rockdudbg Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 potrebna mi je neka mikseta,moze sa dva ili cetri kanala,za kucnu upotrebu...ako neko ima iskustva,ili poseduje neku,ili zna cene,ili bilo sta slicno neka me ovde obavesti... dobro bi mi dosao i neki savet za ok softver...mislio sam da snimam gitaru,da kombinujem zvike,itd...da li postoji neki nacin da pojacalo povezem na komp?... Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 ako ti pojachalo nema lineout onda ne mozhes.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Bolja fora je da komp povezes na pojacalo ahah :D Salu na stranu, reci sta tacno zelis da radis i koliko love bi da das za mixer... Najbolje da pojacalo nekako povezes na line in na kompu a ceo komp na mixer ili pojacalo na jedan kanal na mixeru, a komp na drugi kanal na mixeru... Malo mi je konfuzno to oko te gitare u celoj toj prichi... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 Pa valjda 'oće čovek da snima i obrađuje sebe na kompu. Ne vrte svi ploče, you know ;) Znam da je to jedan ortak radio dok nije imao gitarski procesor, pa mu je onda bio problem kako da napravi efekte u realnom vremenu tj. sa minimalnim ka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 8, 2006 Report Share Posted April 8, 2006 ma uzmi najobicniju numarkovu kockicu,skroz bi ti odradila posao,kosta 50evra najvise :))))))) Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 jel bi ti odgovarala ova mikseta za 70 jura? » Click to show Spoiler - click again to hide... « tehnichke karakteristike su identichne RMX-30 mozhesh ih naci na www.reloopdj.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted April 9, 2006 Author Report Share Posted April 9, 2006 Pa valjda 'oće čovek da snima i obrađuje sebe na kompu. Ne vrte svi ploče, you know ;)haha...bas tako..:) Salu na stranu, reci sta tacno zelis da radis i koliko love bi da das za mixer...pa mogao bih da dam 150-200e... cali da li ti koristis takvu,i zanima me da li neko ima iskustva sa nekim i koje koristi...? ono sto bih ja zeleo jeste da snimim gitaru na komp,i onda malo da se zezam sa zvukom,itd.... e kruko da li je taj program besplatan?:))) moj ortak je kupio neki,al ga odvalise...mislim za kintu:) Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 pa ako ces malo da se zezas,onda instaliraj sound forge,ne mogu ove miksete da ti ponude bog zna koje efekte... Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted April 9, 2006 Author Report Share Posted April 9, 2006 pa ako ces malo da se zezas,onda instaliraj sound forge,ne mogu ove miksete da ti ponude bog zna koje efekte...da,ali kako onda da povezem komp i gitaru ako nemam miksetu... hocu da nesto odsviram,da imam razlicite zvuke,i da kombinujem malo... ne znam da li sam ovo sve jasno objasnio,ali hvala momci sto se trudite da mi pomognete.. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 haha...bas tako..:) pa mogao bih da dam 150-200e... cali da li ti koristis takvu,i zanima me da li neko ima iskustva sa nekim i koje koristi...? ortak prodaje ovu. ima je dve godine i krajnje je zadovoljan, ali poshto je reshio da se ozbiljno bavi muzikom kupio je neku predrkanu od ~300 jura a ovu je meni dao da se zezam dok ne nadje kupca. odlichna entry level mikseta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XyHTeP Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 ruckdude nije ti potrebna mixeta uopste za to sto hoces, samo nabavis kabl, ili ga sam napravis: metar kabla, jedna veliki banana dzek sa jedne strane, mali sa druge. veliki dzek ide u dzitru, mali u Live ili koju drugu zvucnu imas. Gitra ti ima sigurno dovoljno dobar signal tako da dovoljno je da dignes do panja line in da bi se fino culo. Ako ne, imas neke softwerske procesore (kao sto je kruko prilozio) koje ti mogu "pojacati" zvuk i mozes da se igras sa efektima. Medjutim problem je sto to ne rade u real timeu, tako ba je prilicno beskorisno... tako sam ja nekada davno radio ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 9, 2006 Report Share Posted April 9, 2006 Čitao sam u SK-u da kx drajveri donose efekte sa vrlo minimalnim ka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted April 11, 2006 Report Share Posted April 11, 2006 To je otprilike ovo shto je nigger napisao. Dakle, treba ti solidna zvuchna kartica i mikseta (bar 4 kanala) i kablovi (i naravno neko ozvuchenje). Mikseta ti je centralna stvar. Zvuchnu povezhesh na miksetu, ali i obrnuto (da bi mogao i da shaljesh i da primash signale, a to ti je potrebno ako hotjesh da semplujesh i da chujesh sve to). Na sve to povezhesh ozvuchenje (izlaz iz zvuchne, odnosno adekvatni lajn na misketi). I posle npr. stavish gitaru u taj neki izlaz iz miksete koji je ustvari ulaz u zvuchnu. Po mom iskustvu za snimanje, ne treba ti nishta vishe od Sound Forge-a... Naravno, ako hotjesh posle sve to da ukomponujesh tu su vetj neki drugi programi, ali shto kazhe Kruko, softverski deo je manji problem. Ja mislim da bi mogao sve to za 200 jura u nekoj skromnoj varijanti mogao da uradish, ukoliko imash neku solidnu karticu. Ukoliko ne, moj predlog, jeftino a dobro je mozhda terratec. Mada sad generalno ima jeftinih 24/96 kartica... Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted April 12, 2006 Author Report Share Posted April 12, 2006 stavish gitaru u taj neki izlaz iz miksete koji je ustvari ulaz u zvuchnu.stavim gitaru u izlaz iz miksete koji je ulaz u zvucnu?? uopste nemam iskustva sa miksetama,i ne znam da li postoje razlike izmedju dj miksete i neke druge,posto na svakoj vidim samo mic1,mic2,phones i slicno... pa me zanima koju mozete miksetu od 4 kanala da mi preporucite?...sorry ako smaram,ali ne zelim da bacim pare:)... Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 (edited) ... Edited November 25, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemesis Enforcer Posted April 12, 2006 Report Share Posted April 12, 2006 (edited) stavim gitaru u izlaz iz miksete koji je ulaz u zvucnu?? uopste nemam iskustva sa miksetama,i ne znam da li postoje razlike izmedju dj miksete i neke druge,posto na svakoj vidim samo mic1,mic2,phones i slicno... pa me zanima koju mozete miksetu od 4 kanala da mi preporucite?...sorry ako smaram,ali ne zelim da bacim pare:)... ← Pa kabl koji koristish za gitaru mozhesh (sa onim nastavkom sa malu bananu npr, tako ja sviram bass kutji, stavish u zvuchnu) da stavish u miksetu (a to onda kroz miksetu da prikachish na zvuchnu). Dakle mikseta sluzhi da sve te kablove stavish u nju (ili iz nje), da bi mogao da imash lakshu kontrolu svakog kanala (kanal za snimanje, kanal za ozvuchenje, kanal za mic ili sl. da se ne bi jebavao po misketi na kompu) Nisam neki ekspert, shto se tiche miksete, najbolje da pitash ove iskusnije, tipa Kruka. Mada meni deluje ok i ovo shto su okachili za 70 jura. Ali bih ja pre uzeo neku sa 4 kanala... Imao sam negde shemu povezivanja svega toga, za kutjni studio. Aj potrazhitju to pa da okachim... Edited April 12, 2006 by Nemesis Enforcer Quote Life is gistro... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdudbg Posted April 25, 2006 Author Report Share Posted April 25, 2006 e momci,posto sam za miksetu skoro sredio stvar da li neko ima neki link nekog besplatnog programa tipa soundforge,ili guitar rig2,ili ove dve crackovane verzije? ja dzaram ove turske arapske i ruske sajtove,ali nikako da nadjem.. Quote vid'o sam deda mraza Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted April 25, 2006 Report Share Posted April 25, 2006 Za soundforge 8.0b mogu da ti po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts