uveta Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Bejah sinoc na premijeri i nisam se bas nesto odusevio. Valjda zato sto sam ljubitelj njihovih stripova, pa mi je smetala tolika adaptacija svih dogadjaja prenesenih na filmsko platno. Znam, ne moze 40 godina crtane istorije da se prenese lako u nesto manje od dva sata filmskog materijala, ali stvarno smatram da su mogli malo vise da se potrude. Prica o feniksu je krs, a i ostatak filma nije bolje prosao. Novi mutanti su fino odradjeni, s izuzetkom jagernata, koji je u osnovi vini dzouns sa ekstremno smesnom kacigom. Scene sa borbama su standardno dobro odradjene, tu nemam zamerki. Zao mi je sto je samo par likova stavljeno u prvi plan, dok se na neke potpuno i zaboravilo (nightcrawler se ni ne pojavljuje npr., roug i kiklop imaju samo sporadicne uloge....). A i femke nije ko sto je u prethodnim delovima bila, sto ce svakako razocarati neimenovanog glavnog baju administratora.... Od mene dobija 6/10. P.S. ostanite do kraja odjavne spice, ima sta da se vidi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taur Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 aj disagri!!!!!!!! od mene dobija 8.5/10.......posluzio svojoj svrsi film da bude zabavan jel tako....a i pored toga ima ok pricu,lepe glumce:),ziku,efekte...sto se tice finiks prica je do jaja sa njom meni se mnogo svidela i ona na sta lici sa onom crnom facom !!!! Pa mislim kad sam izasao iz bioskopa sa jos dva ortaka "je li koji vam je najbolji lik bio?" "Finiks!!!" jednoglasno....jagernot je ok mada ruzna kaciga mnogo strci:)))))......ko sto rekoh 8.5/10 ako ne moze 8.5 onda 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 the last stand je najgori od 3 x-men filma obichno ostanem do kraja shpice ali ovaj put nisam, smorilo me za sve pare kako je film loshe uradjen, nelogichna upotreba motji, pisci koji ne kapiraju ono sa chim rade... takodje za razliku od prethodnih delova ovde se i storm i logan guraj preterano u prvi plan...znamo zasto, ali da je singer radio i ovaj film takvih gluposti ne bi bilo. covek je napravio 2 filma gde je lepo balansirao mnogo likova, ovo je sve nabacano zbrda zdola... ko sto rekoh na onom pricajte sta ste geldali topicu, film je niska dosadnih i glupih scena koje povezuju par ok akcionih sekvenci...baash steta... onda ubacivanje stvari bez ikakvog smisla...zasto je angel uopste u filmu? nema potrebe nikakve za njim sem da naprave 3 "cool kadra"...zasto je arclight raspad "ruzhna manekenka "? sto se tiche "femke izgleda chudno" fazona....vidi se da su likovi iz wete na njoj koristili istu shemu ko na kate blanchet u lotr...ali ovde malo extremniju formu film od mene ne bi dobio vishe od 4/10 a i ta cetvorka je zbog onog kadra rebeke romejn koja lezhi na patosu nekkid (i urnebesnog magnetovog komentara nakon toga ;o))) znachi sinotj na satelitu bila dvojka, koja je meni maalo loshija od keca, ali koliko je taj film jachi od ove smejurije to je strashno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Ovo_nisam_ja_taj_pomenuti_postujuci_kroz_nickwooda_jer_ne_zelim_da_overim_active_topics_jos_uvek A i femke nije ko sto je u prethodnim delovima bila, sto ce svakako razocarati neimenovanog glavnog baju administratora.... Ja nisam imao problem sa femke, da budem iskren ... Jeste malo uzasna kad se "zanese" u razaranju, ali posebno mi se svidja (a i kolegi nenadu) sto ona ne mora da pomera ruke i tu nesto mlatara kada "baca magije", dovoljno je samo da stoji a oko nje se sve raspada ... me likes ©. SPOILER SPOILER SPOILER Sto se mene tiche, ovako kada malo procitam vase komentare, najvise mogu da se slozim sa koletom po pitanju zastupljenosti xmenova. Angel bukvalno ne sluzhi nicemu osim da spasi caleta i par puta proleti u "o lepa nasa ameriko" fazonu, ovi ostali kao nesto jednom - dva put, "bace zlu djiju", dok storm kika eseve okolo, sto je mene posebno smorilo jer svi znamo da ne volim Hali Beri. Smorilo me i to sto Mistik nema vishe u filmu (nekked scena je ok, al' nije bash nesto extra, uvek mogu ponovo da pogledam femme fatale), a i pobogu, koliko ce se puta X-men film zavrsavati tako sto Dzin umre a Magneto igra shah? :)) Sto rece uveta, rogue nista ne radi, nightcrawlera nema, ono, kad se skupljaju da krenu u "last stand" bio sam u fazonu "a 'di su svi ostali nestali?". Muzika mi je losija nego u drugom delu, scene fajta su po meni odlicne, specijalni efekti na nivou. Ono sto mi se posebno dopalo je ono kad magneto i profesor odu kod femke na gajbu pri sredini filma, skroz mi je kul taj "mi smo protivnici ali ipak se postujemo" fazon, ne znam, po meni je to bash jako. KRAJ SPOILERA SPOILERA SPOILERA To je to. Kad se setim jos necega, nabacicu komentar, tek, za ocenu nisam spreman da jos odlucujem, dok se malo "ne slegne". Definitivno nisam potpuno na koletovoj "jao nema singera to je sto posto sranje film" ali ne bih ni bash uzdizao u nebesa. P.S. ostanite do kraja odjavne spice, ima sta da se vidi. Nisam ostao do kraja, sta sam propustio? Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted May 26, 2006 Author Report Share Posted May 26, 2006 (edited) » Click to show Spoiler - click again to hide... «Javier liveeeeeees, preneo je svoj um u onog pacijena koga je preko tva pokazivao studentima. To, i ona scena sa sahom na kraju bi kao trebalo da predstave uvod za ultra mega hiper hit sledece godine - Magneto edit: spoiler i na dalje: @fester upravo to sto si pricao, znaci od glavnih prangijaca samo jackman i hali beri, ovi ostali ko da ni ne postoje. Mislim, ostatak ekipe je tu da se pojavi samo jednom, kao nesto malo doprinese radnji i to je to. Ona scena sa kitty i jugernautom me je odusevila, a i fajt icemena i pyroa, kad se iceman pretvori sav u led mi je kul. Steta samo sto nije takav i ostao. Colossus je u radnji "cisto da ima nekoga", mislim jeste da je u stripu onu scenu sa bacanjem wolverina odradio milion puta, al samo zbog toga ubacivati nekog lika... Pocetna scena u danger roomu, taman se ponadah da ce se i sentriji pojaviti u filmu, kad ono prc, samo laseri sevaju iz magle, i wolverin mu pobedonosno skida glavu posle... mislim stvarno.... end of spoiler Edited May 26, 2006 by uveta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 X3 fali ono sto su prva dva filma itekako imala: Brajan Singer. Covek je fan, sa sobom je odveo gomilu ljudi i to se debelo vidi. Ovaj film nema mojo koji prethodna dva rasipaju. Prosto je obicna akcija sa kandzama. Najveci smor je sto je Finiks lik baaaas blag i sto se prica oko toga svela na patetiku "volimteumri". Valjda ce Superman Returns zbog ove grozne razmene biti mnogojebenodobar. Ako ne, jebi se Holivude Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boba Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 ja se slazem sa Koletom, samo me brine to sto im tri dela nisu dovoljna nego se 2007me snimaju jos dva filma, jedan je Magneto, a drugi Wolverine.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 26, 2006 Report Share Posted May 26, 2006 Wolverine ce biti non-team movie znachi bice o njegovoj proslosti...potencijalno jedan od japan strylineova... Magneto ce takodje da bude prequel, Stewart je govorio o tome u nekom od intervjua i kako i on i mckella smatraju da treba da ih glume mladji glumci... da potvrdim sto recdhe uveta, kada cain juri kitty to je mlogo simpa, amda cela ta zadnja sekvenca je sam par manjih propusta jako lepo uradjena...problem je ostatak filma =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Ne znam, ja bih rad'o mog'o da pogledam film josh koji put ... al' mozhda pre toga prvi i drugi, pa kao bash da uporedim sa trecim, da vidim kolika je tu zapravo razlika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 E film je dobar, ali prva dva su bolja! Shta fali patetici!? Ja je volim, omg moram da te ubijem a volim te price su totalno dobro :D:D:D p.s. Totalno sam sucker za te fazone :( Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 » Click to show Spoiler - click again to hide... «moram da te ubijem jer sam pavijan i ne mogu da ustekam par ampula protivotrova i spichim te njima ko magnetoa, nego te mlogo volem pa ce te ubijem... =o)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 » Click to show Spoiler - click again to hide... «ali 1) nemaju vise ampula, 2) ona je class 5 mutant, na nju to ne bi delovalo ;) vidis da ni na magneta nije radilo cak 5 ampula, 3) tom logikom "a sto nije ovako" su mogli da jean iznerviraju odma' na pocetku, ona pobije citav svet i vec negde u 14:34min gledamo odjavnu spicu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 izgovori izgovori... nego primetjujem laki da su nam se uloge obrnule...prosli put si ti prochao da je film prosek a ja kako je super i nesto sam ga branio, sad ja pricham da film suxoruje ko vetjina americhke produkcije a ti ga branish...fate as it seems is not without the sense of irony ;o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 upravo pogledah weekly boxoffice....sramota, x3 je uzeo 107 miliona dolara za 5 dana...braaate...sad samo da bidim drugu nedelju da li ce da nastave ovim tempom ili ce da padnu ispod 30ak...(tako je davinchi usput, 100 prvih 5 dana, 30 sledece nedelje...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 @Lucky :D Tako je ! morao je da je ubije! Nemoj da mi kvarish dozivljaj Kole, nisi fer :(. p.s. Ocu da imam frizuru kao kandzoliki! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taur Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 p.s. Ocu da imam frizuru kao kandzoliki! NE MOZE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 *khm* dotichnu frizuru je prvi shetao beast, a sada mu nasilno menjaju appearance (u stripovima) da bi ga distancirali od logana ...ccc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 nego primetjujem laki da su nam se uloge obrnule...prosli put si ti prochao da je film prosek a ja kako je super i nesto sam ga branio, sad ja pricham da film suxoruje ko vetjina americhke produkcije a ti ga branish...fate as it seems is not without the sense of irony ;o) mozhe biti, mozhe biti :)) Mada generalno, ja vishe branim film zbog vas hejtera koji ste u fazonu "jao nema singera, jao buhu buhu", nego sto je film toliko dobar (sto ja opet nigde nisam rekao, vec da je ok). Mis'im, i ovde ti vrtis slicnu pricu kao ja sa dvojkom prosli put - sto nije nightcrawler lepo teleportovao sve tamo na planinu gore, jean ne bi morala da "umre" ... e to je i kod tebe slucaj sa "nisam ustekao par ampula" :) a boxoffice rezultati nisam siguran da treba da odrazavaju pravi kvalitet filma, iako mogu da pomognu u tome, naravno :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 crawler ima ogranicheni range i ne mozhe on 20 ljudi da bimuje ko skoti...ono sto je na jkraju dvojke trebalo uraditi je pustiti icemana da zamrzne svu onu vodu no necemo sad o tome ;o) i nije ovaj film krsh sto nema singera nego sto je krsh napisan, singer je samo bio jedan od onih chinioca tokom snimanja prva dva filma koji je skretao pazhnju na neke od pomenutih stvari...mislim za prva dva filma se izmenjalo preko 10 ljudi na scenarijima, mnogi nisu dobili ni credit mention, a ovde sela dvojica i sklepala dumbass letnji film...pa bre malochas sam odvrteo underworld evolution koji je smeh napisan pa je pricha opet bolja od x3 =o) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 crawler ima ogranicheni range i ne mozhe on 20 ljudi da bimuje ko skoti...ono sto je na jkraju dvojke trebalo uraditi je pustiti icemana da zamrzne svu onu vodu no necemo sad o tome ;o) jednog po jednog, sta, treba mu 10 sekundi za to (jer ih nije bash bilo 20). Al' nije to sad vazno :) a ovde sela dvojica i sklepala dumbass letnji film...pa bre malochas sam odvrteo underworld evolution koji je smeh napisan pa je pricha opet bolja od x3 =o) Slozhicemo se kole da se ne slazhemo :) Meni su sva tri X-men filma kul, i mog'o bih da ih pogledam ope', sto cu verovatno i uraditi, samo bi mi legla dobro DVD kopija na nekom projektoru i jakim zvucnicima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 eeee! nemam ja sta da se slozhim kad se ti ne secash kraja dvojke - prof kazhe crawleru da dovede jean u avion ali ona mu ne da ;oP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 ma secam se toga, al' to je vec kasno ... moglo je sve da se sredi ranije, "da je pera otisao pravo u policiju". ali dobro, da ne pretvorimo ovo u diskusiju tebe i mene, iako se zapravo i bavimo temom topica ;) Da sacekamo da bole nabaci svoj komentar, on bi trebalo da ide danas do bioskopa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 OMG NE SAMO NE BOLE! RUN! btw, ocu frizuru i gotovo! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 pa sta samo kukas po forumu? ponesi sliku, idi kod frizera i reci "hocu 'vako" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Ma ne znam, neshto sam u wine with cheese fazonu juce i prekjuce :P Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts