Rancid Blade Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 (edited) trenutno sam preko sezama prikljucen na ADSL,ali deru pederi,jer placam 2200,a veza je sve gora i gora,preci cu na Beocity,gde istu stvar dobijam za 1700,a veze su mnogo bolje,no dosta sranja. Izgleda da ce u mojoj zgradi poceti ugradnja bezicnog,pa pitam koliko se isplati,dal je bolje od ADSL-a,naravno interesuje me i cena??? Edited November 30, 2005 by Rancid Blade Quote What?! The land of the free? Who ever told u that is your enemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Therion Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 ja imam wireless, i mogu ti retji da odlichno, radi, za sada imam 128k, ali neshto planiram da uplatim 256k, osim za vreme jakih magnetnih oluja kada veza zna da nestane na kratko ( ali retko ), konstantna je conn. za adsl ti ne mogu retji nishta poshto nisam probao, :< ali imash topic gore pa uporedi Quote lama ftw" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 ADSL bi trebalo da pruzi odredjenu sigurnost i da bude bolji od wirelessa. Ipak, kod nas se to nista ne zna, a plus ako ides na wireless vrlo verovatno ces imati priliku da furas u lokalni HUB ili lan i onda odatle skidas sa 1mbit i slicno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 (edited) bolje adsl mada ja imam wireless ne jebavas se antenama kablovima itd isl. Ovako ubodes mrezni kabel i vozi mada u principu vazno je izabrati dobrog provajdera a dali ces bezicno ili ne to je stvar izbora i mogucnosti Edited November 30, 2005 by phantomq Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Izgleda da ce u mojoj zgradi poceti ugradnja bezicnog,pa pitam koliko se isplati,dal je bolje od ADSL-a,naravno interesuje me i cena??? ← pa pitaj njih, otkud mi znamo koliko ce da te deru :P adsl me je razocharao po pitanju stabilnosti, na svakih nedelju-dve telekom neshto cheprka (bar mi tako sezam kazhe) ali opet je stabilniji od wirelessa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 bolje adsl mada ja imam wireless ne jebavas se antenama kablovima itd isl. Ovako ubodes mrezni kabel i vozi mada u principu vazno je izabrati dobrog provajdera a dali ces bezicno ili ne to je stvar izbora i mogucnosti ← "mrezni kabl" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 da, ajse, ubodeš mrežni kabl jednim krajem u matičnu a drugim u adsl modem/ruter :) rensid, ja bih na tvom mestu promenio provajdera ali ostao na adsl-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smorrior Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Pa sve zavisi, uglavnom bi ADSL trebao biti bolji i pouzdaniji, ali naravno sve zavisi od providera... Da ovde ima ADSL verovatno bi ga uveo, mada jeste mali problem cena posto wireless mozes da uplatis za 1000 kinti a ADSL uglanom tek oko 2000 kinti... Sve u svemu ja bi ostao na ADSL-u a ti kako oces... Quote know what ya know and not what ya hear! smorrioR @ Last.fm | smorrioR @ deviantART I see through beheaded faith the other side… Times without hate, new children kill the fears, sorrow mother deliver no tears __________________ Feed your soul and mind And disya spiritual wickedness we override ... The power of mind! Link to comment Share on other sites More sharing options...
srki Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Pa sve zavisi, uglavnom bi ADSL trebao biti bolji i pouzdaniji, ali naravno sve zavisi od providera... Da ovde ima ADSL verovatno bi ga uveo, mada jeste mali problem cena posto wireless mozes da uplatis za 1000 kinti a ADSL uglanom tek oko 2000 kinti... Sve u svemu ja bi ostao na ADSL-u a ti kako oces... ← Koji ti je provider? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smorrior Posted November 30, 2005 Report Share Posted November 30, 2005 Koji ti je provider? ← Ja inace trenutno imam 56k (Neobee) ;Z Ali trebao bih sutra uzeti wireless i prikljuciti se na Vojvodina Online... Quote know what ya know and not what ya hear! smorrioR @ Last.fm | smorrioR @ deviantART I see through beheaded faith the other side… Times without hate, new children kill the fears, sorrow mother deliver no tears __________________ Feed your soul and mind And disya spiritual wickedness we override ... The power of mind! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rancid Blade Posted November 30, 2005 Author Report Share Posted November 30, 2005 kao sto rekoh,sigurno prelazim sa fucked up sezama na beocity,ortak je tu,i kaze da je veza jaka,a ovo oko telekoma,mislim da se desavalo samo nama sa sezama,s obzirom da je doticnom ortaku radilo kad nama nije Quote What?! The land of the free? Who ever told u that is your enemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 smarace te sezam oko raskidanja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rancid Blade Posted December 1, 2005 Author Report Share Posted December 1, 2005 o da,cuo sam da smaraju Quote What?! The land of the free? Who ever told u that is your enemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 Ortak [suba] mora da plati 6k din da bi raskinuo ugovor sa eunetom [poshto pre toga, je bio "prezadovoljan,, uslugom istog], dok je kod sezama neshto manja cifra. Wireless je generalno dobar za dl, ali sa pingom uvek zeza. Savet za yubc adsl bez obzira na cenu od 3k din na platjanje prikljuchka [manja agregacija = mnogo bolji kvalitet] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srki Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 Ja inace trenutno imam 56k (Neobee) ;Z Ali trebao bih sutra uzeti wireless i prikljuciti se na Vojvodina Online... ← Pretpostavio sam da je Vojvodina Online :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 kod sezama se ne plaća raskidanje ugovora, samo im treba javiti 15 dana pre isteka pretplate.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 kod sezama se ne plaća raskidanje ugovora, samo im treba javiti 15 dana pre isteka pretplate.. ← yep. otkazhesh 14 dana ranije, po isteku pretplate vratish opremu i to je to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
`Dr. Nick Riviera` Posted December 1, 2005 Report Share Posted December 1, 2005 Mene sezam nije smarao kad sam raskidao ugovor... Sad sam na YUBCu i mnogo sam zadovoljan, pa ga stoga preporuchujem svima... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
H!LTi Posted December 2, 2005 Report Share Posted December 2, 2005 Mene sezam nije smarao kad sam raskidao ugovor... Sad sam na YUBCu i mnogo sam zadovoljan, pa ga stoga preporuchujem svima... :) ← E Riviera bas planiram da se prebacim na YUBC, koji paket imas i kakvi su ti pingovi? Ja sam na Beotelu i cini mi se da je iz dana u dan sve gori. U pocetku je bio ok ali sad ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 Ortak [suba] mora da plati 6k din da bi raskinuo ugovor sa eunetom [poshto pre toga, je bio "prezadovoljan,, uslugom istog], Sta je problem sa EUnetom? Ortak ga koristi vec 2-3 meseca i ne zali se, kazhe da je ok? Inache, citajuci vase komentare, cini se da kvalitet ADSLa opada kod svih? Sto i nije cudno, s obzirom da se povecava broj clanova, samim tim vise ljudi cucla isti link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted December 3, 2005 Report Share Posted December 3, 2005 pa o tome sam ja odavno pricao dok se jos vodila polemika o tome koji adsl uzeti sve je bilo ok dok je agregacija bila "mala" 10-tak ljudi po 1 mb/s sad kad je naraslo na 30-tak i vise sve je loshije i loshije isti problem je i sa wirelessom ap su u centru preoptereceni ne toliko protokom koliko zagusenjem signala sve bi to bilo ok da provajderi sa povecanjem broja korisnika prosiruju mrezu i link al to su nasa srpska posla muzi stoku dok mozes jedini izgovor koji mogu da smisle je da je za sve kriv telekom (sto je delimicno i istina ali i oni su bar isto toliko krivi) zakljucak birati sto boljeg i "ozbiljnijeg" provajdera i bice bolji net Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts