Jump to content

wireless muke

banman

Recommended Posts

E sve beshe lepo dok mi preko vikenda ne uleti wireless oprema. Ja se ponadam sace biti, kad samo problemi.

Znachi pazario sam: DLink DWL 900AP+, 20m UTP kabla (straigt), 8m koaksijalnog (50 oma), 19db grid antenu.

I sve to lepo zvuchi, mozhda i ne, poshto se ne razumem u celu prichu mnogo. Uzeo, postavio stub, stavio antenu, koaksialni za antenu drugi kraj u AP, od APa do PC stavio UTP (straight), zatim oblozhio/zashtition AP. Ushtekao, malo se namuchio, drug odradi menjanje IP na mrezhnoj i kao ja pristupim AP, tu ga nabacim u client mode, vidim provajdere, dodushe ne i jachinu signala, ali kao "vidim" ih.

E sad kao drug da skinem raspppoe sa neta, skinuo. Instalirao.

I shta sad. Nece da radi, ili je fazon modem is busy ili modem je prijavio error. Nemam ideje shta vishe da radim. Menjao sam tj. preradio sam straight UTP u crossover fazon 1-3 2-6, instalirao i deinstalirao raspppoe.

Pada mi na pamet da nisam dao dobru MAC adresu...

Svaka pomoc bi dobro doshla.

Edited by banman

Pa jedina stvar koju bih ja uradio je da nazaovem lika koji mi je provider ili koji mi je ugradjivao ili tako nesto i njega smarao dok ne proradi...

know what ya know and not what ya hear!

smorrioR @ Last.fmmusic.gif | smorrioR @ deviantART dev_love.gif

I see through beheaded faith the other side…

Times without hate, new children kill the fears, sorrow mother deliver no tears

Feed your soul and mind

And disya spiritual wickedness we override

... The power of mind!

Stanje se malo popravilo, sada radi, ali ochajno tako da sada se zanimam sa malo levo-desno dok ne nabodem signal.

E da, rado bi ja cimao ovog onog ali poshto sam sve na brzaka pokupio bez varijante da kod jednog sve uzmem ne mogu da cimam. A ida sam kupio ne bi bilo vajde jel' vecina nema "inzhinjere" za teren, tako da. Klasika - posrednici.

No uz pomoc lokalnog provajdera, druga i njegove metode zajebi 1001. put pa ce 1002. da proradi malo po malo pa napredujem.

E stvarno, zna li iko shta mu dodje onaj MTU kod PPPOE podeshavanja i zashto on varira od korisnika do korisnika? Jel' to velichina paketa?

Al' bar radi.