Jump to content

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit

Kole

Recommended Posts

Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit, (2005)

Runtime - 85 mins

Rezhija - Nick Park & Steve Box

Scenario - Nick Park, Bob Baker, Steve Box & Mark Burton

Uloge - Peter Sallis, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter

Indijansko ime Nicka Parka je "Ima mnogo dusha" jer chovek chak i nakon sto je prodao dushu djavo...mislim spilber... ovaj dreamworksu... i dalje mozhe da udahne zhivot svakoj shaci plastelina koji dodirne, a da se ne lazhemo, u svim filmovima sa Volasom i Gromitom plasterin je ZHIV!

Ko god da je gledao kratke, 15minutne filmove o Volasu i gromitu bice odushevljen ovim vishestruko duzhim remek delom koje jednostavno projuri pored vas. Ovi ljudi ZAISTA znaju sta rade. Nije ni chudo, snimanje ovog filma trajalo je preko 5 godina! Kada se bavite stop-motion animacacijom razvijete takav dar za detalje koji se ne vidjaju na filmu ovih dana. Mislim, ljudi kojima treba nekoliko dana da snime par sekundi filma dobro razmisljaju pre svakog frejma. Takodje, kad se u danashnje vreme vide 4 potpisana scenarista to su najcheshtje ljudi koji su jedan za drugim kasapili neko siroto parche sinopsisa jer niko u zlom megalomanskom studiu nije hteo da bude dovoljno human da ga pusti da umre. Ovde se oma vidi da su ovi ljudi seli zajedno i dobro zasukali rukave da stvore takvu kombinaciju komedije, trilera, akcije, horora i svega sto vam padne na pamet da se gledanje trenutno pretvara u uzhivanje.

Sem Volasa koga ponovo govori Piter salis, sada su tu i 'velika imena'. Fajns govori ludog viktora kvotermejna, lovca/plejboja/budalu/glavnog negativca filma, a HBC govori isto blago uvrnutu lady totty. Gromit, kao i uvek ne govori nista ali ostaje najizrazhajniji lik u filmu, neverovatno sta sve mozhe ba se izrazi blagim pomeranjem njegovog obrva-chela/shtalijevetj to iznad ochiju chim mrda =o). Veoma blizu Gromitu, kao pre ovca, ovaj put dolaze zechevi koji su centralni deo priche.

Radnja, bez da nesto spojlujem je - volas i gromit rade kao Anti-pesto, sluzba za humano hvatanje zecheva, a ceo grad gaji predimenzionirano povrtje za godishnje takmichenje u velikom povrtju =oD!!! 4 dana pred takmichenje javlja se mnogo vetji problem, and hilarity ensues...

idite gledajte film ovo je nesto najbolje sto sam video cele godine! ako vam se Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit ne svidi - znachi da nemate dushu, but have no fear, you will when nick park gets his hands on ya ;oP

ps

po prvi put nakon sedam godina (otkad sam video poslednji minut redova ryana (the fucking fluttering american flags part) dreamworks ima moje poshtovanje, neka spilbergo nastavi da pravi shitine od filova sa tomom kukuruznim samo dok finansira genijalce poput nicka parka koji rade svoj posao dugo, ali kako treba. hvala

idite gledajte film ovo je nesto najbolje sto sam video cele godine! ako vam se Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit ne svidi - znachi da nemate dushu, but have no fear, you will when nick park gets his hands on ya ;oP

Ja mislim da bih ovo gledao cak i da si rekao da je film sranje, samo da vidim sve te kreacije od plastelina :) Inache, jel stizhe u bioskope, ili cu morati da jurim po DVD/DivXu?

ja sam hteo da gledam monsters inc il ice age il koji već od skorijih crtaća, al je bio baš taj rad, u rodi samo u 16h, a tada se ne može živeti od dece koja skviče i roditelja koji im čitaju titlove..