Lucky Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Zar Jat nema jos uvek ATRove? Njih koriste svi zhivi, nisam siguran da bi ih se Jat tako lako odrekao. To su oni propelerci, buchni u tri lepe al' prilicno sigurni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 (edited) Zar Jat nema jos uvek ATRove? Njih koriste svi zhivi, nisam siguran da bi ih se Jat tako lako odrekao. To su oni propelerci, buchni u tri lepe al' prilicno sigurni. ← jat ima atr72 nekoliko komada nisam siguran kolko inace jat ce da propadne ako se neshto nepreduzme Edited August 15, 2005 by Intruder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 ne valja kad se raduje zbog vaterpola, ne valja kad se žali zbog pogibija.. mislim da jat ima 12 operativnih aviona trenutno, al nemojte me držati za reč. treba im još, sezona je, pa su zato povukli od makedonaca iznajmljeni, a velja je to vešto spakovao u dnevnopolitičku papazjaniju.. s jedne strane mu se mora čovek diviti, a s druge te smori kakve žvake prolaze kod nas.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intruder Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 ima vishe , nisi povukli sve iz makedonije kolko znam pitacu tjaleta pa cu da vidim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 Malo offtopicujem, ali za razliku od www.jat.com moram da pohvalim http://www.aerodrom-beograd.co.yu sajt je stvarno odlican, ima super prikaz aerodroma, ovo ono, red letenja, sve kako treba. Skroz dobro! Naravno ne znam da li su precizne informacije oko dolazaka/odlazaka, ali bas fino deluje sve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted August 15, 2005 Report Share Posted August 15, 2005 E sajt je stvarno extra. Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 mansone, jat je i dalje među najbezbednijim kompanijama u svetu, nema potrebe za hejtom. Na konto ovoga, sinoc gledah u Telefaktu slucajno, Americka ne znam koja vladina agencija objavila je listu avio kompanija kojima ne bi trebalo leteti, i od nekih 200 firmi u toj listi je njih 40ak, i pogadjate, medju ukrajinskom, bugarskom, nekoliko privatnih i slicno nalaze se i JAT i Montenegro erlajnz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 i treba da budu, ali ne zbog nebezbednosti, nego zbog užasne usluge, kašnjenja, stanja aviona itd.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Ne samo zbog uzasne usluge nego i zbog overbookinga - mislim da sam vam prichao kako preopterete Boeing 737 da ne moze da dostigne visinu krstarenja, pa se vraca na BG aerodrom da se menja na 727... Uzas! Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 [quote name='Infinity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Ako si leteo iz montenegra za bg mogao si da letish samo fokkerom ili 727 .. Shto se overbookinga tiche, mislim da se u zadnje vreme nije deshavalo (doshlo im iz dupeta u glavu valjda) ... A i kako i ne bi kad imash 2 aviona koji kruzhe po evropi .. Beograd-Zurich-Paris-London ... itd itd ... Josh kad se uzme u obzir da je jat-u vazhan svaki putnik ( chak i vishe nego shto treba :) ) jer je vrlo bogata kompanija .. svede se na isto .. btw .. JAT je dobio priznanje kao jedna od 20 najbezbednijih kompanija na svetu ... tako da .. nema brige .. p.s. veca je verovatnoca da cesh da poginesh vozeci bajs nego u avionu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 (edited) Zbog overbookinga u JAT-u u poslednje vreme letim Aeroflotom... Inache i jedni drugi su pichke monopolistichke poshto imaju dogovor oko letova Beograd-Moskva pa su roknuli cene uzas - npr. karta Moskva-New York (povratna) koshta 550 $ kod KLM-a (koji je, da se razumemo, do jaja), a najjeftinija povratna karta Moskva-Beograd je 300 $ (iste su cene i kod JAT-a i kod Aeroflota). Povratna karta Moskva-Budimpeshta koshta 150 $! Edited August 16, 2005 by ZerBah Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Zar KLM jos postoji kao firma? Posto kolko se ja secam jos pre 2,3 god kad sam isao,bila je prica da im je to poslednja godina... Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 kupio ih je AF pre ~2 godine, ali i dalje postoje a i lepsi su oni plavi KLM avioni nego oni beli AF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zEki Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Fly Emirates jedna ako ne i najbolja avio kompanija. Ono je za nepoverovati. Isto tako i Singapur Airlines. Pa onda svi ostali!! Quote V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 (edited) Da se vratimo topicu ... Pre 2 sata srushio se avion West Carribean Airlines-a u Venecueli ... 152 putnika i 8 chlanova posade je poginulo ... Avion je leteo od martinika ka panami .. Pilot se zhalio o problemu na oba motora dok je avion bio na visini 33000 stopa (10000m otprilike) Vecina putnika francuske nacionalnosti sa prebivalishtem na martiniku .. josh jedna u nizu ... Da ne pominjem zemljotres u japanu i pad helikoptera u afganistanu Edited August 16, 2005 by Atomic Pulse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 evo par linkova za informacije o avio nesrecama http://aviation-safety.net/ http://www.airdisaster.com/ mozete da pretrazuje po kompaniji, modelu aviona, godini... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted August 16, 2005 Report Share Posted August 16, 2005 Znachi ako se gleda statistika za 2005: - do sada je bilo 80 nesreca (ukljuchujuci i ovu u Venecueli) - 44 nesrece su bile bez zrtava - 14 nesreca je bilo sa 10 i vishe zrtava - 5 nesreca sa vishe od 10 zrtava nije bilo u "banana" republikama Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts