Jump to content

Koji ritual imate kada strebate?

Recommended Posts

Nazalost, ja sam dosta kasno provalio da najbolje ucim u grupi i to najvise troje ljudi. Mislim da sam samo dva puta pao ispit kada sam tako ucio, a polozio sam oko 70% ispita (na taj nacin). Doduse, to sve zavisi od coveka, ali koncentracija koju tada imam ne moze da se poredi sa onom kada ucim sam. Ko moze da uci u grupi, toplo mu preporucujem, a idelano ako clanovi grupe imaju komplementarne osobine. Postoji Belbin test za utvrdjivanje pozicije u timu, test se placa nazalost, ali sve se da srediti ko je zainteresovan.

http://www.belbin.com/

Poz

to je super sve, al ja sa grupnim ucenjima imam losa iskustva ... :))

tj. mnogo zavisi i od ostala 2 clana takve grupe :)

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

LSD je zakon, svi dozivljavaju prosvetljenje priliko LSD-a - tako uzmesh, i dok odgovarash ispashtje ti doktorski rad tako tje profesor biti u fazonu "Ti vishe ne morash da idesh na fax" (sad dal zbog toga shto vidi da si na LSD-u ili zbog tvog doktorskog rada...ko tje ti ga znati [:)])

i ja uvek ucim vece pred ispit.... mada obicno "listam" par dana pre toga, ali nema sanse da sednem da ucim dok bash ne prigusti....

onda lepo knjiga ili komp(zavisi od ispita)... muzika...kafa(turska,extrrraa jaka), pljuge izbegavam.... ono zapalim na svakih chuku npr.... provalio sam da mi extra smeta nikotin mozgu dok ucim....i eventualno votka...ne u velikim kolicinama, ali recimo dovoljno da se ne smorim posle par strana... i to bi bilo to......

najbolje ucim prepodne ...

popodne mi se spava ili picim gta... imam razne izgovore da ne bih sela i ucila...

i tako...

ponekad polozim neki ispit....al izgleda da ovaj necu ;P

step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body..

Ucim kad moram. Evo na primer zadnja 3 dana sam proveo oko 20+h u biblioteci sa malim dozama sna pisuci eseje , papire i ostale gluposti. za ta 3 dana sam napisao oko 30 strana sa citatima iz svih knjiga koje sam morao da procitam.

sve je stvar snage volje... ko hoce moze, ko nece...

pa ne gleda se samo na strah od matoraca, mene recimo boli kurac sta ce keva ili cale da mi kazu sto se tice ispita. ali fora je u odgovornosti. znaci kad sedim u bg-u i blejim stalno razmisljam "ok, placaju mi stan, placaju mi hranu, placaju mi fax, placaju mi troskove, to je sve jako puno para, a sta ti radis? sprdas se! e nece moci" i slicno

polozio sam onaj ispit sa devetkom. jipi ka jej! :)

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

darijane> plus sto uvek mogu da prestanu to sve da placaju :D

lupas glupost

ni jedan matorac sa jednom zdravom sivom celijom to nikad ne bi uradio. osim ako si kompletni mentol.

If there's some higher power that controls my fate, i would like to meet him, shake his hand, then crack open his ribcage and tear out his heart.

Sto se koncentracije tice, kapiram da sam imao odlicnu u srednjoj skoli, tad sam bukvalno bio u stanju da ustanem, ucim i legnem da spavam, sa sat vremena pauze za dorucak, rucak i veceru. Eh srecna vremena, sad na faksu me knjiga ne drzi duze od 4-5 sati.

zashto bi neko pod milim bogom u srednjoj uchio ceo dan ? O.o

btw shto se mene tiche ne mogu ujutru da uchim vetj ustanem ranije malo blejim neki sport neshto i onda popodne 3-5 sati zavisi kolko me ozrachi a ako je frka i duze mada to duze cesto koncentracija ode u kurac pa je beskorisno ...

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

ajde predlog

imam jebeni srpski,sociologiju i ustav...spremam se za budjavi prijemni...ae sprski se spremam privatno,ali sociologiju i ustav treba sam da spremim...s tim sto iz sociologije cu imati 20 pitanja,a iz ustava 10...ne znam ni kako,a ni odakle da krenem,a da ne naucim jedno,pa da mi to posle izvetri iz glave...

ae pomagajte vi sto ste vec prosli kroz pripreme za prijemni :)

Edited by gruja

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

grujo druze, uzmes samo knjigu iz cetvrte godine iz soca i naucis.

ko je soc tako nazvao, shta je drustvena vertikala a shta horizontala, kakav natalitet a kakav mortalitet je karakteristican za zapadne drzave, socioloske tehnike itd.

plus ce ti dodati pitanja za religije. to je interesantno tako da ti ne bi bio problem da naucis. ono kao, cela sociologija se deli na dosadan (pocetak, uvod) i interesantan (religije) deo.

ali sve u svemu ne bi trebalo da ti "izvetri" pre svega shto je sve tako logichno.

nije tesko, ja sam bez ucenja na sample testu imao 7/10.

Srecno.

za ustav neam pojma :)

Edited by Formica

Does sponsors helping to you and your team or?

-Yes he support us at all but it was really tough to for him and because there is no sponsors.

kole ce prevesti.u redu je...

Kili glupo ti je nameshtanje za penal [:D]

Sedi i uchi je dobar princip, ali mi ne vodimo temu o lenjosti vec o nachinu uchenja. Svako od nas sedne i uchi, e sad na koji princip to radi, o tome se vodi pricha na ovom topic-u

Edited by stalja

citaonice su dosta dobre,nema nista da ti odvraca paznju i sl mada meni treba malo opustenija atmosfera za ucenje:)

Let me tell you the tales of your life of

your love and the cut of the knife

the tireless oppression

the wisdom instilled

the desire to kill or be killed.