Jump to content

Home made gasna turbina

Therion

Recommended Posts

Nego, pre nekog vremena mi je palo na pamet da bi bilo ql da napravim gasnu turbinu, da mi krasi tjoshak radionice. Posle nedelju dana zajebancije sa varenjem limova, trazhenja pravog motora, ventila pm... Ovo je bio rezultat. Izduvni gasovi su iziuzetno vreli, mada se to i ne bi reklo po velichini izlaznog plamena. Skalamerija josh nije gotova, jer mi prvo treba pravi dovod gasa, a ne ova improvizacija. Kontam da tju uzeti neku fancy bocu od 5l gas-a i rollaj. Ne znam jel nekog ovo zanima, ali ono... just looking for some support poshto moram da skupim muda za sledetji projekat : } jojnk

P.S. malo je sjeban sparker, pa je plajenje moralo da ide ruchno :(

blueprint

turbina

turbina 2

turbina in action

Edited by Therion

Svaka chast batice, inache moratju da krenem da se druzhim sa tobom! :D

Nema problema, samo morash da navedesh ako imash neke srchane tegobe, problema sa jetrom i sl. :)))

Poshto su dnevne drushtvene aktivnosti obichno vezane za odlazak do prodavnioce "FireBall" i potroshnji dobara iz iste prodavnice. A notjne... jbg, retko se ko setja tih aktivnosti... iz chega logichno proizilazi pitanje za jetru [8)]

svaka cast ,

btw zar ti nije bilo lakse da

samo stavish ventilator na kraju tj usisnik

plin ,ispred usisnika

, upaljac na sredini

?

pa u sushtini ne, poshto je jako zajebano dobiti potisak iz cele skalamerije. Fora je u komori za sagorevanje iz koje piche vreli gasovi, putem manjeg otpora jelte, i zato je josh malko zajebano potrefiti da ukupna povrshina otvora za kompresor, bude manja od povrshine mlaznice... Ako sam dobro shvatio shta si hteo retji O.o Aj nacrtaj majke ti :) nishta ne razumem

Nema problema, samo morash da navedesh ako imash neke srchane tegobe, problema sa jetrom i sl. :)))

Poshto su dnevne drushtvene aktivnosti obichno vezane za odlazak do prodavnioce "FireBall" i potroshnji dobara iz iste prodavnice. A notjne... jbg, retko se ko setja tih aktivnosti... iz chega logichno proizilazi pitanje za jetru [8)]

Srchanih valjda nemam :) a shto se tiche jetre...istrenirana je profi...ipak sam Rus sa tjaletove strane ;) Tako mi skroz odgovara plan i program :)

poz voz 2011

Danke.

Ma jebesh poentu, meni je samo interesantno dok ju smishljam i pravim... kad je konachno zavrshim, budem u nekom tripu tipa... wow...that was fun... now what...

Nego, generalno sluzhi da bi avioni ostali u vazduhu, mada ova moja skromna verzija sanja da kad poraste dobije neki realan potisak...tako da generalno nichemu ne sluzhi

a pazi sto ovde izgleda da ovaj gari desno drka :)

inace gj .. naces vec primenu

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.