iguana Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Pre nekih pola godine poceo je da me kuler za procesor zeza, u smislu da ponekada zapinje za svoje kuciste, ili da se trza u toku rada (stane na par sekundi pa krene opet da radi). ovo se ne desava cesto, frekfencija je mozda jednom u dve nedelje, ali mi se desilo dva puta u poslednja dva dana da ne mogu ujutro, po prvi put u toku dana, da upalim komp (dodje do onog dela sa onim uvodnim animiranim XP skrinom sa load bar- om i onda se, posle 10 sekundi iskljuchi monitor, resetuje komp i tako u krug), jer kuler nece sam da krene da radi, nego mora da se cukne da bi se nekako odglavio. Cistio sam ga, usisao prashinu i problem ostaje. Kuler je star malo vishe od godinu dana, tako da je pomalo i iznenadjujuce sto me vec zeza. Elem moje pitanje je - Koji kuler mi preporucujete za Intel (nije northwood, nego ono drugo starije jezgro, preskot valjda) na 3 Ghz a koji je relativno tih.I naravno gde to moze da se kupi? Cena nije problem ako je kuler dobar i tih. Unapred zahvalan Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Cooler Master Hyper 6+ - pakom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 preskot je noviji od northwooda, ne znam samo zashto stalja reche hyper6, kad je to bacanje para (30 eura, ako se ne varam) Bolje pitaj na benchu, moj ti je predlog, da ne bacas pare bespotrebno Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki  22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah  13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Ako choveku cena nije problem onda hyper moze da mu zavrshi posao. Ima i drugo [jeftinije] reshenje u vidu Titan Syberia koji ima na sebi dvanesticu koja se uopshte ne chuje [normalno dolazi i regulator brzine uz nju] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 staljo sine, shto da baca pare kad taj box cooler sigurno ne pravi vishe od 20db, znachi njega da sredi i da ushtedi 20 evrica, narochito shto nije preskot koga je problem ohladiti Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki  22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah  13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted January 8, 2006 Report Share Posted January 8, 2006 Ja sam rekao kakav kuler da kupi, njegova je odluka [intel box kuler je dobar kuler, samo shto tje teze box kuler natji nego hyper-a] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2006 Report Share Posted January 9, 2006 Sonic Tower ! oko 30-35e. pasivan je,ne cuje se komp uopste !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 10, 2006 Author Report Share Posted January 10, 2006 isao sam juche u pakom i oni trenutno nemaju nista. Valjda im je nestalo nakon novogodisnjih kupovina,tako da mi recite gde drugde ima da se kupi kuler koji dobro hladi a nije previshe buchan Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 11, 2006 Report Share Posted January 11, 2006 Svrati do Imtela (pored novog Merkatora), kapiram da ti je nekako usput, a imaju sve od Coolermaster-a, sto bi manje-vise trebalo da ti zadovolji potrebe. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 blagodarim Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts