Jump to content

''Zašto sam ostao...''

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jedno je uciti sa razumevanjem sustine i neke vece slike svega toga, a drugo je bubati, u tvom slucaju, nacisticke, fraze koje posle bez bilo kakve izmene ili dopune svojim nekim razmishljanima shirish okolo kao svoje.

Bubati nacisticke fraze? Misljenje se stvara na osnovu spoznatih stvari i na osnovu citanja vise izvora iz kojih izvlacis informacije. Problem je sto ti svoje misljenje zasnivas samo na svom racionalnom shvatanju necega sto u 99% slucajeva ne valja.

U sustini si upravo i rekao ono sto ja stalno pricam. Isti si kao i retardirani amerikanac koji drzi americku zastavu ispred kuce i m14 u kuci. Jedan srboljub se ni po cemu ne razlikuje od takvog nekog amera, a svaki ih pljuje da su retardirani.

Ja ti ne govorim za zatucane Amerikance ja govorim za njihove najvaznije politicare, sudije i uopste intelektualnu elitu.

Zato sto su samo jake zemlje mogle da si priuste robove koje su dovlacili iz svojih kolonija. Srbija em nije bila jaka em nije imala kolonije inace bi vrlo rado dovlacila i exploatisala robove ... a verujem i da bi ih ugnjetavali na rasnoj osnovi kad se vidi sta rade ciganima.

Prvo rec cigan znaci beskucnik na romskom, dalje ja poznajem jednog Roma koji je evo moj kolega na fakultetu i covek nema nikakve probleme niti mu iko bilo sta kaze niti mu profesori daju manju ocenu zato sto je Rom, cak je covek i na budzetu prema tome ima potpuno iste privilegije kao i svaki drugi gradjanin Srbije, te tvoje price ne piju vodu.

To sto 90% Roma ne zeli da radi i ne zeli da zavrsava skolu nije problem ove drzave, kao sto tretiraju ljude bez osnovne skole tako tretiraju i te Rome ali to se smatra onda nekim fasizmom ili sta ti ja znam.

Pogledaj onaj dokumentarac Dijana, secam se dela kad jedan klinac prica kako su ga pitali da li zeli u skolu on je rekao da nece i tu su zavrsili pricu, ako neko stvarno zeli da uci i da radi za njega ce uvek biti svega, to sto neradnici nisu dobro prihvaceni nije problem drzave.

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Pogledaj onaj dokumentarac Dijana, secam se dela kad jedan klinac prica kako su ga pitali da li zeli u skolu on je rekao da nece i tu su zavrsili pricu, ako neko stvarno zeli da uci i da radi za njega ce uvek biti svega, to sto neradnici nisu dobro prihvaceni nije problem drzave.

Problem roma jeste problem ove drzhave jer su oni u sklopu nje. Kako nije problem kada vidish da ti ljudi nemaju osnovne uslove, nemaju poshtovanja prema resursima (chesmi nije potrebna slavina) i sl. Problem bi se mogao crno-belom varijantom predstaviti kao "nece da rade" ali u realnosti predstavlja kompleksan kulturoloshki jaz koji se nije sanirao. Kako mozhe biti da je za sve gradjane obavezno osnovno obrazovanje, kada romi "ne moraju" u shkolu? Nece? Ili mozhda nisu gradjani? Pa normalno da nece kada ni njegov deda nije bio niti chuo za shkolu. To nije na foru prekidacha. Treba da prodju generacije njih, da bi drugachije gledali obrazovni sistem, da bi stekli obavezu i potrebu za obrazovanjem. Kada se postigne taj nivo, onda se mozhe diskutovati lenji, bezobrazni i sl. Naravno, treba neko to sve da organizuje ali eto, nema se inicijative.

Problem roma jeste problem ove drzhave jer su oni u sklopu nje. Kako nije problem kada vidish da ti ljudi nemaju osnovne uslove, nemaju poshtovanja prema resursima (chesmi nije potrebna slavina) i sl. Problem bi se mogao crno-belom varijantom predstaviti kao "nece da rade" ali u realnosti predstavlja kompleksan kulturoloshki jaz koji se nije sanirao. Kako mozhe biti da je za sve gradjane obavezno osnovno obrazovanje, kada romi "ne moraju" u shkolu? Nece? Ili mozhda nisu gradjani? Pa normalno da nece kada ni njegov deda nije bio niti chuo za shkolu. To nije na foru prekidacha. Treba da prodju generacije njih, da bi drugachije gledali obrazovni sistem, da bi stekli obavezu i potrebu za obrazovanjem. Kada se postigne taj nivo, onda se mozhe diskutovati lenji, bezobrazni i sl. Naravno, treba neko to sve da organizuje ali eto, nema se inicijative.

Ajmo ovako, osnovna skola po ustavu je besplatna i OBAVEZNA, stim sto se odredjena grupa Roma zeni/udaje da ne bi moralo u skolu, ti ljudi NE ZELE da zavrsavaju skolu, roditelji mogu da idu u savetovalista i mogu da koriste sve organizacije koje nudi sistem ali oni to ne rade jer ih to ne zanima. Koliko Srba samo nema skolu, tim ljudima se pomaze koliko je moguce ali ne moze sad da se izdvajaju pare iz budzeta da ih ljudi mole da oni zavrsavaju skolu....

Cela ta tvoja prica je veoma lepa ali ni u Americi koja je vrlo bogata zemlja takve stvari ne postoje, niti u bilo kojoj kapitalistickoj zemlji Evrope ne postoji ustanova koja moli ljude da se skoluju.

Svako ko zeli moze, ako neko ne zeli to je druga prica i ne vidim razlog zasto bi se iz budzeta trosile pare da bi nekoga molili da idu u skolu, takodje su im davali stanove a onda oni to uzmu pa prodaju ili izdaju a vrate se da zive tamo gde su ziveli pre, ne vredi.

Da prodju generacije, pa ako neko vidi kako zive njegovi roditelji a zna da sa skolom to moze da popravi on lako moze da uci i da radi i da izadje iz cele te stvari, pa jedan od Roma je pricao u tom istom dokumentarcu kako salje sina u skolu da moze da se posle zaposli u JKP da vozi i da radi nesto, sto on kaze "da nesto zna", ali dosta te dece ne zeli da radi i da uci, tu se prica zavrsava ako ne zelis bices takav ako zelis neces.

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Cisto da razjasnim frakcije, mislio sam da su bile jasne, intuitivno, ali sam se ogresio.

Frakcija jedan, Mohi i ekipa.

Frakcija dva, Drale i ekipa.

Treca frakcija, ostali koji se ne zajebavaju.

Mohi i Drale su tu kao predstavnici, znamo ko se sa kim u 95% slucajeva slaze.

Greshish ovaj greshish silno sinak ... to shto ja mislim da ne treba slepo voleti drzhavu veze nema sa mojom sposobnoshtju da shvatim i da uzivam u ljubavi kao takvoj, a tek da ne pominjem moja religijska shvatanja koja nisu ateisticka ali se i ne uklapaju u trenutno rasprostranjene religije niti ce se ikad uklapati posto je to nesto individualno sto ja treba da shvatim, a ne da mi neka institucija to odredi.

Bubati nacisticke fraze? Misljenje se stvara na osnovu spoznatih stvari i na osnovu citanja vise izvora iz kojih izvlacis informacije. Problem je sto ti svoje misljenje zasnivas samo na svom racionalnom shvatanju necega sto u 99% slucajeva ne valja.

Ja ti ne govorim za zatucane Amerikance ja govorim za njihove najvaznije politicare, sudije i uopste intelektualnu elitu.

Prvo rec cigan znaci beskucnik na romskom, dalje ja poznajem jednog Roma koji je evo moj kolega na fakultetu i covek nema nikakve probleme niti mu iko bilo sta kaze niti mu profesori daju manju ocenu zato sto je Rom, cak je covek i na budzetu prema tome ima potpuno iste privilegije kao i svaki drugi gradjanin Srbije, te tvoje price ne piju vodu.

To sto 90% Roma ne zeli da radi i ne zeli da zavrsava skolu nije problem ove drzave, kao sto tretiraju ljude bez osnovne skole tako tretiraju i te Rome ali to se smatra onda nekim fasizmom ili sta ti ja znam.

Ko je rekao da je ijedan politicar u biti bolji od drugog ... poenta je samo sto su njihovi politicari emancipovani i obrazovani za razliku od nasih. I ne pominji arnolda posto je i ovde bio onaj shetjerovski, a to je isti slucaj zajebancija.

Konkretno sam mislio na nacisticke organizacije ko nas koje se ne shvataju kao ozbiljna pretnja vec kao navijaci koji su problem samo na derbiju tj u ovom drugom slucaju samo za vreme gej parade. Tj nacisticke/nacionalisticke posto je to kod nas isto.

A totalno je druga prica ovo sto je banman rekao da drzava treba da brine o tome sto joj je vise od 50% stanovnistva nepismeno, a da ne pominjemo kolko je neobrazovano tek.

A da ne pominjem sto je osnovno skolovanje "besplatno" lol ... da knjige padaju sa neba, torbe, olovke, hemijske ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Ajmo ovako, osnovna skola po ustavu je besplatna i OBAVEZNA,

stim sto se odredjena grupa Roma zeni/udaje da ne bi moralo u skolu

Kakve veze ima osoba od 7 godina sa brakom? I kakve to veze ima sa obavezom?

ti ljudi NE ZELE da zavrsavaju skolu, roditelji mogu da idu u savetovalista i mogu da koriste sve organizacije koje nudi sistem ali oni to ne rade jer ih to ne zanima.

Ja ne zhelim u vojsku, da placam bus i ostalo. I shta sad? Ako je neshto obavezno, onda je obavezno. Postoje jasne kazne. Realnost je da ovaj sistem ne vidi ili ne zheli da vidi problem roma.

Koliko Srba samo nema skolu, tim ljudima se pomaze koliko je moguce ali ne moze sad da se izdvajaju pare iz budzeta da ih ljudi mole da oni zavrsavaju skolu

Ako jedan sistem tezhi da opstane, onda treba da nastoji reshavanju unutrashnjih problema. Ne mogu da ih mole? Pa onda neka im ne uzimaju porez. Problem nastaje kada postoji veci broj roma koje zapravo treba nauchiti lichnim pravima i "uvesti" u sistem. Slichno problemu Kosova u manjoj meri.

Cela ta tvoja prica je veoma lepa ali ni u Americi koja je vrlo bogata zemlja takve stvari ne postoje, niti u bilo kojoj kapitalistickoj zemlji Evrope ne postoji ustanova koja moli ljude da se skoluju.

Ne postoji ona koja moli, ali postoji ona koja natera.

Svako ko zeli moze, ako neko ne zeli to je druga prica

Obaveza je obaveza. Ne mozhe za jednog da vazhi a za drugog da ne vazhi, inache je to selektivna pravda.

ne vidim razlog zasto bi se iz budzeta trosile pare da bi nekoga molili da idu u skolu,

Da bi se uveli u sistem, da bi se smanjio i zatvorio kulturoloshki jaz, da bi postali ravnopravni i korisni chlanovi drushtva sa svim pravima, prednostima i obavezama ovog drushtva. I naravno, da bi se izbegli konflikti nastali neispunjavanjem navedenog.

takodje su im davali stanove a onda oni to uzmu pa prodaju ili izdaju a vrate se da zive tamo gde su ziveli pre, ne vredi.

To je jedna od milion oblika gorepomenute razlike u kulturi. Ni ja ne volim sa jedne strane da slusham voda nestaje, kupuj flashirano, ne troshi struju a vidi on troshi vodu i struju kako hoce, bez restrikcija. Ali ti ljudi ne znaju za bolje. Edukacijom, do odredjene mere moglo bi se reci asimilacijom (bez asimilacije nacionalnih i kulturnnih obelezhja), radikalno bi se promenio njihov pogled na sve aspekte zhivota.

Trba da prodju generacije, pa ako neko vidi kako zive njegovi roditelji a zna da sa skolom to moze da popravi on lako moze da uci i da radi i da izadje iz cele te stvari, pa jedan od Roma je pricao u tom istom dokumentarcu kako salje sina u skolu da moze da se posle zaposli u JKP da vozi i da radi nesto, sto on kaze "da nesto zna", ali dosta te dece ne zeli da radi i da uci, tu se prica zavrsava ako ne zelis bices takav ako zelis neces.

Sada si kontradiktoran sam sebi.

Koja drzava bilo gde u svetu te stvari radi, alo?!

Ko da tera ljude da se skoluju u kojoj zemlji bilo koga teraju da se skoluje?!

To o cemu ti pricas ne postoji nigde a osudjujes Srbiju.

Ako jedan sistem tezhi da opstane, onda treba da nastoji reshavanju unutrashnjih problema. Ne mogu da ih mole? Pa onda neka im ne uzimaju porez. Problem nastaje kada postoji veci broj roma koje zapravo treba nauchiti lichnim pravima i "uvesti" u sistem. Slichno problemu Kosova u manjoj meri.

Takvo nesto ne postoji nigde niti ce ikada postojati, da ne uzimaju porez, pa daj mora da si smesan svaka drzava to sve radi, zasto bi ova drzava trosila ogromne pare iz budzeta da "uvodi" u sistem nekoga, to ne rade ni najbogatije drzave na svetu a mi da radimo... stvarno strasno

Za sve sto slave Ameriku nek procitaju malo nesto a nek onda pricaju:

http://www.globalresearch.ca/articles/FRA501A.html

http://www.brillig.com/debt_clock/

Da izvucem jedan deo posto je vecina vas lenja:

We speak with John Perkins, a former respected member of the international banking community. In his book Confessions of an Economic Hit Man he describes how as a highly paid professional, he helped the US cheat poor countries around the globe out of trillions of dollars by lending them more money than they could possibly repay and then take over their economies ...

JOHN PERKINS: Basically what we were trained to do and what our job is to do is to build up the American empire. To bring - to create situations where as many resources as possible flow into this country, to our corporations, and our government, and in fact we've been very successful. We've built the largest empire in the history of the world ... primarily through economic manipulation, through cheating, through fraud, through seducing people into our way of life, through the economic hit men. I was very much a part of that ... I was initially recruited while I was in business school back in the late '60s by the National Security Agency, the nation's largest and least understood spy organization ... and then [it] send us to work for private consulting companies, engineering firms, construction companies, so that if we were caught, there would be no connection with the government ...

I became its chief economist. I ended up having 50 people working for me. But my real job was deal-making. It was giving loans to other countries, huge loans, much bigger than they could possibly repay. One of the conditions of the loan - let's say a $1 billion to a country like Indonesia or Ecuador - and this country would then have to give 90% of that loan back to a US company, or US companies ... a Halliburton or a Bechtel ... A country today like Ecuador owes over 50% of its national budget just to pay down its debt. And it really can't do it. So we literally have them over a barrel. So when we want more oil, we go to Ecuador and say, "Look, you're not able to repay your debts, therefore give your oil companies your Amazon rain [forests], which are filled with oil." And today we're going in and destroying Amazonian rain forests, forcing Ecuador to give them to us because they've accumulated all this debt ... [We work] very, very closely with the World Bank. The World Bank provides most of the money that's used by economic hit men, it and the IMF.

SCJP.png

Мохи и Шек, могу само да вам поручим да би ваљало мало да усагласите своју менталну слику о свету са ЧИЊЕНИЦАМА. више него довољно сте паметни, да кад једном сагледате ИСТИНУ, дођете до квалитетних закључака.

Izumires Drale... davis se u bari katrana i urlas na sav glas...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Koja drzava bilo gde u svetu te stvari radi, alo?!

Ko da tera ljude da se skoluju u kojoj zemlji bilo koga teraju da se skoluje?!

To o cemu ti pricas ne postoji nigde a osudjujes Srbiju.

Svaka iole normalna drzhava, samo je u sluchaju Srbije selektivno. Ukoliko roditelji ne shkoluju dete slede sankcije, mogucnost oduzimanja deteta i stavljanja u dom, gde ce se shkolovati o troshku drushtva.

Konkretno, bio je jedan sluchaj u Madjarskoj pre nekoliko godina kada su roditelji hteli samostalno, zhiveci izvan gradova i sela, da smostalno shkoluju decu.

To shto Srbija ima odgovor za bele a nema za rome, to je problem, priznao ga ti lichno ili Srbija.

Takvo nesto ne postoji nigde niti ce ikada postojati, da ne uzimaju porez, pa daj mora da si smesan svaka drzava to sve radi, zasto bi ova drzava trosila ogromne pare iz budzeta da "uvodi" u sistem nekoga, to ne rade ni najbogatije drzave na svetu a mi da radimo... stvarno strasno

Malo razmisli dok chitash. Poenta je da deo roma koji placaju uredno porez, nisu upoznati sa svojim pravima. Tim chinom su ostavljeni izvan sistema. Romi koji "nemaju" prihode, shto je znachajan broj, predstavljaju teret svakome ko placa porez i chinjenica da se zanemarljivo malo pokushava u tom smeru, stvorice samo josh jednu generaciju koja predstavlja "duhove" u ovom drushtvu.

Shta znachi biti u sistemu sam vec objasnio. Cilj je i drzhave, i drushtva i roma da budu u sistemu.

Prikljuchivanjem Rumunije i Bugarske EU, romi ce biti najbrojnija etnichka manjina u EU, shto nije zanemarljivo.

Ja sam lepo rekao ima Roma koji su ukljuceni u sistem a to sto ti gledas samo one koj izive po stracarama pa su i bogu teski to je druga prica.

Selektivno ti gledas na sve, ni jedna drzava ne moze da gleda svakog pojedinca nit ima te pare da daje za to nit ima uslove, koliko samo imas imigranata u USA koji rade a ne placaju ni porez nit se skoluju nit nista.

Svaka zemlja ima problema sa tim a ne samo Srbija.

btw

Ipak, negde ima i drugacijih primera, kao u Andaluziji i u celoj
Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Vidi, relatizovanjem odmichesh od teme. Poenta je da drzhava kakva jeste, nesavrshena. I to je ok. Ali kojoj meri? Bash zbog takvog pristupa "mani te shto nemaju nishta" imash sluchajeva "nemoj ni dolaziti u shkolu ako nema sveske" ili "upravo smo popunili radno mesto" i zove se diskriminacija. To nije napor, to je upravo greshka. A to shto u Andaluziji, Americi, Rusiji i gde vec imaju frku, ja ne zhivim u Andaluziji, niti u bilo kojoj od tih zemalja. To je njihov problem, i dalje problem ali njihov. A ovo je nash. Mozhesh bezhati od njega i umanjivati njegov znachaj ali se stanje ne menja, vec bash suprotno, pogorshava.

Dosta nizak primer kada se ljudi raspravljaju u tuchi ko je koga vishe tukao, pa u slichnom kontektu ti opravdavash svaku nepravdu chinjenicom da postoji negde u svetu. Isto tako se mozhe naci gde to ne postoji. Problem je problem. Jedino kada se ogranichish cesh pokushati da ubedish sebe i druge: to ima svugde to nije bitno. Sledeci put kada te zaboli zub, reci sebi da ima njih u Africi i Andaluziji koji nemaju nikakve uslove, pa zashto bi ja imao pravo na zubara. Jesi chuo nekada za misli lokalno deluj globalno?

Taj problem o kome ti pricas se ne resava preko noci a to sto ga svaka druga zemlja ima je opravdanje da ni mi ne mozemo da ga resimo tek tako, za to treba mnogo para i mnogo resursa, mi te pare nemamo.

Takvih ljudi ce uvek biti kroz celu istoriju imamo to i nikada nece biti ispravljeno verovatno, ako ti zelis da delujes globalno mozes da krenes u borbu protiv vetrenjaca i animiras nase institucije za to, sto se lepo ne zaposlis da radis na tom problemu pa ces shvatiti da to nije tek tako kako ti pricas, a problem je sto ovde svi ljudi samo pricaju kako nesto ne valja a ni jedan od vas ne zeli da mrdne dupetom da nesto ispravi, svakome je sve lose ali zato ne zna da radi na sebi i da radi na ovoj drzavi da bude bolje, od vas mudrosera mi je muka svi samo znate da pricate kako ne valja, zasuci brate rukave pa uradi nesto povodom toga, verujem da bi ti drzavni sluzbenici bili zahvalni da volontiras za njih, ako ti je toliko stalo do problema ili samo imas veliku zelju da govoris da je sve lose i kako ne valja.

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Ma dechko nema argumente vec pricha kako hoce i izvrce tudje i sopstvene rechi. Ljudi su tako izvrcuci chinjenice napravili od turskog vazala domaceg heroja.

Da promenimo neshto? Zar nije dovoljno shto treba razuveravati danas ljude da nema mesta diskriminaciji i arhaichnom ponashanju? Zar nije dovoljno shto treba vrshiti korekciju svake tvoje neistine koju iznesesh pa drugi pokushava, razumno, da te razuveri chinjenicama. A shto se tiche menjanja stvari, ukoliko neko od nas dodje u poziciju da menja neshto, menjace. To je stvar godina, edukacije, iskustva a najpre morala. A to busanje u grudi, vitlanje zastave i govor da ljudi shto misle drugachije su placenici, ne poznaju patriotizam, zhele sve najgore Srbiji i slichno, kranje je uvredljvo. Sto kazhe shekk, dostojno svakakvih rechi.

Da promenimo neshto? Zar nije dovoljno shto treba razuveravati danas ljude da nema mesta diskriminaciji i arhaichnom ponashanju?

Kakva diskriminacija, to je samo u tvojoj glavi?

Zar nije dovoljno shto treba vrshiti korekciju svake tvoje neistine koju iznesesh pa drugi pokushava, razumno, da te razuveri chinjenicama.

Sta je neistina, daj mi cinjenice?

A shto se tiche menjanja stvari, ukoliko neko od nas dodje u poziciju da menja neshto, menjace. To je stvar godina, edukacije, iskustva a najpre morala. A to busanje u grudi, vitlanje zastave i govor da ljudi shto misle drugachije su placenici, ne poznaju patriotizam, zhele sve najgore Srbiji i slichno, kranje je uvredljvo. Sto kazhe shekk, dostojno svakakvih rechi.

Nije to nikakav govor vec vecina tih sto prica kako im nesto ne valja to radi zato sto nema pametnija posla, tim poslom se bave uglavnom lezilebovici kojima nista neodgovara, ja sam vec vama rekao imam drugara Roma na fakultetu koji nema nikakav oblik diskriminacije, covek uci i radi i shvatio je da je to jedini izlaz a mogao je isto tako da skuplja kartone. On ne place po forumima nego radi nesto za promenu, u ovoj drzavi moze lepo da se zivi i ova drzava uopste nije toliko losa koliko vi pricate da jeste, svako ko radi moze da uspe i u to me ne mozete razuveriti jer mogu da vam navedem gomilu primera.

Ja bih voleo cinjenice gde je ta diskriminacija ljudi, gde su te neistine?

Tvoje poeme zadrzi za sebe koliko ja vidim nemas ni jedan dokaz, ni jednu cinjenicu...

Znate onu "ask not what America can do for you, but what we can do working together for the freedom of mankind", ne ocekuj da drzava trci za svakog pojedinca vec gledaj sta ces da uradis ti za drzavu od tvoje kuknjave niko nema nista...

SCJP.png

Kakva diskriminacija, to je samo u tvojoj glavi?

Sta je neistina, daj mi cinjenice?

Nije to nikakav govor vec vecina tih sto prica kako im nesto ne valja to radi zato sto nema pametnija posla, tim poslom se bave uglavnom lezilebovici kojima nista neodgovara, ja sam vec vama rekao imam drugara Roma na fakultetu koji nema nikakav oblik diskriminacije, covek uci i radi i shvatio je da je to jedini izlaz a mogao je isto tako da skuplja kartone. On ne place po forumima nego radi nesto za promenu, u ovoj drzavi moze lepo da se zivi i ova drzava uopste nije toliko losa koliko vi pricate da jeste, svako ko radi moze da uspe i u to me ne mozete razuveriti jer mogu da vam navedem gomilu primera.

Ja bih voleo cinjenice gde je ta diskriminacija ljudi, gde su te neistine?

Tvoje poeme zadrzi za sebe koliko ja vidim nemas ni jedan dokaz, ni jednu cinjenicu...

Znate onu "ask not what America can do for you, but what we can do working together for the freedom of mankind", ne ocekuj da drzava trci za svakog pojedinca vec gledaj sta ces da uradis ti za drzavu od tvoje kuknjave niko nema nista...

Ajde umukni vise ides mi na kurac ....

Tom tvom kolegi sa faxa su roditelji omogucili to + ti ne znas sta je on sve proziveo da bi dosao u akademsku sredinu gde ljudi ne pribegavaju nasilju i uvredama na osnovi rase mada realno kad vidim da si ti na tom istom fakultetu zapitam se ...

Eto ja radim vec 7 godina i paralelno sam studirao i radio jedno vreme i ja pricam da je lose ovde zato sto sam bio i napolju i radio tamo i video kako je tako da umukni odjebi i idi malo vidi sveta. Sve vreme pricas kako je ovde isto kao napolju, a kurca drugcijeg od srpskog nisi video ....

Molim te odjebi vise.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

procitao sam poslednjedve strane ovogo topike, iz ciste znatizelje a i respekta prema nekim od draskovih stavova, ali posle svih ovih, uglavnom glupih klinackih spustanja jedino sto mi prolazi kroz glavu kao utisak se moze sumirati u

I hurt myself today

to see if I still feel...

It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad

Ajde umukni vise ides mi na kurac ....

Tom tvom kolegi sa faxa su roditelji omogucili to + ti ne znas sta je on sve proziveo da bi dosao u akademsku sredinu gde ljudi ne pribegavaju nasilju i uvredama na osnovi rase mada realno kad vidim da si ti na tom istom fakultetu zapitam se ...

Eto ja radim vec 7 godina i paralelno sam studirao i radio jedno vreme i ja pricam da je lose ovde zato sto sam bio i napolju i radio tamo i video kako je tako da umukni odjebi i idi malo vidi sveta. Sve vreme pricas kako je ovde isto kao napolju, a kurca drugcijeg od srpskog nisi video ....

Molim te odjebi vise.

Ja ga poznajem licno zajedno smo vezbali 2 predmeta, coveku roditelji nemaju para uopste, cak mu majka nema ni srednju skolu, on je dobio stipendiju od drzave i to ga izdrzava inace nije ni iz Beograda nego je u domu, bio sam ja napolju mnogo vise nego sto ti mislis, ziveo sam jedno vreme u Becu i znam kako je i tamo, proputovao sam celu Evropu uzduz i popreko i nemoj mene da ubedjujes da tamo ima leba bez motike i da je sve super kad nije, tamo isto ljudi rade ko stoka da se izdrzavaju, ortak koji studira u Gratzu radi 2 sljakarska posla da bi otplacivao neke stvari iako mu roditelji redovno salju ogromne pare za studije, on ne place po forumima nego radi, svako ko uspe radi a takvi propali studenti kao ti se uvek zale i kriv im je sistem zato sto nece da rade, pa zao mi je jako.

Te price da napolju mozes da uspes a ovde ne mozes jednostavno nisu tacne, imas milione primera da strane kompanije zaposljavaju odma odlicne studente koji zavrse fakultet, na svakom fakultetu imas gomilu plakata za sve moguce stipendije, specijalizacije i sta ti ja znam, sto znaci da je svaki nas drzavni fakultet cenjen isto kao i neki strani fakulteti, ne ubrajam u to prestizne fakultete.

Svako moze da uspe ako radi a ti sto ne rade nikada nece ni uspeti nego ce samo kukati kako im nesto ne valja.

BTW ako si bio tamo "napolju" i radio sto nisi lepo tamo ostao nego si se vratio, a pa da ne treba im jos jedan lezilebovic bez diplome, da nesto vredis dali bi ti drzavljanstvo i mogucnosti da tamo ostanes, al posto ne vredis rekli su vrati se tamo odakle si dosao.

Sad ti ostaje da pevas " Kriva je Srbija sto skole nemam ja..."

Edited by De1Rekt0n
SCJP.png

Izumires Drale... davis se u bari katrana i urlas na sav glas...

хехехехехехе...

мени се чини да се клатно, које сте ви либерални зелоти зајахали 5. октобра на грбачи свих нас и гурали га свим силама што даље и даље, управо све брже враћа назад. кад лупи по глави има све европске звездице да видите и да се питате како је могуће да вас стока од народа не разуме кад сте толико мудри.

проблем са вама аутоиндукујућим незадовољницима је у суштини следећи:

1. много сте гласни, а немате шта да кажете

2. много сте надобудни, а немате основа за то

3. много не знате шта хоћете, а делите закључке, онако из рукава

4. много сте нетолерантни према туђим мишљењима, а кунете се у толеранцију

5. много презирете људе, а хуманизам вам расте из ушију

шта нам све ово говори?

да сте пукли, ето шта. али у Србији има места за све, зато је и волим толико. чињеница да ви постојите је доказ да смо сјајна земља и да смо демократија ван координатног система Балкана, а и шире...

:*

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

4. много сте нетолерантни према туђим мишљењима, а кунете се у толеранцију

5. много презирете људе, а хуманизам вам расте из ушију

SVE STRANKE NA FARMI SU RAVNOPRAVNE

ali je ldp ravnopravnija

fakij ej, samo fala kurcu što ih je toliko malo.