Jump to content

Nocni let - "Red Eye"


Lucky

Recommended Posts

Odgledah film pa da bacim pokoji redak. U startu me je interesovalo da pogledam ovaj film, nekako mi se dopala kako glumacka postava tako i potreba da vidim kako se Krejven snashao pet godina nakon sto je snimio bilo sta, a to je bio Scream 3.

Sve u svemu, Rachel McAdams koju znamo iz filmova kao sto su Mean Girls ili u novijem dobu Wedding Crashers, glumi slatku, malu, lepu i uspesnu menadzerku u hotelu. Sa druge strane, Cillian Murphy kojeg znamo iz 28 dana posle ili Batman Begins glumi momka koji putuje (naizgled slucajno) zajedno sa Rachel, na mestu pored nje, dok je sjajni Brian Cox tjale od Rachel, i vidi se da su mu rekli "imas 10 minuta sve ukupno u filmu, daj nam one tvoje face" :)

Ukratko, pricha je sledeca - Rachel je bila na sahrani svoje bake koja je iznenada preminula, vraca se kuci odnosno ide u hotel da radi, planira da se vidi sa tjaletom kada dodje gajbi tj. sleti avionom. Cilian je "slucajni putnik" u avionu ali ce se nakon uvodnih minuta skapirati da je on zapravo asistent placenim ubicama odnosno mafiji i da je tu sa ciljem da od Rachel izvuche premestaj nekog senatora/sta li je u drugu sobu u hotelu u kojem Rachel radi, kako bi ga oni lakshe ubili. Ako ona to ne uradi, ubica ce uleteti u porodicnu kutju i ubiti Briana odnosno tjaleta.

Ono sto je zanimljivo jeste ideja u ovom filmu, nije tako cesto vidjana, glumci su skroz ok i pogodni za uloge koje su im date, a Wes je naravno pocetni deo posla odradio skroz kako treba.

» Click to show Spoiler - click again to hide... «
Ipak, kako to obicno biva u americkim filmovima a posebno kada ih Wes rezhira, iz neke polu usporene priche u kojoj se sve nesto odvija po "hoces-neces" principu, odjednom stizhemo u potpunu kulminaciju filma, a ono sto je tipicno Krejvenovski, kraj je srecan, Rejchel je skrenjala kako Ciliana tako i drugog ubicu, spasila je senatora, spasila je tjaleta a i odbrusila je nekim gostima u hotelu kojima je do tada uvek titrala. Sve se to odvija u poslednjim sekundama, inache u dobrom delu filma bezhi od ubice, pada nekoliko puta, ubica ustaje iako su pucali na njega, bacili mu saksiju na glavu i tome slicno, a njoj je mobilni telefon a) bez signala ili b) bez baterije. To uvek ume da smori, ali valjda od ovakvih filmova i ne treba previse ocekivati, kada znas da ce doci takav neki kraj u svakom slucaju.

Opusten je film kao zabava, takvog mozhete da ga pogledate, ne zahteva da se gleda u biskopu ali dobra DVD kopija ne bi bila losha, mislim da cete skrinerom propustiti dosta zbog "tamnijih" scena u avionu. Ono sto jos ostaje da spomenem jeste da, iako je Wes Craven u pitanju, Red Eye nije horor film, sta vishe, skoro i da nema krvi do samog kraja, a i tada je ona minimalna.

Eto ... pa cisto kao pred Cinemaniju da se zagrejete ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...