Jump to content

Top 10 lista najvecih hakera svih vremena

Recommended Posts

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mozda malo preteravam ali svi mi moramo mnogo toga jos da nauchimo !!!

Onoga dana kada saznate neshto novo i kada pomislite "to je to",videcete da ste

se prevarili jer chovek koliko god dobro poznavao teoriju,postoji jos barem onoliko

stvari koliko zna a da nije otkrio ... zbog toga sam malo razocharan ali jbg ..zivot je to ... [:(]

Ovaj "spoiler" je namenjen Cha0s-u:

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Brate Cha0s, malo isqliraj. To shto se dichish da znash mnogo shto shta o tome bash govori da ti nije obilno poznavanje te materije. Dodushe Vanity (zaostavshtina) je sveopshte prisutna kod ljudi a pogotovu kod onih koji misli da znaju mnogo o nechemu a pak znaju samo fragment.

Nemam nameru da te flejmujem kao ostali, i da ti neshto preterano serem - iskreno mrzi me. Vetjina ljudi je bila u stadijum u kom si ti trenutno - najobichnija prolazna faza; I ja sam mislio da sam uhvatio boga za jaja zato shto sam prochitao par tekstova i zato shto se po srbiji malo znao o...pa bilo chemu. Al sam onda skontao da sam niko i nishta. To shto si kud i kamo bio najblizi shto se tiche klasifikacije grupacija poznavalaca kompjuterski tehnologija neznachi da sad znash sve.

Sledeci deo je vezan za pitanje koje se pojavilo u topicu - Hackeri/Crackeri/Phreakeri/Black Hat/White Hat i sl. Moje puko iznoshenje chinjenica po mom saznanju - stavljam to u spoiler da ne bi samo zauzimalo prostor onima koje moje mishljenje ili ta tema ne interesuje (iz istog razloga je i napravljen predhodni "spoiler")

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Wickipedia je poprilichno rekla sushtinu hacker-a, rech hacker postoji u rechniku engleskog i najprostije oznachava guru-a (mahera, velikog poznavaoca, veoma iskusnog, profesionalnog...i slichi pridevi) kompjutera(sha) i nishta vishe do to.

Izraz se trenutno koristi sa potpunom pravilnoshcu (barem u vecini sluchajeva). Svi gore navedini ljudi stvarno poznaju materiju kompjutera.

Ono shto je wickipedia omashila jeste da Black Hat i Cracker nemaju mnogo dodirnih tachaka.

Hacker se deli na White Hat-a i na Black Hat-a (sami hackeri se nedele tako, vetj je to klasifikacija od strane shirokih narodnih masa ili ti loads of bullshit)

White Hat je true hacker, chovek koje upada u sistem, uzima trofej i ne nanosi nikakvu shtetu - chisto da bi dokazao shta zna.

Black Hat je isto true hacker, samo usput gleda i da li moze da izvuche lichnu koristi iz toga. Isto to radi i White Hat samo shto Black Hat za razliku od WH trazi materijalnu/intelektualnu dobiti i nemari za shtetu - dok WH trazi samo trofejnu dobit. Sve u svemu nema "puno razlike"

Po meni cela podela je glupa, kao shto rekoh vetj: Loads Of Bullshit.

Cracker-i se mogu lako opisati, reverse prog engineering, opet to ti je pricha sama za sebe. Imash tu ljude koji se bave prostom prozivodnjom crack-ova za igrice i tako to, dok imash i onih koji se bave daleko ozbiljnijim stvarima, o kojima nebih sada.

Phreaker-i je grupacija koji su najlakshe recheno hardwerski hacker-i/cracker-i.

Script Kiddos su uvecini sluchajeva tinejdzeri koju su nalozeni da znaju mnogo shto shta o toj materiji i da su opasni hakeri. Naziv je izvuchen iz proste chinjenice shto ta grupacija ljudi koristi programe napisane od strane hakera (tipa SUB7,ESS,LANGuard i slichno) a nemaju blage veze ni o istoriji ni o pravoj ideologiji hakera.

[Cha0s ih je valjda nazvao lamer-ima]

I tu nema vishe mnogo filozofiranja - bar po meni.

I napokon sama tema:

Jedini vredni spomena po meni su Draper (mada je on zapravo Phreaker), Gogans, Pulsen, Mitnik (kud i kamo) i Abejn.

Totalno mi je neshvatljivo zashto se tu ne nalazi Loyd Blankenship koji je takodje jedan od osnivacha LOD-a i tvorac "GURPS Cyberpunk" (koji beshe spomenut kod Gogans-a kao dokazni materijal *bullshit*, koji je takodje osnivach LOD-a).

Naravno ima josh tu mnogo imena koja treba spomenuti pre pola ovih, koju su po meni iskreno papani. Razlog zbog chega se oni nalaze tu jeste zato shto su se izkomercijalizovali, ili ti imaju neki skandal i komercijalnu prichu iza njih.

Loyd Blankenship a bog me i Lex Luthor mogu svima time da budu tate (sem Gogans-u, Pulsen-u i Abejn-u oni mogu da se nose sa njima, ne nisam zaboravi mitnika on je chist komercijalni haker sa par inovativnih ideja i nishta vishe). Zapravo svaki nejavni/nekomercijalni haker iz underground scene moze da pojede za doruchak ove ostale.

I Gogans nije osnivach LODa, originalni osnivach LOD-a je Lex Luthor - a i to se shpekulishe dal je tachno.

I po meni ove nije tema za raspravljanje jer o ovoj temi moze da se raspravlja na veliko i nashiroko. Pogotovu jer shto se hakera tiche je ista situacija kao i kod sporta: Svako ima nekog svog favorita koga smatra da je prvi/osnivach/najbolji/najachi i sl...a sama stvar je toliko skrivena i ispunjana laznim informacijama da je to nevidjeno. Prosto po meni nije tema za raspravljanje, pogotovu ne na ovom forumu - pitanje je chak dal bi mogla pristojno da se raspravlja i na ES-u.

P.S. Pochinjete da smarate sa killy-em.

Edited by Lord[SKG]

Dodushe Vanity (zaostavshtina) je sveopshte prisutna kod ljudi a pogotovu kod onih koji misli da znaju mnogo o nechemu a pak znaju samo fragment

vanity je tastina valjda... i da ja nisam dovoljno 1337 da idem i dajem link za wikipediu kad mogu da prevedem i sam... valjda [:D]

Ja sam ti samo na uljudan nachin rekao onos shto su te ostali izprozivali. Suvishe nadmeno si se postavio na ovom topicu ko da ti je ovo domaci teren. A poprilichno sam siguran da nije.

@ramirez: srpsko-hrvatski/srkpi nije bitno, zar ne? Nisam se sretao sa tim izrazom do Djavoljih Advokata a tu su napisali zaostavshtina pa mi tako ostalo (kao shto rekoh, ako se dobro secem - tako je na srpsko-hrvatskom)

btw imam knjigu kevina mitnika u kojoj je opisao razne tehnike hackovanja ali knjiga je pisana za obicne ljude i opisuje samo njegove metode ali ne i tehniku. Nije losa knjiga i preporucujem da je procitate(ako vec niste) ali se nenadajte da cete mnogo naucite sem protokola koji su se tada koristili u americkom telekomu.

Edited by eyel

I see by your outfit, that you are a cowboy.

@ramirez: srpsko-hrvatski/srkpi nije bitno, zar ne? Nisam se sretao sa tim izrazom do Djavoljih Advokata a tu su napisali zaostavshtina pa mi tako ostalo (kao shto rekoh, ako se dobro secem - tako je na srpsko-hrvatskom)

pojma ja nemam ko je prevodio taj film ali nemoj se oslanjati na domatje prevode :D

vanity je uvek tastina a kako hrvati kazu tastina to stvarno ne znam, ali zaostavstina nije sigurno posto bi zaostavstina bila legacy na engleskom a i nema nikakve dodirne tacke sa tastinom u smislu znacenja.

a ti prevodioci su barabe imo, znam da su prevodili jedan diznijev crtatj u kom miki maus kaze "nuts" i vrti prstom u vazduhu oko uveta (kad pokazujes da je neko lud :)

i nasi prevedu "orasi"... misiiim

Ali kad mi dodje drug , aj  do mene posle skole da mi krekujesh igricu , znam da si ti haker.

[roflmao]

tako i moja drugarica...

NE RADI TI SIFRA ( serijski broj / cdkey )

NEMA KREKA!!! Ja joj kazem, izvini al kako sam ja igrao kada ne radi "shifra" i kada nema kreka?!

PA NEMA KREKA!!!

(u sebi) fuckunoob...

ajde doci cu da ti nadjem prokleti krek -.-

http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om

Paladins are gay

Blizzard loves paladins

Therefore, Blizzard is gay

Shta je sa domacim hackerima / crackerima, i slichno?

Da li ima ljudi koji su stekli neko ime u shirim, regionalnim ili evropskim okvirima?

S' obzirom na zakonsko-ekonomsko-politichku situaciju deluje mi kao da bi ta scena trebala da bude solidno razvijena kod nas.

FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful...

there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out.

Pola tih ljudi na listi nisu bili hackeri niti su bilo sta "hackerski" radili, to su uglavnom bili phreakeri a to nije isto.

Inace Kevin Mitnick nema veze sa hackingom on je prevarant, ne u smislu da prica kako nesto zna a ne zna nego bukvalnom smislu prevarant, covek se bavio obmanom ljudi i u tome je bio veoma dobar.

Ako je iko citao njegovu knjigu Art of deseption(valjda se tako zove) zna o cemu pricam.

Jedino koga bih ja svrstao u hackere su Levin i PhiberOptic, ovi ostali su se ili bavili telefonijom ili su se bavili prevarama i obmanama...

Top 10 lista nema veze smozgom jer njih su sve pohvatali i od njih napravili srpdnju, prave nisu nikad ni pohvatali...

Inace Levin i PhiberOptica su navatali tako sto ih je "drustvo" izdalo, tj. "prijatelji", i onda svedocili na sudu, oni su ispali prvenstveno glupi sto su rekli njima za to.

Sto se tice crackera, to je covek koji se bavi reversom i pravi crackove, keymakere i tako te stvarcice, nadam se da je neko pokapirao ako ga uopste zanima ovo.

SCJP.png