Dule_smor Posted September 2, 2006 Author Report Share Posted September 2, 2006 Kad smo vec kod rupa:). Mirni, najveci rudnik dijamanata na svetu, Sibir.Strelica na slici pokazuje na onaj dzinovski kamion koji moze da ponese 300 tona:). http://bldgblog.blogspot.com/2005/08/world...amond-mine.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 2, 2006 Report Share Posted September 2, 2006 mislim da imaju neku opaku zastitu za ushi tako da pritisak vode ne ide na njih...gledao sam emisiju o nekom kubancu sto se bavi freedivingom i ladno ova pricha sto ivan kazhe, chovek "trenira" tako sto meditira skoro 10 minuta u bazenu ubine 2.5 metra =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 mada kapiram, sto si vise u tome, vise ti se organizam prilagodjava taj rad, ove godinu na letovanju upoznao sam lika(vlasnik apartmana gde sam bio) koji sasvim opušteno ide na 25m a da ne oseti nikakav pritisak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 stvarno je vrhcina......sta ti je priroda...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
De1Rekt0n Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 to je i meni nejasno, do 10 metara 2-3 puta regulisem pritisak oni se za minut spuste na 140, idu po atmosferu za par sekundi, tu nema vremena izakakva izjednacavanja mada kapiram, sto si vise u tome, vise ti se organizam prilagodjava Ako udises vazduh spolja i onda zaronis kako ides dole tako drzis nos zapusen i izjednacavas pritisak a kada izranjas to nije potrebno, na dah mozes odmah da zaronis na 100m i da izronis nece ti biti nista, medjutim ako crpis vazduh iz boce tipa uzmes vazduh na 30m i nastavis dole onda si jebo jeza, zato na primer kada radis zaron u plavo ili ti odmah zaron na dubinu tipa 30-50 metara kako izlazis moras da zastajes na odredjenoj dubini kako bi regulisao pritisak i vazduh koji udises iz boce koji je pod odredjenim pritiskom. Kod izjednacavanja nema neke velike matematike kroz ustahijeve tube izjednacavas pritisak unutar bubne opne jer ti pritisak nabija bubnu opnu unutra. mislim da imaju neku opaku zastitu za ushi tako da pritisak vode ne ide na njih...gledao sam emisiju o nekom kubancu sto se bavi freedivingom i ladno ova pricha sto ivan kazhe, chovek "trenira" tako sto meditira skoro 10 minuta u bazenu ubine 2.5 metra =o)) Ma nema tu zastite kako zaranjas dole pojacava se spoljasnji pritisak koji ti nabija bubnu opnu unutra ti moras da izjednacis kako god, inace oni imaju po defaultu onu stipaljku na nosu tako da samo kroz ustahijeve tube izjednacavaju kako idu dole, a ruke su im slobodne naravno. Najvise sto sam ja zaronio na dah je bilo oko 10m mozda malo vise, a sa bocom sam isao na 34 najvise, t.j. dubinometar je bio na toj dubini :D ja sam mozda bio 1m iznad sto bi znacilo 33-32. To je bilo kad sam radio zaron u plavo u Zanjicama, obilazili smo neku olupinu od broda sto je bila vojna meta za neku vezbu, ima ogromnu rupu od torpeda precnika oko 5m, super je dozivljaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SATAN-3 Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 This diamond mine in eastern Siberia (Mirny, to be exact) is so deep that the surrounding "air zone... is closed for helicopters" after "a few accidents when they were 'sucked in' by downward air flow..." U jbte Quote Free Hot Asian Girls Nude Pics Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 zar ronioci sa bocama ne zastaju prilikom izranjanja da bi im se smanjio nivo azota u krvi? azot = nitrogen u retard prevodima btw dule odličan je ovaj blog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Dojajno izlgeda i rudnik i blue hole... svaka cast Dule Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 jeste ivane, d1 me toliko iznervirao svojim postom da nisam hteo da ulazim u raspravu sa njim ronicima se zbog povecanog pritiska ne samo u vodi nego i chinjenice da vazduh u boci je prod pritiskom i da je 70% istog azot i onda u krv udje azot vishe nego sto treba ali zbog pritiska pd vodom on ostaje vezan...a ako se brzo izranja on se oslobadja i u krvotoku se stvaraju mehuritji azota koji prave mikroembolije svuda, ali naravno najgore je u mozgu, srcu i bubrezima...to se naziva kesonska bolest...izbegava se tim sporim izranjanjem da pluca na smanjenim dubinama natenane izbace taj azot... drugi nachin za izbegavanje je meshanje kiseonika sa helijumom koji ne pravi te probleme chist kiseonik se ne stavlja da chovek ne bude malo high/euforichan sto je jedna od posledica udisanja 100% kiseonika (ajmo sad braco narkomani ko ce prvi da digne bocu kiseonika iz neke bolnaje? ;o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 1 slika dojaja 2 slika dojajnija ( kolko im je trebalo vremena da iskopaju rupu ) @ Kole kolko ja znam svi ronioci na velike dubine koriste kiseonik meshan sa helijumom bash zbog gore navedenog i imaju neki instrument da vide tachnu mshavinu u boci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Ahaahha koji kreativan način da se i Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 znate koji je najveci problem u tim sibirskim rudnicima dijamanata? kad naidju na crno pa bude "pu jebem mu opet nafta" =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 3, 2006 Author Report Share Posted September 3, 2006 Ahaha, namerno sam ostavio stiji i koletu da se nerviraju oko deija:)....dei, zar stvarno mislis da treba da objasnjavas neke osnovne stvari o ronjenju coveku koji vec godinama trenira isto i dvojici studenata medicine... btw, drago mi je da vam se svideo topic:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 3, 2006 Report Share Posted September 3, 2006 Slika 2: Daj brate dal je mogutje da je toliko duboko ? Shta sve chovek nece da uradi zbog novca... ej.... Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 sto da ne bude toliko duboko? pa jeftiniji je porvsinski kop nego hevi rudarske akcije....braca nemci kopaju pod zemljom i kad neko okno presahne onda ga zatrpavaju meshavinom drobljenog kamena i otpadnog industrijskog pepela i josh nechega...uglavnom stvar je ko low grade beton ono izgleda ko vlazhna zemlja kad ga sleper istovari dole u oknu..onda ga bager nagura do zida i dok sledeca tura dodje ono vec pochelo da stvrdnjava.... uglavnom jeftinije kopati povrshiniski toliku jametinu nego paziti o statici mrezhe silnih tunela =o) sa druge strane je neki rudnik u SAD...rudnik kamene soli koji je tako kopan da je vlaga i temperatura dole idealna za skladishtenje i oni ne zatrpavaju nista nego pretvaraju okna u skladishta i masno rentiraju taj skladishni prostor na 25+ godina =oD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M!!! Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 lele, prelepo je:) elem... kako se zove beshe onaj rudnik u africi, koji ide nekih 3km dole?:) zaboravih, a i mrzi me sad da trazhim btw. svaka cast dule :) ( )... Quote Everybody's got a right to be a sucker once. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 4, 2006 Author Report Share Posted September 4, 2006 neki od ovih mozda:) http://hypertextbook.com/facts/2003/YefimCavalier.shtml moracu da isceprkam jos nesto o rupama, izgleda da su clanovi foruma fascinirani istim:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 Dule da li se secash mozda ti one slike ne znam ko je okachio ja mislim da je zeki... bilo pre jedno 1.5god ako ne i 2 god... Most ogroman na okeanu i na pola se pretvara u tunel ... i opet nastavlja kao most... ako se setish shta je i znash mozda link gde mogu da nadjem ili ako imash tu sliku aj okachi molim te... Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 4, 2006 Author Report Share Posted September 4, 2006 mislim da znam na sta mislis...to je most koji povezuje dansku i svedsku...tj prvo ide podvodni tunel, pa vestacko ostrvo, pa sa njega most...drugi najduzi viseci most na svetu, posle akashi mosta u japanu...potrazicu neke slike kasnije...tj, mozda i otvorim jedan nov topic:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 A DA TI LEPO CAPSUJESH TA BOLDOVANA SLOVA DA SLUCHAJNO NE PREVIDIMO NESTO?!?!ONEJEDANAEST? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 4, 2006 Author Report Share Posted September 4, 2006 kolence je malo nervozan:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 zar nije najduzi onaj u francuskoj? japan je #2 mislim ! Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 4, 2006 Report Share Posted September 4, 2006 A DA TI LEPO CAPSUJESH TA BOLDOVANA SLOVA DA SLUCHAJNO NE PREVIDIMO NESTO?!?!ONEJEDANAEST? Shta se ljutish medena ? :D Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted September 5, 2006 Author Report Share Posted September 5, 2006 zar nije najduzi onaj u francuskoj? japan je #2 mislim ! ccc pejo:)...mozda je po ukupnoj duzini duzi Milo u Francuskoj, ali ovaj u Japanu ima najveci razmak izmedju dva glavna stuba, sto je kriterijum za najduzi viseci most na svetu...a i ovaj u Francuskoj nije klasican viseci most, drugi sistem kablova je u pitanju, uporedite slike: Akashi: Millau: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cartman_ Posted September 5, 2006 Report Share Posted September 5, 2006 dule daj ono chudo shto sam te pitao :D Quote ONE LOVE, TJM! www.last.fm/user/uNkindTJM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts