Jump to content

Venecuela VS SAD

Recommended Posts

mozhda misle da ne mozhesh biti sila bez brda i planina? [:D]

severna koreja je jedno od najbednijih mesta za zhivot. dovoljno je pogledati chinjenicu da uprkos bednoj ekonomiji imaju jednu od najneproporcionalnijih armija i shvatiti da se vlada chelichnom pesnicom..

da se ne pominje u vestima u kontekstu nuklearnog naoruzhanja mogla bi lepo na miru da nastavi da trune..

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pa dobro sad dolazimo do toga koji su parametri za nazivanje neke zemlje silom... ja kazem da je sila zbog vojske i a-bombe, po meni nije sila svajcarska koliko god se tamo lepo zivelo u odnosu na s koreju al ajde..

a zwerko aj razumem sve al da tvrdis da to nije nekapitalisticka zemlja nikako da skapiram. pa ja sam primer nike i mcdonaldsa naveo upravo kao primer...

to je jedna drzava koja zivi u vakuumu i neprima uticaje korporacija i stranog kapitala, uz zadrti socijalizam to je sigurno karakterise kao nekapitalisticku.

a i da jeste sila zbog toga sto bi ih ameri teze gazili, jer ameri su jelte, super sila, mada pitanje je kolko bi ih gazili zbog slabe podrske naroda koju bi dobili zbog verovatno visokog broja zrtava za njihove priike.