SavKe Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Psycho' date='Oct 8 2006, 12:22' post='876985'] Ma cisto sumnjam da ce izlaziti vise tako kvalitetne igre. Kad vidim nekog kako svrshava na prichu od Warcrafta dodje mi da ga gadjam ciglom. Misli ti shta hocesh ali WC III ima jednu od najbolje odradjenih kampanja u rts-ovima koje sam ikad video u svakom pogledu(razvoj,osmishljenost,pricha...),a veruj mi puno sam ih video.A to shto ti sad govorsih je klasichno ja_sam_oldskul_faca proseravanje. @BS:Najveci respect za PS,stvarno jedna od najboljih pricha ikada,totalno izvan standarnih kalupa.A ako vec prichamo o frp-ovima samo mogu josh da dodam i DivineDivinity igru koju sam uzeo da igram bezveze a koja me je odushevila najvishe.Za sad jedina igra koja je uspela da spoji dve komponente koje ja trazim,a to su jedinstvena mapa sveta i odlichna igirvost sa solidnom prichom.Shteta shto su onako zasrali sa BD.I Arcanum "moze" da prodje...isto zbog originalnosti. Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 u pravu si... DivDiv je imao mozda malo jednosatvniji sistem borbe (i nazalost vrlo dosta doticne) ali price je bila nekako fluidna, nekako pravi odlskul frp avantura... bar mi je tak oostala u secanju... iako je hack and slash, a grafika njanjava... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelegorm Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Citao sam dosta Warcraft history i lore i slazem se sa Mangasem da je odlican, sem nekih stvari koje su zabrljali u BC-u .Medjutim Baldurs Gate je kao frp i uopste kao igra mnooooogo bolja od WOW, mislim ipak nesto najpribliznije pravom d&du... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorath Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 (edited) Citao sam dosta Warcraft history i lore i slazem se sa Mangasem da je odlican, sem nekih stvari koje su zabrljali u BC-u .Medjutim Baldurs Gate je kao frp i uopste kao igra mnooooogo bolja od WOW, mislim ipak nesto najpribliznije pravom d&du... Pa dobro, tesko je porediti online igricu poput wow-a sa BG ili nekim drugim rpg-om Igrao sam WoW od starta nekih godinu dana, ali mislim da takozvane online-rpg igre sa ovim konceptom koji imaju sada ne mogu da ponude ni priblizno rpg-a koliko mogu single player igre. WoW je zaraza, kao i svaka multiplayer igrica, zanimljivo je igrati sa drugim ljudima i te fore, ali sto se tiche rpg elemenata tu je daleko od single-mod rpg igara. Sto je najgore, uopste ne vidim nachin kako to popraviti u MMORPG, jer one verovatno nikad nece imati story-telling, dubinu questova...kao normalni rpg-ovi Sto se tiche priche u Warcraftu 3 meni se ne svidja kako likovi nerealno menjaju ponasanje. Recimo lik koji ima cvrst stav o necemu, posle jednog-dva dijaloga biva ubedjen u nesto skroz drugo i menja svoj stav. To me podseca vise na crtane filmove nego na neku realnu prichu. Dakle, ne sumnjam da Warcraft ima dobar lore, ali su mi to pomalo traljavo izveli u W3. Ali ok, s obzirom da je to strategija, nije posteno porediti tu prichu sa prichom nekog rpg-a Edited October 16, 2006 by Gorath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 pa ceo warcraft svet je fakin ripoff od forgotten realms sveta. tj middle earth od tolkina koji je prvi zamislio celu ideju. nema tu govora o originalnosti. to moze da bude dobro samo nekom ko ne zna za bolje. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
VlaSta Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 (edited) :-) Edited October 16, 2006 by VlaSta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorath Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Psycho' date='Oct 16 2006, 19:56' post='880967'] pa ceo warcraft svet je fakin ripoff od forgotten realms sveta. tj middle earth od tolkina koji je prvi zamislio celu ideju. nema tu govora o originalnosti. to moze da bude dobro samo nekom ko ne zna za bolje. Znas kako kaze Cypher u Matrixu: "Ignorance is bliss" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kelegorm Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 (edited) Da razjasnimo:ne tvrdim da je Azeroth bolji od forgotten realms sveta ili da warcraft ima bolju pricu od bg-a jer nije i nema.Samo smatram da nije bas za toliko pljuvanje.I ne pricam bezveze jer sam koliko toliko upoznati sa wowom(igrao sam par meseci)i sa Forgotten realmsom:igrao sam dnd 2-3 godine( doduse u settingu naseg dm-a), igrao i na kompu igre tog tipa(bg,nwn,icewind dale) .Toliko. Edited October 16, 2006 by Kelegorm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantasd Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 hmm pa sta znam wow je 0 uporeceno sa bg trenutno igram wow ali se uvek vratim bgu a sto se tice rpga wow nije ni r od toga jer je igra cist cak gori hack and slash od diablo sto je stvarno tesko a war po mom mislenju ima dobru pricu lol ponekad bi trebao da stavim . ili , Quote prodaja game carda , golda na bilo kom server vise informacija na pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Psycho' date='Oct 16 2006, 19:56' post='880967'] pa ceo warcraft svet je fakin ripoff od forgotten realms sveta. tj middle earth od tolkina koji je prvi zamislio celu ideju. nema tu govora o originalnosti. to moze da bude dobro samo nekom ko ne zna za bolje. O booze....A shta pa danas nije rip-off tolkina???Svaka se igra u globalu svodi na ti si sin boga ili pobishe se dvrvne rase stize istoriska borba dobra i zla,mislim svak chast vrlo,vrlo retkim izuzecima ali sve je tako... Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted October 16, 2006 Author Report Share Posted October 16, 2006 zna se sta se prodaje i ko kupuje igre Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Svaka se igra u globalu svodi na ti si sin boga lol ? svaka igra se svodi na neki svet koji je slican forgotten realmsu, medjutim veoma je uproscen i osiromasen, a ono sto vec postoji je preimenovano. i onda tu ubace pricu koju svaki debil moze da smisli, i koja je potrebna samo radi estetike a nikako ne utice na gameplay. ali ti si mene pogresno shvatio. ja ne kazem da je W3 lose kao strategija ili WoW lose kao mmorpg, samo da u frp svetu nemaju sta da traze jer ima mnogo mnogo MNOGO bolje. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
SavKe Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Psycho' date='Oct 17 2006, 08:31' post='881138'] "Svaka se igra u globalu svodi na ti si sin boga" lol ? The Chosen One,the one that prophecy speak about,son of the (staviti ime drevnog bozanstva ovde),the rescuer,the avenger...Da ne nabrajam vishe preformulacije istog. A ja recimo vishe volim igre u kojima si ti niko i nishta,bedno govno koje igrom sluchaja upada u sklop nekih bitnih deshavanja Quote У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. Радоје Домановић - "Страдија" 1902. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 moje "lol" je tamo zato sto bas nije istina da je u svakoj igri glavni lik sin bozanstva. a lik u baldur's gate-u i fallout-u i morrowindu bas i pocinje kao nula, kao niko i nista. da bi posle dugog igranja postao heroj. mislim da si se totalno bezveze upleo u ovaj topic, jer ocigledno ne znas ni sam o cemu pricas. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 ovaj, zar warcraft nije preslikan i izmenjen warhammer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 naravno da jeste, kada je trebalo da senapravi pravi svet za WC2 onda su seli i rovali po WHu trazheci inspiraciju...preevidente su neke od stvari =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted October 30, 2006 Report Share Posted October 30, 2006 (edited) zar lik u balduru nije rodjen kao sin baala? dok kod tormenta dok sam igrao dobio sam isti osecaj dosade ko i kad sam citao autostoperski vodic kroz galaksiju, sve je nakaradno, bez smisla i logike, bzvz. a mozda sam i ja navikao da razumem nesto da bih mogao da se udubim.>>>> vidis ja delim ljude koji citaju knjige na dve grupe... ti si sigurno u grupi koja voli koelja... ocigledno mora sve da ti se nacrta da bi skontao. meni je bas car da ja polako sam kontam, a ne kao u bg-u da mi nacrtaju sve. bg je super ali onda jednog trena ti kaze "ti si sin boga ubistva" i tu sva nedoumica nestaje. u tormentu ti do zadnjeg razgovora sa tainted one-om nemas pojma sta se desava, tokom cele igre sklapas jednu ogromnu slagalicu koju do kraja ne uspes da sklopis celu. to je ono sto mene fascinira. uopste nije istina da se svaki kvest mora zavrsiti sa borbom, POGOTOVO u BG1. a takodje, svaka vaznija borba se moze odigrati na mnogo nacina>>> pa pazi moze se ona odigrati na vise nacina ali opet mora se odigrati ta borba. PLUS sto je gameplay perfektno odradjen, tako da se igra moze preci mnogo puta i uvek na drugaciji nacin. >>> takodje u tormentu... your point is?... a voleo bih da vidim kada bi pravili torment dvojku da li bi bilo kvalitetno kao kec.>>> stvar je u tome sto je u tormentu prica zaokruzena. sve sto je trebalo biti receno... receno je. savrsen krug. nema smisla da pricas protiv tormenta, you're only making yourself look bad. :) bas volem diskusije :) edit : nisam rekao da mi se ne svidja. rekao sam da je torment bolji... sto i jeste :) Edited October 30, 2006 by Jokerman Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 zar lik u balduru nije rodjen kao sin baala? pa? opet kreces od nule. ne kreces kao prebudzeni lik koji sve savija. to sto je polubozanstvo samo je zacin u prici. dok kod tormenta dok sam igrao dobio sam isti osecaj dosade ko i kad sam citao autostoperski vodic kroz galaksiju, sve je nakaradno, bez smisla i logike, bzvz. a mozda sam i ja navikao da razumem nesto da bih mogao da se udubim.>>>> vidis ja delim ljude koji citaju knjige na dve grupe... ti si sigurno u grupi koja voli koelja... ocigledno mora sve da ti se nacrta da bi skontao. meni je bas car da ja polako sam kontam, a ne kao u bg-u da mi nacrtaju sve. bg je super ali onda jednog trena ti kaze "ti si sin boga ubistva" i tu sva nedoumica nestaje. u tormentu ti do zadnjeg razgovora sa tainted one-om nemas pojma sta se desava, tokom cele igre sklapas jednu ogromnu slagalicu koju do kraja ne uspes da sklopis celu. to je ono sto mene fascinira. ne, nego je stvar u tome da ja volim da mi nesto ide logicnim tokom. da kada upotrebim inteligenciju resim neku zagonetku. po tvom objasnjenju tebe fascinira mentalno obolela osoba kad promumla: dg bsetjvmdfj , zato sto ti to ne razumes. opet se kachish za to "sin bozanstva", ali dzaba jer nema te igre gde ne provalis odma da je glavni lik pobednik na kraju. prema tome mani se toga. kao i u svakoj drugoj igri, i u tormentu je vrlo lako zakljuciti odma na pocetku kako je glavni lik bio neki prebudzeni baja koji pati od gubitka pamcenja (LOL originalna ideja? i don't think so) uopste nije istina da se svaki kvest mora zavrsiti sa borbom, POGOTOVO u BG1. a takodje, svaka vaznija borba se moze odigrati na mnogo nacina>>> pa pazi moze se ona odigrati na vise nacina ali opet mora se odigrati ta borba. pa? i u tormentu imas delove gde se moras boriti. sta sad, to sto je konflikt neizbezan cini jednu po prirodi fajtersku igru loshom? PLUS sto je gameplay perfektno odradjen, tako da se igra moze preci mnogo puta i uvek na drugaciji nacin. >>> takodje u tormentu... your point is?... my point is that you fail a voleo bih da vidim kada bi pravili torment dvojku da li bi bilo kvalitetno kao kec.>>> stvar je u tome sto je u tormentu prica zaokruzena. sve sto je trebalo biti receno... receno je. savrsen krug. sad kontriras samom sebi. prvo kazes da prica ima puno rupa i nejasnih stvari, a sad kako je prica zaokruzena... make up your mind, nemoj da menjas pricu kako ti odgovara. edit : nisam rekao da mi se ne svidja. rekao sam da je torment bolji... sto i jeste :) ukusi su ko i dupeta, svako ima po jedno razlicito :) da si odma reko tako umesto da pljujes baldurs ne bi trosili lakiju kilobajte Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Planetar Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 au mile... a kavurma i chvarci??? ljudovi...ukusi su razlichiti...nemojte se prepirati koja je bolja igrica.... BG je obelezila svachije zivote,torment je blesava igra koja je takodje dobra,icewind dale jedna od retko dobrih igrica a malo exponirana u javnosti,pool of radiance..ili kako vec je jedina iz tog vremena koja nije uspeshno uradjena a svi su je igrali...barem tako mislim... anyway...ovako mozete svi do sutra da trubite i da se vrtite u krug dok neko ne predlozi da se ide po pljeske... moje lichno mishljenje je da je WC 2 mnogo jachi po nekoj surovoj prezentaciji borbi izmedju dve sile nego WC3 koji ima engine kao za decu,pricha isto kao za decu od 7 do 15,wow i wc3 postala su hack and slash igre...opet ponavljam to je moje mishljenje i nemojte odmah da ishejtujte...ne trolujem jer sve ove priche sam chuo 10000 puta...i sve se svodi na isto da je bilo gubljenje vremena pricha o tome koja je igra po chemu bolja od prethodne i obrnuto... tema je posvecena BG-u i molim vas da na tome i ostanete...wow sekcija je u pod forumu MPG. poz i take care Quote "Ja uvek vidim greh i uvek prvi,ma koliko bio oprezan i mali,ja ga vidim jer ja sam uvek tu..."I'm so hidden and you're never gonna see,I'm cold,forgiven all because of my beliefs,I'm nobody that you ever wanna be cause,I know that the world is afraid of me! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 ma znamo mi sve to bre, nego znas ono, prepiranje iz dosade :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts