Paja Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 evo jedno pitanjce za iskusne hardverashe: uradio sam poveci upgrade hardvera; asusova plocha sg80dc i pentium d 3.2ghz. graficka geforce 6800 256mb. 768mb ddr rama probao sam da startujem komp ali windows nece da se bootuje. e sad ne bi to mene mnogo kopkalo, ali posto dual bootujem xp i vistu, i da ni jedan os nece da se startuje, to mi ukazuje na neki hardverski problem. Sta nije u redu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Nije u redu to shto verovatno nijedan od ta dva windowsa nema drajver za disk kontroler koji je na novoj plochi... Bojim se da je jedino reshenje reinstall, osim ako ne uspesh da udjesh u safe mode pa preko nekih tripova instalirash drajver shto je malo verovatno. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 nova plocha zahteva reinstalaciju, to ti je jedino reshenje. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 ponekad upali da pre skidanja harda sa stare ploče pobiješ sve drajvere i staviš default, mada i to retko upali.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted October 23, 2006 Author Report Share Posted October 23, 2006 i tako ja sad imam novi problem. izvalio sam da treba reinstaliram windows, ali u toku instalacije mi se restartuje automatski komp. ponekad u toku, ponekad pre, ponekad cak mi ni neda da udjem u meni za setup, nego mi pokaze ekran na 3 sekunde i opet restartuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 lose napajanje? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Moze da bude i do memorije, probaj sa samo jednim modulom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted October 25, 2006 Author Report Share Posted October 25, 2006 proradio je komp kupio sam novo napajanje i novu memoriju, i opet je bio isti problem.. onda sam zamenio utikac na drugi shtek i proradilo je jebem ti tehnologiju :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted October 27, 2006 Author Report Share Posted October 27, 2006 Evo cisto da javim, za slucaj da neko nekad uradi search na isti problem. Problem je bio u pregrevanju unutar kucista, jer mi je kuciste starijeg tipa, znaci zatvoreno, bez nikakvih dodatnih ventilatora. Tako sam ja lepo otvorio jednu stranu kucista, temperatura procesora je drasticno pala, i sad sve radi bez problema. Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 bez hejta matori, ali ti si PRVO kupio novu memoriju i napajanje, pa ONDA probao da zamenis steker, otvoris kuciste i sl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paja Posted October 28, 2006 Author Report Share Posted October 28, 2006 naravno :) pazi, podsvesno sam zeleo novu konfiguraciju, tako da sam trazio bilo kakav izgovor da to i uradim :) btw, steker nije bio problem, to sam se ja nesto istripovao... sada sam potpuno siguran da je pregrevanje problem, tako da do sada jos nisam ni jedan restart iskusio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts