Jump to content

SATA Hardisk

Sting

Recommended Posts

brate nisi shvatio, ja necu uopshte da ga vidim iz windowsa. Problem nastupa shto ga on ne vidi kada hocu sistem na njega da instaliram :). tj ne vidi ga uopshte i neverujem da ce ikakav service pack da mi pomogne :).

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

pa može da pomogne ako su ti 'akeri već ubacili drajver u instalaciju, pošto je to isto ono što ti radiš sa disketom u toku instalacije.

a drajver je poseban za svaki sata kontroler, jedino je pitanje da li zapravo postoji više različitih ili svi prave istu stvar (otprilike kao što catalyst/detonator rade na svakoj ati/nvidia kartici). a to već pitaj nekog ko zna o čemu priča, ne mene :)

Nube, sting ima via cipset. Via cipset, neprijatelj malih decaka :)

A i napisao je da je vec probao sa butabilnim xp+sp2

Edited by f4ts0

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

I problem je na nivou biosa, aman, niko nista ne slusa... Hard je npr previse nov, ploca previse retardirana. A mozda je kupio SATA2 hard, mrzi me da se vracam i proveravam, pa je u tom slucaju resenje ili zamena ploce ili dodatni kontroler koji ce prvo proveriti ako moze.

Edit: Pogledao sam, napisi koji je tacno model diska.

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

Vidi ceo problem sa tim disketama je posledica cinjenice da je winxp izasao pre nego sto su se pojavili sata diskovi. Zato kad instaliras sa obicnim butabilnim win xp-om moras da koristis tu disketu inace windows ne vidi hdd pa nemoze ni da se instalira na sata hdd.

E sad winxp sa INTEGRISANIM SP2 ima u sebi podrsku za SATA diskove i onda instalacija ide normalno.

MEDJUTIM

Ako se disk ne vidi iz BIOS-a onda ti jedino preostaje da flesujes bios i nadas se da ce da proradi jer ako ga bios ni posle flesovanja ne vidi ondak si da prostis popusio ->

1. ili da menjas hdd za "obican" PATA

2. ili da menjas plocu za neku koja gi vidi

3. ili da se bakces sa tim kontrolerima na pci karticama.

Pa mislim da taj hard neces nikako moci da koristis sa plocom koju imas. U pitanju je fazon koji se danas zove Sata 300gb/sec iliti sata2. Treba ti hard sa 150Gb/sec ili sata1 :)

Najbezbolnije *uslovno receno* je zamena ploce nekom s754. Ostaje ti memorija, ali ces morati procesor novi, to je neki red velicina oko 100

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)