millanče Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 U zadnje vreme sam primetio da mi hard malo sporije radi, a više struže, ali moguće je da sam to samo utripovao, zbog podatka koji mi je dalo par dijagnostičkih programa, a to je da moj hard, Maxtor 6L120MO, 120GB, SATA, radi u ATA 100 režimu (kaže UDMA5 100, a kaže i da je maksimalno podržano UDMA6 133, što, opet, nije SATA...) Imate li možda ideju šta je u pitanju, i kako da aktiviram SATA mod? (U BIOS-u je uključen, ako znam engleski:-) Probao sam i da vratim BIOS defaults, ali je isto sve... Ustvari, nisam skroz ni siguran da li je hard pre uopšte radio u SATA režimu... Ploča je Gigabyte GA K8NE, procesor A64 3000+.... valjda je ostalo nebitno... help, jbga, opet.... Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Slabo koji čipset podr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted August 17, 2006 Author Report Share Posted August 17, 2006 Ne, drugo je nesto... hard JE SATA, prikacen sa tankim crvenim kablicem, i te fore, ali radi na ovoj brzini... evo: Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 18, 2006 Report Share Posted August 18, 2006 Evo gledam sad svoj (ATA Maxtor), radi u UDMA 6 modu (nForce 410)... what do you know... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts