[BMF]Psycho Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 Dobih jutros pismo od telekoma da sam verna musterija i da bi mi instalirali ISDN samo zato. E sad da smo na zapadu ja bi verovo sve sto pise u tom pismu, dve digitalne linije, nesto internet konekcija 128 kbs bla bla. No posto zivimo jelte u Srbiji gde se ljudi "snalaze", odlucio sam da pitam vas uchene ljude da li se to isplati uzimati, da li je to bolje od kablovske, i sta je to dovraga? Hehehe hvala unapred na svim odgovorima. E da jel ste i vi dobili to pismo, ocu da znam jel svima salju i pricaju da su verni korisnici, ili stvarno prave selekciju. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
suba Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 imam ja isdn liniju...pazi ovako Od kablovskog nikako ne moze da bude bolja (jer impulsi kucaju koliko si dugo na internetu,znachi Bukvalno dial-up sa 2 kanala.E moram priznati da razlika izmedju 64k i 128k NE POSTOJI.znachi po meni se to ne isplati nikako.Ali dobra stvar je da ako hocesh da ugradish adsl mozesh to uraditi preko postojece isdn linije) e da shto se tiche razlike izmedju 64k i 128k je shto ako ukljuchih 2 kanala impusli kucaju 2.5 puta brze nego kod jednokanalnog protoka a shto je najogre razlika ne postoji. Quote EAT MY SHORTS Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 samo da kazem da ako ukljucis 2 kanala impulsi idu 1 put samo dve linije ;) to je provereno neki provajderi su ranije racunali 1 kanal isdn 1.5x vreme ali mislim da to vise niko ne radi i da isdn je mnogo bolji od dailup-a ali loshiji od kabla moj savet ti je da uzmes isdn posto ces dobiti jos jednu liniju a posle ako ti to nije dovoljno mozes da uzmes kabal ili adsl Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 26, 2005 Report Share Posted August 26, 2005 ako ne možeš neki broadband, uzmi isdn. bolji je o dialupa, a da ne pričamo o tome da ćeš moći normalno da telefoniraš, i što ne mogu da ti nabace dvojnika.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 i na kraju 64 ili 128,posto dobih i ja isto,a rasmisljam uzeti,jer kao sto kaze @suba preko toga moze ici adsl,ali ako stigne do pancheva!!?!? so......? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRNAC_U_TUNELU_ Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 (edited) Ne uzimaj isdn ako boga znas, mnogo je to skup sport.Preskupo ces platiti sam isdn uredjaj a da ne pricam o rachunima koji su mi dolazili u razmeri 1000-1500din, a na netu nisam visio bas nesto preterano mnogo. Edited August 31, 2005 by minisuba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 isdn telefoniranje nije ništa skuplje od običnog analognog, dok je pretplata nešto marginalno skuplja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 ne mogu sad da nadjem ponudu,ali mislim da je pisalo negde oko 4.500 din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exile Posted August 31, 2005 Report Share Posted August 31, 2005 i na kraju 64 ili 128,posto dobih i ja isto,a rasmisljam uzeti,jer kao sto kaze @suba preko toga moze ici adsl,ali ako stigne do pancheva!!?!? so......? ← Kad si ti dobio to pismo ? mozda ce i meni da stigne, bas me interesuje. I na kom si delu btw ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JungleBoY Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 E meni je vise pukla glava od svega ovoga da se bre nosi cela telefonija u pm...I IMAO SAM PCM BUDJAVI PA NISAM MOGAO ADSL PA SAM UZEO NOVU LINIJU ZAJEDNO SA ISDN-om POSLE 3 MESECA JEBANJA NAJGOREG I PONOVO SAD KAD IMAM NOVU LINIJU I ISDN I PONOVO NE MOGU ADLS ! POSTOVANI KORISNICE SVE JE TO LEPO STO VI IMATE I NOVU LINIJU I ISDN ALI NE MOZETE DA IMATE ADSL JER IMATE ILI DVOJNIKA ILIS STE NA PCM/FM UREDJAJU...EJ BRE 'DE JE MOZAK?! znaci puca mi je kurac vise...i samo jedno pitanje za upucene ja kako god namestio sad ovaj moj isdn(intrakom je valjda) on uvek pokazuje 128k i uvek mi je samo jedna linija zauzeta sto ukazuje da je 64k jelte tako da nije mi bas najjasnije..ako neko moze da mi pomogne thx peace xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 @ex1le dobih pre jedno 6-7 dana,btw na streli sam! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 nasao sam ponudu, 5.935.35,zamisli zarez 35 para :)),i ogranicena je na 30 dana od dana prispeca posiljke!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CRNAC_U_TUNELU_ Posted September 1, 2005 Report Share Posted September 1, 2005 @Ivan_ za obicnu centralu je 40din. a za isdn mislim da je oko 300din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doa Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Ja sam ISDN kupio pre 20-tak dana i platio sam ga 7000 din u POSTI. Ja se sada kacim na 64kb/s konekciji a mogu i na 128kb/s .... Provedem 8-9 sati dnevno na net-u i ja verujem da ce mi doc racun oko 900-1000 din samo za net... Isto je ka preko DIUL-UP-a samo sto ISDN ti je brzi a i mozes svaku igricu da igras preko net-a ... Quote HIP HOP SERBIA PORTAL www.hiphop-np.com/forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 doći će tebi maaaalkice veći račun.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 . Isto je ka preko DIUL-UP-a samo sto ISDN ti je brzi a i mozes svaku igricu da igras preko net-a ... ← kao npr..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 (edited) doći će tebi maaaalkice veći račun.. ;) ← a koliko se razlikuje racun izmedju dial-up-a i isdn-a... thx unapred?! Edited September 5, 2005 by Kole' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 impulsi isto koštaju i traju, jedino je isdn pretplata neznatno skuplja. piše jedno 10 postova pre tvog pitanja. njemu će doći velik račun jer je 8 sati dnevno na netu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 impulsi isto ko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doa Posted September 5, 2005 Report Share Posted September 5, 2005 Ivan, ja sam platio ISDN 7000 din ... I mojem drugaru je doslo 1400 din ali on je 5 -6 sati provodio na net ali je i plus telefon koristio... Koliko ce meni npr da dodje racun ako ja provodim po netu npr. 10 sati ????? Quote HIP HOP SERBIA PORTAL www.hiphop-np.com/forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kole' Posted September 7, 2005 Report Share Posted September 7, 2005 Ivan, ja sam platio ISDN 7000 din ... I mojem drugaru je doslo 1400 din ali on je 5 -6 sati provodio na net ali je i plus telefon koristio... Koliko ce meni npr da dodje racun ako ja provodim po netu npr. 10 sati ????? ← pa sad...davno to bilo kad sam uchio sabiranje, al aj' da pokusam 1400x2 otprilike 2800,mislim da sam blizu!? din. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Ne treba se plashiti, racun ISDNa nije nista puno veci od obicnog telefona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srki Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Ne treba se plashiti, racun ISDNa nije nista puno veci od obicnog telefona. ← Pa ako neko visi 10 sati na dan kao Doa, racun je velik!!! To najvise zavisi kako se kaci na net! (provider...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted September 10, 2005 Report Share Posted September 10, 2005 Pa 10 sati na netu je zaista puno, slazhem se :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts