Jump to content

.

unknwn

Recommended Posts

Pa gledano globalno: Zemljina atmosfera je velika gasna lopta obmotana oko zemlje. Ona je jedan nehomogen sistem, tj. gustina, temperatura i hemijski sastav u datom trenutku nisu isti na celoj planeti. Budući da je stanje u kome je atmosfera homogena stanje sa ni

You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet...

pa i ja gledam, i nista nisi zakljuchio ;)

Elem, kurko, vise smara nizak vazdushni pritisak nego visok, prvi obichno znaci nestabilno vreme, promenu, kishu, vamo tamo, a visok po pravilu znaci konstatno (i najchesce lepo, vedro) vreme.

Kad gledas prognozu, lepo vidis da u zoni niskog pritiska obichno ima kishe ili ce se promeniti vreme. A mene recimo cevanice otkidaju (mada nije pravilo, nekad su i neki drugi ligamenti) samo kad je nizak pritisak.

Problem je sa niskim pritiskom je i zbog toga shto je vazduh razredjeniji - naprimer u Moskvi je vazdushni pritisak oko 1000 mb, a u Beogradu 1013 - izgleda kao da nije mnogo, ali se itekako oseti. Kada dolazim iz Moskve u BGD uvek se brzo naviknem na beogradski pritisak ali zato kada se vratim u Moskvu treba mi nedelju dana da se normalizujem (pogotovo ako je ciklon - niski pritisak, kisha, vetar itd.).

А в чем сила, брат?

hehe, svidja mi se tomketova analogija sa balonom:)...to je manje vishe to kao sto je gore objasnjeno...ne znam da li te nesto konkretno zanima, da ne ulazim sad u detalje sa parcijalnim pritiscima gasova u plucima, krvi, kesonskom bolescu itd:)

p.s a ti wule slobodno okaci sta si napisao, mozda cu imati neke primedbe na tvoje objasnjenje:)

srpskivojnik-3.jpg

• unknwn changed the title to .