fatboy Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 Iako mi je zhena suvjereni majstor za pripremu specijaliteta kuhinje, i ja volim da prckam ponekad....kad me ona pusti, jel... Evo jedan do jaja jednostavan: Jaja na oko, przite ih standardnom procedurom, ali kada su na pola gotova posolite ih zacinom C ili Vegetom i posolite ih takodje i sa alevom paprikom...sve ovo po zelji... ... jaja ispadnu EXTRA !!! I jos jedan: Przhenice, procedura opet standard, hleb tari nasecete na krishke, u tanjiru prethodno umutite jaja (ja na veknu leba drknem oko 5-6 jaja) i u umucena jaja dodate oko pola supene kasike zacina C ili Vegete..... onda u ta jaja uvaljate kriske hleba i furate ih direkt na tiganj sa vrelim uljem... Uz to ide jogurt najjache dakako.... al opet ukus ima neki poseban shmek zbog te vegete :)) I sada ono zbog cega me zena i najvise poshtuje --> CHOCOLATE ICE CREAM !!! Umuti 6 jaja dobro, posebno umuti 2 shlaga (sa mlekom a posle dodaj u slag i 10 supenih kasika secera), zatim te dve smese pomesaj i josh malo muti, pa posle u sve to dodaj 1 pavlaku i josh muti, pa posle u sve to dodaj 100g cokolade u prahu, i posle josh muti, pa na kraju sve to zamrzni i husaj dok se ne useresh :)) Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 debeli, ne seri da pojedeš veknu prženica? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nt.maharaja Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 stihovi da sumiraju oftopik diskusiju o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
byp_ Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 ae kuvajte i ne serite. Quote i fuck my fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 Point(s) taken. Razumeli smo se, necemo vishe da useravamo. Lucky, chuvaj dobro ovaj topic... izgleda da ce nam trebati ako/kad se budemo ozenili. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 (edited) Par jaja, od oka brasna, vegeta, origano. ramutis jaja sa brasnom (dodjes brasna dok ne bude gusto poprilicno), doda se vegeta i origano, przi se kao neke debele palacinke na vrelom ulju. Ekstra se brzo pravi i ekstra je ukusno, posebno jer nema nekih razmera, neki put ce biti testo jace neki put vodenije, al uvek je kul. Paziti samo da se ne polijete uljem, ili da se isto ne zapali. E sad pravi savet...ne znam kolko vas zna sta su mantije. Uglavnom u metrou se prodaju smrznute (odlicnog kvaliteta). Prosto se ispeku i nema boljeg hasa (treba u kuci UVEK imati rezervnu zalihu tih lisnatih testa). Ali ako niste bas skroz pijani, umesajte beli lukac sitno seckan u kiselo mleko, i 5 minuta pre nego sto su mantije gotove, izvadite ih iz rerne i zalijte tim, pa vratite na pecenje jos tih 5 minuta. Edited July 2, 2005 by pER tU aMOR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted July 2, 2005 Author Report Share Posted July 2, 2005 potrebno - par debljih kolutova salame -brasno - mleko - jaja Krajnje jednostavna stvar moze da posluzi, znaci fazon je ispohovati salamu, znaci u jedan tanjir umutiti jaje u drugi staviti brasno... pre valjanja salami dodati zacin C.. uvaljati brasno jaje brasno jaje i peci.. postoji varijanta sa prezlom onda ide brasno jaje prezla tiganj... Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 zaboravio si da naglasis da ne sme da se koristi ona PODRIGUSHA SALAMA, ja se jednom zaebo pa nju pohovo.... DISCUSTING !!! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 debeli, ne seri da pojede Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 2, 2005 Report Share Posted July 2, 2005 misliš "the phat side" :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexG Posted July 3, 2005 Report Share Posted July 3, 2005 Do pre dve godine sam bio prava katastrofa u kuhinji (nek Lucky potvrdi), a onda sam krenuo da primenjujem kevine savete i sad već znam dosta toga da kuvam, a omiljeno među mojim prijateljima (posebno omiljeno jelo moje biv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrInIty Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Ja volim da kuvam Ne bas cesto... ali volim. Posto je leto, evo jedna salatica koja se brzo pravi. Potrebno: - sunkarice 300g - makarone - 2 pavlake - mala kesica majoneza - 5-6 krastavca (iseckati sitno) - kackavalj (takodje iseckati sitno) Kada skuvate makarone ohladite ih u hladnoj vodi i zatim sve gore pomenuto srucite tu, dobro izmesate i stavite u frizider da se jos malo ohladi. Super je Sto se tice onog nigger-ovog sladoleda mislim da svi vrscani znaju to da naprave Umesto cokolade u tu masu mozete da stavite i izmucene banane ili jagode a ko voli, ni sa rumom nije lose Extra za ovako tople dane :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atomic Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 ^^ me like eating that .. me eat every day .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilauda Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Ja volim da kuvam Ne bas cesto... ali volim. Posto je leto, evo jedna salatica koja se brzo pravi. Potrebno: - sunkarice 300g - makarone - 2 pavlake - mala kesica majoneza - 5-6 krastavca (iseckati sitno) - kackavalj (takodje iseckati sitno) Kada skuvate makarone ohladite ih u hladnoj vodi i zatim sve gore pomenuto srucite tu, dobro izmesate i stavite u frizider da se jos malo ohladi. Super je Sto se tice onog nigger-ovog sladoleda mislim da svi vrscani znaju to da naprave Umesto cokolade u tu masu mozete da stavite i izmucene banane ili jagode a ko voli, ni sa rumom nije lose Extra za ovako tople dane :) ← extraaaaaaaaa salata kad sam sam ono......zidarac je dobar :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 tri 'ladna jajeta, kilo shechera, sve u chiniji lepo umutish mutilicom i onda haaaassss =)) Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 - 2 pavlake - mala kesica majoneza - kackavalj (takodje iseckati sitno) ← abshhhhhhhhh koja holesterol bomba :))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fnZbB Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 nadam se da cu ja nac nekog kuvara za muzapuza jer mrzim kuvanje, pre svega jer ne umem a & ne volim da se mucim... al zato volim da krrrrrkam. kakva sam ja zena... ccc :( Quote Out of reasons to charm you. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEGE Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 -Jaja (kolicina po zelji) -Luk (iseckani) -Ulje -Senf U tiganj sipati malo ulja i ubaciti luk da se przi, zatim dodati izlupana jaja... ...kad jaja pocnu da se prze dodati senf (ne stedeti) i mesati sve to naravno. Uz ovo je najbolje piti jogurt ili jesti neki mlecni proizvod kao i jesti paradajz ili nesto sto osvezava. Prijatno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 abshhhhhhhhh koja holesterol bomba :))) Postao si gori od zhena koje broje kalorije (sto nema veze sa zivotom naravno ;)) Ko kazhe da ne mozes da uzmes diet pavlaku, majonez light i tofu kackavalj? :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Ko kazhe da ne mozes da uzmes diet pavlaku, majonez light i tofu kackavalj? :)) Hmmm... zelja da pojedesh neshto ukusno? Taj light majonez je uvreda za predivnog, kremastog gospodara that is full fat majonez. Sem toga, sve te light i diet varijante su npr. 30-50% manje masne tj. kalorichne, a chovek se onda istripuje kako nisu opasne pa pojede 3x vishe nego inache. It's a trap, I tells ya! I have the cellulite to prove it! Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Nista, onda je pravo vreme da naucimo jos nesto lepo, a da nisu makarone i kajgana ... 1. Prvo morate da jedete "na kashiku", znate kako kazhu nasi stari ... Nekako povrtja uvek ima ima u kutji, pa evo ... Supa od povrtja : - 3 krompira - 2 sargarepe - pola crnog luka - pershun, so, biber ... Kuvajte u dve do tri litre vode sve ovo gore pomenuto naravno ljusteno ... Procedite vodu i napravite pire "gnjechilicom" (ili multipraktikom, jos bolje), treba samo par sekundi za to. Ako ste gnjecili rucno, prelite onom vodom u kojoj se povrce kuvalo i mutite 30 sekundi mikserom ili rucnom mutilicom, a ako ste u multipraktiku samo vratite u multipraktik vodu i mutite 30 sec dok ne dobijete finu gustinu. Sipajte i jedite :) Ako bas ne mozete bez "mesa", mozhete u vodu u kojoj se sve to kuva da dodate i jednu kocku za supu, ali stvarno nije neophodno. 2. Ovo je isto odlicno, ali cete nazalost morati da odete do prodavnice po neke stvari, iako bi u zamrzivachu ili slicno trebalo da ih imate. Ako ste student u domu recimo, definitivno cete morati u prodavnicu po nabavku, ali vas nece ispasti posebno skupo, a lako se pravi i skroz je dobro. - 200g mlevenog mesa - 2 glavice crnog luka (sitno iseckajte) - nekoliko cesnjeva belog luka (opciono ako imate, isto sitno iseckajte) - 3 jajeta - kore za pitu - so, biber, kari, ulje Zagrejete ulje u tiganju, dodate crni i beli luk, onda i meso. Sve to lepo proprzhite kao da pravite punjenje za recimo punjene paprike i ostavite da se ohladi. Sipate u ciniju celu smesu, dodajte ona 3 jajeta plus zacine i sve to lepo promesajte. Onda lepo uzmete jednu koru, stavite, onako, kafenu do supenu kasiku smese na sredinu i savijte u obliku koji vam odgovara (ja recimo pravim trouglove). U medjuvremenu umutite jedno jaje sa jako malo soli, to vam je za premaz. Uzmite i premazite ivice tog "trougla" ili bilo kojeg drugog oblika. Na kraju isprzhite to jako kratko u onom tiganju koji ste koristili malopre. Przhi se kratko je je u pitanju kora za pitu a samo meso je vec odavno gotovo. Ako ste sve uradili kako treba, dobicete negde oko 20 do 25 "trouglova" sto je prilicno solidna kolichina za "zakusku" dok gledate neki sportski hepening sa drustvom. Lakse zasiti od chipsa/kikirikija i slicno a i imate osecaj da ste nesto jeli, pa se ne bacate u frizider odma' posle toga. 3. I da ne davim previshe, za ovaj put, kad ste vec imali supu i "glavno jelo", vise zakusku, red je da imate i neki dezert. Varijacija na temu nigerovog sladoleda, samo sto je ovo cokoladni mus ... - 250 grama cokolade za kuvanje - 6 jaja - 50g putera - 60ak grama secera - 2 kasike slatke pavlake - malo soli Izdrobite cokoladu na komadice da bi se lakse istopila i to i u radite u serpici na ringli, lagana vatra i uz malo vode da ne bi zagorela. Dodajte puter i napravite glatku masu. Ostaviti da se malo ohladi a za to vreme od onih 6 jaja odvojiti zumanca i belanca. Zumanca, secer i pavlaku staviti u posudu i izmiksati jedno minut, minut ipo. Sipati preko toga onu cokoladnu smesu i jos minut mutiti. Izruciti sve u veliku posudu. E onda u posudu za mucenje ubaciti ona belanca koja ste gore odvojili, stavite malo soli i mutite jedno 3 minuta. Novonastalu penu sipajte preko one pripremljene cokolade u posudi i sve to stavite u frizider nekoliko sati da se ohladi. Eto ... da vas ne gnjavim previse, ovo mu dodju neke stvari koje najcesce (pored one spomenute) pravim kad mi se jede neka corba, ili nesto za tekmu, ili nesto slatko :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 kako te nije mrzelo toliko da kuvash:)) btw.supa iz kesice rula,govedja mmmmm;) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
urgh Posted July 4, 2005 Report Share Posted July 4, 2005 Brate pricamo o onome sta se nadje u frizu, a vi spominjete neke tofue i lajtove, o mon dju.svakog trenutka ocehkujem da se pojavi i neki recept sa tartufima:)) Quote No one can survive becoming a legend.i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 pa ja imam jedan recept sa beluga kavijarom i jastogom flambiranim u "kristal" sampanjcu, ali me mrzi da kucam Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
byp_ Posted July 5, 2005 Report Share Posted July 5, 2005 pa ja imam jedan recept sa beluga kavijarom i jastogom flambiranim u "kristal" sampanjcu, ali me mrzi da kucam iam i ja. al neam pare da to napravim. Quote i fuck my fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.