Jump to content

SBB ne radi?

Recommended Posts

zvao,.. neko je drkao rachunare i sjebao neshto danas.

chim budem u mogucnosti da reshim problem reshicu ga...

valjda ce od sutra sve da proradi..

Edited by Niko

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

MOLIO BIH GOSPODU RUROVCE DA SLEDECI PUT UKLJUCHE MOZAK KADA SE IGRAJU SA SERVERIMA U SBB-U,

Molim gospodina Nika da proveri info kada sledeci put misli nekoga da optuzhuje, jerbo rurovci proteklih dana nisu apsolutno nista radili ni na jednom serveru. Dragan (Saint) je dodushe instalirao softver na jednom serveru, ali to apsolutno nikakve veze nema sa ostalim serverima.

Sad najozbiljnije, nije mi jasno zasto moras da hejtujes bez razloga?! Sta kao, iz cistog tjara?

am.. siva chiftek mashina..

juche je 'neko od rur ekipe' doshao u sbb i petljao po mashinama..

od tada nije radio sbb q3 server na ip.. 235

danas, nakon dosta sati drndanja aca i ja smo izvalili da je bilo:

7 rachunara a 8 ip adresa, sistemom eliminacije - koja mashina je koji ip i server i kasnije proverom da ip 235 postoji i dok je q3 server ugashen izvaljujemo da je ta ip adresa iz lokala (s tim da trejsrutom nije pravio nikakve putanje van lokala), nakon shto je aca sve jos jednom isproveravao jedino logichno je bilo da siva rur chiftek mashina koristi vishe od jedne ip adrese i s obzirom da je pre 2 dana on sve proveravao to izdrkano 100% juche.

aca kaze da gile nishta tu nije dozvolio da se chachka dok nije tu..

Shijan je ugasio chifteka, nakon chega 235 adresa i net na kvejk serveru radi najnormalnije..

ja da gubim 8 sati dnevno da na zajebavanje u jeb--- rupi, .. ccc

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

@sejnt

am.. ne znam shta je koji moj dodeljivano ali 235 stoji vec 2 nedelje za q3 server, imate slobodnih jos 15 adresa, sedi lepo pa pinguj sledeci put od 226 do 245 i gledaj koji je ip slobodan,. onda pitaj gileta da proveri na listi na svom komp.u ili je obrati shijanu i aci da ne bi o5 doshlo do zajebavanja

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

am.. ne znam shta je koji moj dodeljivano ali 235 stoji vec 2 nedelje za q3 server, imate slobodnih jos 15 adresa, sedi lepo pa pinguj sledeci put od 226 do 245 i gledaj koji je ip slobodan,. onda pitaj gileta da proveri na listi na svom komp.u ili je obrati shijanu i aci da ne bi o5 doshlo do zajebavanja

Pa eto vidis, jel to stvarno bilo toliko tesko za reci? Ono, juche mi nismo menjali nikakve adrese, samo je sejnt ubacio taj softver. Giske nam je jos pre xy nedelja dao te IP adrese da ih stavimo na server, i mi smo to uradili ... tacnije sejnt, i one su od tada te jedne te iste. Niko nije stavljao nista samo da bi on stavio i da bi skenjao quake 3 server, nikome to nije bilo ni na kraj pameti. Kako je odjednom server aktivirao IP i skenjao time quake3, iz bijond mi.

pojma nemam :/

235 je gile ukucao na q3 mashinu i kad je pingovao bio je slobodan,.. dal' on nije vodio rachuna ili neko drugi, ne znam.. jbg.. a vidish mislim da je rur mashina tada bila offlajn.. e gile...ccc

am.. da, chek, onda bi to znachilo da je juche/prekljuche ukljuchena rur mashina??

ili da je tad uzela 235 ip??

Edited by Niko

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

Mashina je ukljucena prvi put kada su kompovi prebacheni u SBB, i to recimo 3-4 dana pre nego sto je Gishke otishao u bolnicu. Tada je komp ukljucen i radio je, cimali smo sejnta da nam da pasword ako treba, nije trebao i mashina je ostala online kao takva kakva je. Radila je sve ovo vreme (osim ako ne neko nije gasio) a tokom tog vremena Dragan je na server nabacivao razne stvari, e da bi juche metnuo taj neki IIS koji, kako smo saznali ;) nema veze sa IPovima. To je chitava nauka ... Zasto je to trigerovalo budjenje IPeva i zsto se tek tada pojavio problem, zaista mi nije jasno.

ja sam skapirao, al' nemam nameru da objashnjavam bilo shta, bilo kome ;) narochito onaj deo gde smo "zamalo sjebali mrezhu" hohoho, sve expert do experta ^^

tu citiram acu, nisam to naglasio..

btw ako ti ovo shvatash kao takmichenje ko je veci ekspert,.. nisi bash zdrav u glavi.. [:o)]

Edited by Niko

mizantrop iz Singidunuma

--<[Superunknown]>--

nikako ne shvatam kao takmichenje (bilo bi koliko toliko nerealno) ;) a reci aci, da konflikt 2 ip adrese nikako ne mozhe da "sjebe celu mrezhu", vec jedan od 2 rachunara sa istim ip adresama nece raditi...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...