Jump to content

Shah... koji put...?!

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hm? mozhe samo da utrchi u pat :P

ne. [:)]

hipoteticka pozicija:

beli:

Kf7, Sf4, Se4.

crni:

Kh7.

potezi:

1. Sg5+ Kh8 (????)

2. Sg6+ mat.

[8D]

MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVA

Style over subsistence

Crown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One.

moze i sa dva skakaca ako ti je protivnik retardiran pa utrci u mat. [:D]

:)

mada verujem da mi protiv toliko retardiranog protivnika ne bi ostala samo dva konja na tabli... :)))))))

btw. moze i sa jednim konjem... naravno ako protivnik ima figure da se namesti za klanje... :)

jebem se u pedu za sitne pare

javite se mom makrou kaliju

cali = ghettopimp

aleluja barkase, aleluja!

kolko me zdrav razum sluzhi... ne, osim ako nisu dobili neki jet pack u novom patch-u [:D]

inache... od malena sam pikao shah, ili josh preciznije, kad sam bio klinja igrao sam sa dedom i josh par starijih ljudi i nisam bio losh. par puta kad sam igrao u osnovnoj sam prao, isto i u gimnaziji... a nikad nisam znao te gambite i nazive raznih taktika i poteza, retko kog shampiona znam (i te shto znam, znam iskljuchivo iz raznih novina ili pricha koje su imale za poentu da budu zanimljive a ne da budu primarni izvor informacija). sasvim sam siguran da ne bih znao da kazhem da li je to i to polje crno ili belo iskljuchivo chitajutji "koordinate".

i najbitnije od svega, nikad chuo za to da svaki pion mozhe da bude dama (iako vam verujem da je tako), niti je iko od svih ljudi sa kojima sam igrao imao vishe od 1 (jedne) kraljice u bilo kom trenutku na tabli. e sad poshto znam za to pravilo siguran sam 110% da do kraja zhivota netju igrati "pravi" shah poshto mi na kraj pameti nije da igram sa tim pravilom. jednostavno nije prirodno imati vishe od 1 kraljice na tabli (chak delimichno i vishe od 2 konja, lovca, ili topa). ja taj opravdavam sa tim da je shah prosta (ne i laka) igra, i da se igra sa onim shto je tu od pochetka... ne vidim potrebu da se komplikuju stvari u situacijama kad neke figure ima vishe nego na pochetku partije. da ne poredim sa "zhivotom" i nelogichnostima koje tu nastaju.

p.s. naravno da je kralj glavni baja... on je ultimativni cilj svake partije. ali kad je vetj neko spomenuo da je shah seksistichki, da dodam i to da svaki pion mozhe da bude kraljica, shto dovodi do toga da bi svaka seljanchica mogla da bude kraljica... dok za kralja u shahu to ne vazhi. i koliko god to bilo uvredljivo (nekima [:)] ), to je realnost.

p.p.s. sad kad razmislim (o pravilu da svaki pion u svakom trenutku mozhe da postane kraljica)... zar vam ne smeta da u shahu vlada poligamija? :>

ako se pitanje odnosi na mene... procitaj ponovo moj post...

cekaj cekaj... tek sam sada ukapirao poentu... provericu pa cu da ti javim... :)

ali ozbiljno cu proveriti...

malo si me pokolebao... ali sve je ok... odigrao sam (sam sa sobom) partiju u kojoj je, uz postovanje svih sahovskih pravila, bilo 18 dama... svi pesaci se mogu mimoici... imas 4x (top+lovac+konj) da ih lepo ukrstis...

Edited by JetSet

jebem se u pedu za sitne pare

javite se mom makrou kaliju

cali = ghettopimp

aleluja barkase, aleluja!