovanja i napijanja preko debatnog.

ne volim soroša al nemam problema s trošenjem njegovih para :)

Jel ovo jos jedan kalimanov alter ego, bot, ili neka boyhuntersica?

A ukoliko nije, prvo objasnjenje koje bi mi znacilo je : kako funkcionise debatni sistem? I da li si ti neka NVO???? Oh noez!

moracu da napravim neki disclaimer za moje altove, poshto ovo nije moj [:D]

cek cek, ladica ipak postoji, i oce nase misljenje za dzaba??

E pa ladice, ne moze, znas kako se kaze : misljenje je kao dupe.

A ja posto dupe ne dam za dzabe, ne dam ni misljenje. Jedan multivitamin i pola cajne ce biti dosta za pocetak

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Ah, pa stavis ga na jezik, pa kad mi pusis, ono mi sve lepo rezi po glavitju :))

O jea, ovo sam smislio za svega 10 sec. Jel se vidjamo sjutra?

P.S oko cajne i multivitamina : ma jel moguce da nisi slusao sladju.mp3 :)?

Al pazi momka koji bi debatovao, ali trazi AFIRMACIJU / NEGACIJU. Jebote u moje vreme se to zvalo ZA i PROTIV.....

Mislim jel ovo ozbiljan topik, ja i dalje ne kapiram.

Edited by f4ts0

omg lol!

Jel moze neko da mi nadje 100.000. $ i uplati na racun. Hvala.

p.s.

I Ivanu ribu da dovede na gajbu, skine je, stavi u krevet. I da riba govori srpski i zna da kuva.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !