Jump to content

HELP oko FM/TV Card

ActiveX

Recommended Posts

Posedujem MSI TV/FM ili FM/TV [:p] i neke kablove (za antenu, neki malecki - 20 cm [:X] i jedan za povezivanje sa videom ili kamerom valjda....

e sad:

- Kabl za antenu sam prikljucio.

- Gde ide onaj mali od 20cm [:X] .... [;)]

- Imam Creative 5.1 pa su oni sareni konektori (roze, zeleni , plavi) popunjeni

- Instalirao sam driver i lepo je prepoznao hardware

- Instalirao prateci (licencirani mojega) program... jedan je za tv a drugi za radio

- Kad kliknem da skenira za programe izlaze mi neki broj 92050 valjda pa 2 i nista - nema kanala, nema nicega!

- U podeshenjima mi ne daje da promenim lokaciju na SCG nego stoji Afganistan kao prva drzava u padajucem meniju!

- Nema podesenja za zvuk

- Radio nema frekvenciju! [xx(]

- Pratio sam upustvo iz knjige!

Ima neko ideju? [8)]

Toliko si konfuzno napisao da ne znam da li ce ti iko moci pomoci.

Ono sto mi trenutno pada napamet jeste da taj kabl sto ima audio konektore sa jedne i druge strane povezes da bude jedan u tv tuner audio in a drugi u zvucnoj u audio out, posto ces tako bacati zvuk za tjuner. Antenu koju si dobio verovatno treba da koristis za radio a ne za TV, a obavezno u samom programu za tjuner stavi da ti je izlaz antena a ne kabl, osim ako naravno nemas kablovski tv.

pazi taj mali kablic od 20 cm (mnoge bi rekle da je bas taman [:D] ) ti sluzi od tv kartice out do zvucne in e sad problem je sto su ti svi prikljuci na kartici zauzeti jer verovatno imas 5.1

jedo od resenja probaj da ga bacis direktno na zvucnike ako imas jos jedan ulaz ako ne snadji se ne znam kako ali .....

a sto se tice programa tu ti ne mogu pomoci

probaj da skines DScaler programcic nije veliki i probaj pomocu njega da nadjes kanale cisto sumnjam da ces uspeti ali ipak probaj

((((Q))))

SRBI su najgluplji narod na svetu!!!

Posedujem MSI TV/FM ili FM/TV  [:p]  i neke kablove (za antenu, neki malecki - 20 cm  [:X]  i jedan za povezivanje sa videom ili kamerom valjda....

e sad:

- Kabl za antenu sam prikljucio.

- Gde ide onaj mali od 20cm  [:X] .... [;)]

- Imam Creative 5.1 pa su oni sareni konektori (roze, zeleni , plavi) popunjeni

- Instalirao sam driver i lepo je prepoznao hardware

- Instalirao prateci (licencirani mojega) program... jedan je za tv a drugi za radio

- Kad kliknem da skenira za programe izlaze mi neki broj 92050 valjda pa 2 i nista - nema kanala, nema nicega!

- U podeshenjima mi ne daje da promenim lokaciju na SCG nego stoji Afganistan kao prva drzava u padajucem meniju!

- Nema podesenja za zvuk

- Radio nema frekvenciju!  [xx(]

- Pratio sam upustvo iz knjige!

Ima neko ideju? [8)]

Sto se tice zvuka, neznam za podesavanja ali cuces zvuk ako povezes taj mali crni kabli sa bananicama na sledeci naci: jedna strana ide u Audio OUT na TV tuneru

a druga strana ide u Audio IN na zvucnoj kartici.

Sto se tice boja prikljucaka trebalo bi da je zelena za Audio OUT, a plava za Audio IN.

Za lokaciju nemoj nikako da biras SCG nego Nemacku (valjda tako dobijas stereo signal ili slicno), to nece uticati oko prijema video signala.

Pregledaj po opcijama posto je trebala neka druga opcija da se ukljuci pre biranja zemlje. A postoji i mogucnost da je manje kompatibilan sa SP2.

U svakom slucaju potrazi i noviji program tv tuner posto je ta verzija ABNORMALNO bagovita. Probaj na sajtu firme InterVideo posto je to njihov program, ili potrazi neki slicni program, vazno je da znas koj tuner imas na kartici (posto nece svaki program sa svakim tunerom). Mislim da je Conexsant na toj kartici, ali nesecam se tacnih oznaka za tuner.

Obavezno potrazi neku noviju verziju programa za radio ili ako imas neki MSI-ev cd sa drajverima za maticnu ili graficku obavzno potrazi tamo (ja sam nasao sa diska za maticnu plocu koliko se secam).

Podesavanje za jacinu zvuka ce se pojaviti u volue control kao Line-In posto TV kartica prosledjuje zvuk zvucnoj kartici a zvucna salje zvuk na zvucnike.

I probaj prvo sva podesavanja za WinDVR da namestis pa tek onda da trazis kanale.

Obavezno obrati paznju na ono Cable i Antenna (valjda kod opcija za izbor zemlje),

probaj da trazi kanale i na Cable a i na Antenna. (ako se tako pise)