GcV.Bjeli Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 Nazalost, ja sam dosta kasno provalio da najbolje ucim u grupi i to najvise troje ljudi. Mislim da sam samo dva puta pao ispit kada sam tako ucio, a polozio sam oko 70% ispita (na taj nacin). Doduse, to sve zavisi od coveka, ali koncentracija koju tada imam ne moze da se poredi sa onom kada ucim sam. Ko moze da uci u grupi, toplo mu preporucujem, a idelano ako clanovi grupe imaju komplementarne osobine. Postoji Belbin test za utvrdjivanje pozicije u timu, test se placa nazalost, ali sve se da srediti ko je zainteresovan. http://www.belbin.com/ Poz ← to je super sve, al ja sa grupnim ucenjima imam losa iskustva ... :)) tj. mnogo zavisi i od ostala 2 clana takve grupe :) Quote web hosting, web design, web development, internet marketing i SEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 LSD je zakon, svi dozivljavaju prosvetljenje priliko LSD-a - tako uzmesh, i dok odgovarash ispashtje ti doktorski rad tako tje profesor biti u fazonu "Ti vishe ne morash da idesh na fax" (sad dal zbog toga shto vidi da si na LSD-u ili zbog tvog doktorskog rada...ko tje ti ga znati ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted May 5, 2006 Report Share Posted May 5, 2006 i ja uvek ucim vece pred ispit.... mada obicno "listam" par dana pre toga, ali nema sanse da sednem da ucim dok bash ne prigusti.... onda lepo knjiga ili komp(zavisi od ispita)... muzika...kafa(turska,extrrraa jaka), pljuge izbegavam.... ono zapalim na svakih chuku npr.... provalio sam da mi extra smeta nikotin mozgu dok ucim....i eventualno votka...ne u velikim kolicinama, ali recimo dovoljno da se ne smorim posle par strana... i to bi bilo to...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 najbolje ucim prepodne ... popodne mi se spava ili picim gta... imam razne izgovore da ne bih sela i ucila... i tako... ponekad polozim neki ispit....al izgleda da ovaj necu ;P Quote step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misha-King Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 Ucim kad moram. Evo na primer zadnja 3 dana sam proveo oko 20+h u biblioteci sa malim dozama sna pisuci eseje , papire i ostale gluposti. za ta 3 dana sam napisao oko 30 strana sa citatima iz svih knjiga koje sam morao da procitam. sve je stvar snage volje... ko hoce moze, ko nece... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 (edited) sve je stvar odgovornosti i motivacije... sto moj cale kaze "muka te natera" kad bi mi godina npr zavisila od ispita pa ucio bi i 25 sati dnevno necu da budem propalitet jebote a i cale bi me zaklo. sto jes jes Edited May 6, 2006 by dzontra.volta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sheyn Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 ma taj strah od matoraca je za sisice ... barem sam tako skapirala preksinocnu spiku :P Quote step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 pa ne gleda se samo na strah od matoraca, mene recimo boli kurac sta ce keva ili cale da mi kazu sto se tice ispita. ali fora je u odgovornosti. znaci kad sedim u bg-u i blejim stalno razmisljam "ok, placaju mi stan, placaju mi hranu, placaju mi fax, placaju mi troskove, to je sve jako puno para, a sta ti radis? sprdas se! e nece moci" i slicno polozio sam onaj ispit sa devetkom. jipi ka jej! :) Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 o tome ti govorim plus sto uvek mogu da prestanu to sve da placaju :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crno-Sunce Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 darijane> plus sto uvek mogu da prestanu to sve da placaju :D lupas glupost ni jedan matorac sa jednom zdravom sivom celijom to nikad ne bi uradio. osim ako si kompletni mentol. Quote If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted May 6, 2006 Report Share Posted May 6, 2006 dok macora nema, mishica kolo vodi... jedini ritual za koji ja znam, je da uchim mnogo i to uglavnom nocu i pre podne Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Sto se koncentracije tice, kapiram da sam imao odlicnu u srednjoj skoli, tad sam bukvalno bio u stanju da ustanem, ucim i legnem da spavam, sa sat vremena pauze za dorucak, rucak i veceru. Eh srecna vremena, sad na faksu me knjiga ne drzi duze od 4-5 sati. ← zashto bi neko pod milim bogom u srednjoj uchio ceo dan ? O.o btw shto se mene tiche ne mogu ujutru da uchim vetj ustanem ranije malo blejim neki sport neshto i onda popodne 3-5 sati zavisi kolko me ozrachi a ako je frka i duze mada to duze cesto koncentracija ode u kurac pa je beskorisno ... Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 (edited) ajde predlog imam jebeni srpski,sociologiju i ustav...spremam se za budjavi prijemni...ae sprski se spremam privatno,ali sociologiju i ustav treba sam da spremim...s tim sto iz sociologije cu imati 20 pitanja,a iz ustava 10...ne znam ni kako,a ni odakle da krenem,a da ne naucim jedno,pa da mi to posle izvetri iz glave... ae pomagajte vi sto ste vec prosli kroz pripreme za prijemni :) Edited May 7, 2006 by gruja Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Formica Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 (edited) grujo druze, uzmes samo knjigu iz cetvrte godine iz soca i naucis. ko je soc tako nazvao, shta je drustvena vertikala a shta horizontala, kakav natalitet a kakav mortalitet je karakteristican za zapadne drzave, socioloske tehnike itd. plus ce ti dodati pitanja za religije. to je interesantno tako da ti ne bi bio problem da naucis. ono kao, cela sociologija se deli na dosadan (pocetak, uvod) i interesantan (religije) deo. ali sve u svemu ne bi trebalo da ti "izvetri" pre svega shto je sve tako logichno. nije tesko, ja sam bez ucenja na sample testu imao 7/10. Srecno. za ustav neam pojma :) Edited May 7, 2006 by Formica Quote Does sponsors helping to you and your team or? -Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors. kole ce prevesti.u redu je... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlo.exe Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 Sutra mi je biti ili ne biti dan. Danas sam efektivno ucio 8 sati, a ceka me cela noc shtrebanja... Sada pravim malu pauzu, a onda cu da maznem dajspija i nadam se da cu izdrzati celu noc.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 ja ne uchim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted May 7, 2006 Report Share Posted May 7, 2006 (edited) Kili glupo ti je nameshtanje za penal Sedi i uchi je dobar princip, ali mi ne vodimo temu o lenjosti vec o nachinu uchenja. Svako od nas sedne i uchi, e sad na koji princip to radi, o tome se vodi pricha na ovom topic-u Edited May 7, 2006 by stalja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellFire) Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 citaonice su dosta dobre,nema nista da ti odvraca paznju i sl mada meni treba malo opustenija atmosfera za ucenje:) Quote Let me tell you the tales of your life of your love and the cut of the knife the tireless oppression the wisdom instilled the desire to kill or be killed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 jel moze da se pusi tamo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlo.exe Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Evo opet pauza, speed je cudo, keve mi vishe nikad necu shtrebati str8.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice Q Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 U osnovnoj mozesh cele godine da se zajebavash i na kraju posle uskrshnjeg raspusta uchish i odlichan si Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzontra.volta Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 dobar mali dobar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 hahah ovaj admin_ ima 17k postova Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demian Posted May 8, 2006 Report Share Posted May 8, 2006 citaonice su dosta dobre,nema nista da ti odvraca paznju i sl mada meni treba malo opustenija atmosfera za ucenje:) ← studentkinje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts