Jump to content

''Zašto sam ostao...''

Recommended Posts

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Cak kad ih uporedim skapiram kolko se apsolutno razlikuju. Starac sa kosova se prepustio i samo ceka dan svoje smrti, a kad znas da ti je samo smrt i ostala onda je relativno lako, a ovaj otac je ucinio nesto da promeni sudbinu, pogledao smrti u oci i sa odlucnoscu znao zasto to radi.

Da ali ovaj ne moze nista da promeni jedino da ostane i da pokusa da promeni to da Srbi ipak zive na KiM, to je isto vrsta promene, on ne moze nigde da ode jer je i sam rekao da nema gde i da je jako tesko sa 70 i kusur godina otici negde gde u zivotu nisi bio.

SCJP.png

I svidja mi se kako si me odma klasifikovao u tefter pod PRO-USA, ANTI-SRB, a ja svo vreme pokusavam da ti kazem da na to gledam sa apsolutno neutralnog stanovista. Eto navedi mi konkretne razloge zasto volis srbiju a da to nije "tu sam se rodio/odrastao" posto to nije konkretan razlog da bi voleo nesto, i da to nije "tu su moji preDci zhiveli gradili jeli govna" zato sto kolko ti znas mozda si 3-4 kolena u nazad turchin ili madjar ili neki neprosvetljeni musliman ili ko zna sta.

Nisam te kvalifikovao kao anti-srb i pro-amer tipa uopshte :). Samo sam ti rekao da me podsecash na tog lika shto ne znaci da sam ti rekao si isti on. On je isto tako slepo branio svoj stav, verovatno zato shto mu su mu se svidjali americki filmovi mnogo :P.

Ja znam svoje poreklo, ne znam za tebe. Imam knjigu u kojoj je moja porodica koleno po koleno sve unazad do pre nego shto su turci doshli ovde uopshte :). I definitivno sam tad bio Srbin a i danas sam. Crnogorac zapravo, ali je moja porodica uvek tvrdila da su Crnogorci najveci srbi i tako se i ponashala :). Ja sam licno rodjeni Zemunac poshto sam se rodio u Zemunskoj bolnici, mada vec duzi niz godina ne zivim u Zemunu :).

Ne mozesh klasifikovati ljude po tome ko su im bili roditelji ili preDci. Ljudi su ono shto izaberu, ako je neko Crnac ali se oseca kao Srbin onda on to i jeste. Poreklo jeste neshto vredno, ali te ono ne mora definisati u podpunosti.

Btw Klinac, to shto si rekao bi trebalo da stoji u recniku pored reci heroj.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Nisam te kvalifikovao kao anti-srb i pro-amer tipa uopshte :). Samo sam ti rekao da me podsecash na tog lika shto ne znaci da sam ti rekao si isti on. On je isto tako slepo branio svoj stav, verovatno zato shto mu su mu se svidjali americki filmovi mnogo :P.

Ja znam svoje poreklo, ne znam za tebe. Imam knjigu u kojoj je moja porodica koleno po koleno sve unazad do pre nego shto su turci doshli ovde uopshte :). I definitivno sam tad bio Srbin a i danas sam. Crnogorac zapravo, ali je moja porodica uvek tvrdila da su Crnogorci najveci srbi i tako se i ponashala :). Ja sam licno rodjeni Zemunac poshto sam se rodio u Zemunskoj bolnici, mada vec duzi niz godina ne zivim u Zemunu :).

Ne mozesh klasifikovati ljude po tome ko su im bili roditelji ili preDci. Ljudi su ono shto izaberu, ako je neko Crnac ali se oseca kao Srbin onda on to i jeste. Poreklo jeste neshto vredno, ali te ono ne mora definisati u podpunosti.

Btw Klinac, to shto si rekao bi trebalo da stoji u recniku pored reci heroj.

Tolko o toj knjizi tvojih preDaka kad smatraju da su najveci srbi ... U crnoj gori imash sever koji je u velikoj meri posrbljivan doseljivanjem, brakovima itd itd dok je primorje jedan sasvim drugi narod koji nije dosao na balkan kao i srbi. I tako ti recenicom "crnogorci su najveci srbi" u stvari crnogorcima nabedjujesh da su oni srbi na svecana vrata i uskracujesh im to njihovo pravo da izaberu kao sto kazes da ne budu srbi.

Sve u svemu lepo si rekao poreklo je vredno ali te ne definishe i ti zbog porekla ne volish zemlju, drzavu, naciju vec je postujesh recimo ...

Uzgred budi receno ko je rekao da ja klasifikujem ljude po poreklu? Ja suprotno pricam svo vreme ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

O boze, jel ti pricash samnom ili sa mojim zlim bratom? Moji su iz same Srbije silom prilika morali da pobegnu u Crnu Goru i naselili se u taj BRDSKI deo, severno shto si ti rekao. Srbi su poreklom, mada zadnjih 10 kolena zive u Crnog Gori.

Ako neko kaze ja nisam Srbin ja sam Vojvodjanin to znaci da lupeta gluposti. To je cinjenica, a nemoj me terati da vadim Njegosa ovde.

btw ajd prestani da gazish topic, u pravu si samo nemoj vishe da smarash :). Sad sam tek skontao da ovaj topic uopshte nije o tome shto to pricash nego o jednoj potpunoj drugoj stvari :P.

We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men !

Ma bre nije bitno koga ce da potrese shta :). Ljudi se menjaju naravno da je crnogorcima dozvoljeno da bude Crnogorci a ne Srbi. Ja nisam video da ih je neko sprecio?:P Iskreno mi je bilo zao shto su izglasali da se odvoje, ali ceo sve se menja, ko je sve bio i po 500 godina pod Turcima pa danas nije Turcin nego Srbin, Rumun, Jermen ili shta vec. Pusti te sad to...

Pretvorili smo jedan odlican topic od danashnjim herojima u glupost.

Zasto je hrabro? On nema sta da izgubi, pomirio se sa svojom sudbinom, sta je tu hrabro? Nije nista hrabrije od pucati sebi u glavu.

Zasto je pozrtvovano? Za koga se to zrtvuje? Za koji cilj? Zrtvuje sebe ni za koga, ni za jedan cilj zato sto nema vise sta u zivotu da radi.

A zasto je posteno ne kapiram ...

Zrtvuje se zarad isterivanje pravde i pokazivanja svom narodu da se treba boriti za ono sto je tvoje, u opisanoj situaciji je i hrabro, to sto ti ne vidish vishi cilj, to je samo odraz tvog materijalnog sveta u kome zivish i straha od smrti. Hocu da ti kazem, da to mesto koje on brani nije samo kuca u materijalnom smislu, nego su i setjanja i vreme i jedno dusevno stanje, skup stvari koje cine pravi dom.

Mozda cesh bolje shvatiti kad budesh nasao pravu osobu za tebe i imao decu. Ako budesh bio dobar otac, verovatno cesh videti koliko si spreman da uradish za tudji zivot, a nakon toga, mozda i pocnes da shvatash sta je domovina.

Dalje, ako nemash za nekog da zivish, to znaci da ne zivish nego da zivotarish, a ako zivish za sebe, onda si sebican i uvek cesh mrzeti drzavu u kojoj zivish, ma kakva bila. Covek ne moze ziveti sam, zato mora da nauci da stvara dobre odnose sa drugima, to dovodi dushevno ispunjenje i cisti um, nakon toga, covek je spreman da brani ostvareno do poslednje granice, koja je smrt.

Taj deda josh uvek veruje da je drzava uz njega, on voli svoju drzavu toliko da ti ne mozesh da shvatish. Takva osetjanja su iscezla poslednjih godina uz kapitalizam.

Klinac, lepo receno.

Nije bitno da je velik, bitno je da je lep...

Zato sto poseduje istinite dokaze.

Lol ... ma ja mislim da je apsolutna istina na www.obraz.org.yu sajtu ...

Zrtvuje se zarad isterivanje pravde i pokazivanja svom narodu da se treba boriti za ono sto je tvoje, u opisanoj situaciji je i hrabro, to sto ti ne vidish vishi cilj, to je samo odraz tvog materijalnog sveta u kome zivish i straha od smrti. Hocu da ti kazem, da to mesto koje on brani nije samo kuca u materijalnom smislu, nego su i setjanja i vreme i jedno dusevno stanje, skup stvari koje cine pravi dom.

Mozda cesh bolje shvatiti kad budesh nasao pravu osobu za tebe i imao decu. Ako budesh bio dobar otac, verovatno cesh videti koliko si spreman da uradish za tudji zivot, a nakon toga, mozda i pocnes da shvatash sta je domovina.

Dalje, ako nemash za nekog da zivish, to znaci da ne zivish nego da zivotarish, a ako zivish za sebe, onda si sebican i uvek cesh mrzeti drzavu u kojoj zivish, ma kakva bila. Covek ne moze ziveti sam, zato mora da nauci da stvara dobre odnose sa drugima, to dovodi dushevno ispunjenje i cisti um, nakon toga, covek je spreman da brani ostvareno do poslednje granice, koja je smrt.

Taj deda josh uvek veruje da je drzava uz njega, on voli svoju drzavu toliko da ti ne mozesh da shvatish. Takva osetjanja su iscezla poslednjih godina uz kapitalizam.

Klinac, lepo receno.

Aha znachi on se zrtvuje isto kao i mi za isterivanje pravde protiv novog svetskog poretka tako sto smo gledali bombe sa pogresne strane? Sutra ces otici od te kuce da osnivas porodicu negde drugo, u srbiji ili van nje svejedno, i sta je onda ta kuca? Samo lepo secanje. Mozda si i ti nepismen kao vecina ovde pa ne vidis sta sam napisao. Ja onog coveka koji je dao zivot za svoju decu apsolutno postujem i divim mu se ali decko moj domovina nema veze sa time. Opet u drugom pasusu kao da uopste nisi citao sta sam napisao, ja sve vreme potenciram da je poenta da se ljudi vole izmedju sebe na individualnom nivou, a ne ljudi i zemlja, otadzbina, nacija. Ne moras voleti naciju da bi voleo neku osobu. Jos uvek mi niko nije predstavio razlog zasto bi on tolko voleo drzavu i samim tim je njegov "cause" za mene zaludjenost senilnog matorca. I molim bez apstraktnih objasnjenja tipa "zato sto si prazan iznutra ne mozes razumeti ljubav prema domovini" zato sto cu vam dovesti ljude koji ce vam potvrditi kolko ja mogu da volim ako stvarno ljubavi ima mesta.

Btw sad kad opet pogledam tvoj post kao da gledam rts 90tih. ZRTVOVANJE ZARAD VISIH CILJEVA, STRANI PLACENICI I KUKAVICE itd itd ... I zapitam se koji kurac ja razgovaram uopste sa tobom ... a da ne pominjem da ti je analogija na nivou zgazene veverice ...

Zrtvuje se zarad isterivanje pravde i pokazivanja svom narodu da se treba boriti za ono sto je tvoje, u opisanoj situaciji je i hrabro, to sto ti ne vidish vishi cilj, to je samo odraz tvog materijalnog sveta u kome zivish i straha od smrti

Mislim ro fl mao ...

Chovek jednostavno nece da napusti ono shto je njegovo, ima previshe godina da bi bilo shta menjao i jednostavno hoce da tu, u svojoj kuci i zemlji docheka kraj. To je stvar principa, nishta vishe.

Mehaničke karakteristike dobijene ispitivanjem mašinskih delova izrađenih od nehomogenih materijala pod dejstvom statičke zatežuće sile približno odgovaraju mehaničkim karakteristikama standardne epruvete.

Vishe nije ni bitno, ljudi imaju razlicite poglede na stvari, ja sam pokusao da ti objasnim kako ja to gledam iz moje perspektive. Iako josh uvek mislim da nisi u pravu, vishe nemam ni snage, ni volje, da nastavim, svaka cast, znash da isterash svoje. Sto se tice rts-a 90-ih godina, nisam bio tu, gledao sam kako energoprojekt gradi bunkere za Sadama i igrao se u pesku, u Iraku naravno. :)

Mozda si i ti nepismen kao vecina ovde

Jesam nepismen, nemam ni jedan razred srednje i daj boze 4 osnovne.

Pis ljudi, odo ja u Italiju. ;)

Chovek jednostavno nece da napusti ono shto je njegovo, ima previshe godina da bi bilo shta menjao i jednostavno hoce da tu, u svojoj kuci i zemlji docheka kraj. To je stvar principa, nishta vishe.

Moguce... ne znam, meni josh uvek izgleda hrabro, ma kolko godina imao.

Pricamo o apstraktnim stvarima kao sto su osecanja i tu se ne moze nesto dokazati apsolutno. Ali se mogu iznositi razni primeri koji su relativno ocigledni vecini ljudi koji racionalno razmisljaju.

Poenta koju ja pokusavam da predstavim je da trebate razmisljati univerzalno. Zamislite da ste se rodili u americi i sad divanite kako je amerika velika mocna i pravedna i pritom bi vam neki drugi mohican tamo govorio da niste normalni, a vi bi ste ga pljuvali kako ne voli svoju drzavu ameriku. Znaci poenta je razmisljati racionalno i sagledati cinjenice. Ne sme vam zemlja porekla diktirati neke njene default stavove, morate sami sebi izgraditi iste uzimajuci sve za dozom neverice i koristeci svoj mozak da iz tih informacija izvucete nesto bez stajanja u tabor i favorizovanja stanovista vase zemlje porekla.

Da, ali od tolikog seljakanja po svetu, me je jednostavno ubijala nostalgija prema ovoj drzavi, ma koliko usrana bila. I jednostavno ja zelim da ostanem ovde i da ucinim sta mogu za tu ogavnu drzavu. U mojih 18 godina mi je preselo seljakanje i menjanje okruzenja, i jednostavno zelim samo da ostanem tamo gde sam zapoceo svoj zivot i da tu ostanem, da se ponovo sretnem sa ljudima iz proslosti, itd, i ja bih bio spreman da to branim... Mogu da zamislim kako je tom dedi, koji je ziveo tu 293292 godina i neko dolazi da ga otera, to je njegova drzava, njegov dom, to je ono sto on brani, ma kolko retardirano to izgledalo, jednostavno on ima nesto sto ga vezuje, sto mu je vaznije od zivota, a to je hrabro...

Kapiram da su to osetjanja, i da iz druge perspektive izgledaju glupo i suludo, ali jednostavno, da nije bilo takvih ljudi u proslosti ja bih imao 20-toro bratje i sestara i zvao bih se Tjamil...

Pricamo o apstraktnim stvarima kao sto su osecanja i tu se ne moze nesto dokazati apsolutno. Ali se mogu iznositi razni primeri koji su relativno ocigledni vecini ljudi koji racionalno razmisljaju.

Poenta koju ja pokusavam da predstavim je da trebate razmisljati univerzalno. Zamislite da ste se rodili u americi i sad divanite kako je amerika velika mocna i pravedna i pritom bi vam neki drugi mohican tamo govorio da niste normalni, a vi bi ste ga pljuvali kako ne voli svoju drzavu ameriku. Znaci poenta je razmisljati racionalno i sagledati cinjenice. Ne sme vam zemlja porekla diktirati neke njene default stavove, morate sami sebi izgraditi iste uzimajuci sve za dozom neverice i koristeci svoj mozak da iz tih informacija izvucete nesto bez stajanja u tabor i favorizovanja stanovista vase zemlje porekla.

Kapiram sta hocesh da kazesh, ali ti razmishljash na globalnom nivou, a ovaj svet je daleko od ujedinjenja... zato te i svi pljuju. Pis ;)

Мохи, брате, то што тебе и Шека боле кара и за државу и за народ и за историју и за правду и за традицију и за све оно што је "преДци олололо" и за све што није уско повезано са вашим системима вредности, где је живот један и највреднији, да је битно само малецно задовољење сопствених бедних и ниских и пролазних материјалних жудњи, то не значи да је то једино исправно. дапаче...

живимо у једном делићу дугачке српске историје, ја то тако гледам, да сам малецна карика између мојих преДДДака и потомака, и да немам право да доводим у питање вредности које у мом народу трају вековима. ко сам ја, на крају крајева, да доводим у питање то?не смем деци да оставим мање него што су родитељи оставили мени, иначе сам саможив, себичан и кратковид човек, распикућа и подлац. ако је тај став нормалан када се узме у обзир породично наследство, не видим како није нормалан ако се узме држава.

домаћи издајници и страни плаћеници? погледајте у речнику шта значе те речи, па ако се сложите да су застареле, да су анахронизми из неког мрачног, лажног, давног периода, да таквих појава нема у 21. веку, у Србији, онда да их бришемо и заборавимо. то што је Слобина пропаганда опортунистички злоупотребљавала те речи, као што је злоупотребљавала и многе друге ствари, као што је српска традиција, не значи да тих појава нема...

жао ми је што нисте рођени у некој сређенијој и срећнијој, досаднијој држави, можда ми је жао што сви ми нисмо рођени у некој утопији, али ту смо где смо, и ако погрешно протумачимо реалност, ако се изместимо из ДАНАС и ОВДЕ, постајемо изгубљени.

за хероја коме је топик и посвећен:

"БЛАГО ОНОМ КО ДОВЈЕКА ЖИВИ

ИМАО СЕ РАШТА И РОДИТИ."

живи били и без љутње, ја вас волим и тако заблуделе.

:* [:D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

живимо у једном делићу дугачке српске историје, ја то тако гледам, да сам малецна карика између мојих преДДДака и потомака, и да немам право да доводим у питање вредности које у мом народу трају вековима. ко сам ја, на крају крајева, да доводим у питање то?не смем деци да оставим мање него што су родитељи оставили мени, иначе сам саможив, себичан и кратковид човек, распикућа и подлац. ако је тај став нормалан када се узме у обзир породично наследство, не видим како није нормалан ако се узме држава.

Some jedan, tvoja je du

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Molio bih De1rektuma da obustavi dalju diskusiju njegov mozak nema kapaciteta da razgovara mimo knjiga koje je citao umesto lektire kad mu vreme nije bilo, sa njim ne polemishem ni o chemu poshto lupa kao otvoren prozor na koshavi...

i zhurim na faks, pljujemo se neki drugi put

drashko narkomanu ajde nauchi me nechemu molim te...

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D