Jump to content

Tajne kuhinje


Recommended Posts

Iako mi je zhena suvjereni majstor za pripremu specijaliteta kuhinje,

i ja volim da prckam ponekad....kad me ona pusti, jel...

Evo jedan do jaja jednostavan: Jaja na oko, przite ih standardnom procedurom, ali kada su na pola

gotova posolite ih zacinom C ili Vegetom i posolite ih takodje i sa alevom paprikom...sve ovo po zelji...

... jaja ispadnu EXTRA !!!

I jos jedan: Przhenice, procedura opet standard, hleb tari nasecete na krishke, u tanjiru prethodno

umutite jaja (ja na veknu leba drknem oko 5-6 jaja) i u umucena jaja dodate oko pola supene kasike

zacina C ili Vegete..... onda u ta jaja uvaljate kriske hleba i furate ih direkt na tiganj sa vrelim uljem...

Uz to ide jogurt najjache dakako.... al opet ukus ima neki poseban shmek zbog te vegete :))

I sada ono zbog cega me zena i najvise poshtuje --> CHOCOLATE ICE CREAM !!!

Umuti 6 jaja dobro, posebno umuti 2 shlaga (sa mlekom a posle dodaj u slag i 10 supenih kasika secera), zatim te dve smese pomesaj i josh malo

muti, pa posle u sve to dodaj 1 pavlaku i josh muti, pa posle u sve to dodaj 100g cokolade u prahu,

i posle josh muti, pa na kraju sve to zamrzni i husaj dok se ne useresh :))

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Par jaja, od oka brasna, vegeta, origano.

ramutis jaja sa brasnom (dodjes brasna dok ne bude gusto poprilicno), doda se vegeta i origano, przi se kao neke debele palacinke na vrelom ulju. Ekstra se brzo pravi i ekstra je ukusno, posebno jer nema nekih razmera, neki put ce biti testo jace neki put vodenije, al uvek je kul. Paziti samo da se ne polijete uljem, ili da se isto ne zapali.

E sad pravi savet...ne znam kolko vas zna sta su mantije. Uglavnom u metrou se prodaju smrznute (odlicnog kvaliteta). Prosto se ispeku i nema boljeg hasa (treba u kuci UVEK imati rezervnu zalihu tih lisnatih testa). Ali ako niste bas skroz pijani, umesajte beli lukac sitno seckan u kiselo mleko, i 5 minuta pre nego sto su mantije gotove, izvadite ih iz rerne i zalijte tim, pa vratite na pecenje jos tih 5 minuta.

Edited by pER tU aMOR
Link to comment
Share on other sites

potrebno

- par debljih kolutova salame

-brasno

- mleko

- jaja

Krajnje jednostavna stvar moze da posluzi, znaci fazon je ispohovati salamu, znaci u jedan tanjir umutiti jaje u drugi staviti brasno... pre valjanja salami dodati zacin C.. uvaljati brasno jaje brasno jaje i peci.. postoji varijanta sa prezlom onda ide brasno jaje prezla tiganj...

The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

Link to comment
Share on other sites

Ja volim da kuvam [^]

Ne bas cesto... ali volim.

Posto je leto, evo jedna salatica koja se brzo pravi.

Potrebno:

- sunkarice 300g

- makarone

- 2 pavlake

- mala kesica majoneza

- 5-6 krastavca (iseckati sitno)

- kackavalj (takodje iseckati sitno)

Kada skuvate makarone ohladite ih u hladnoj vodi i zatim sve gore pomenuto srucite

tu, dobro izmesate i stavite u frizider da se jos malo ohladi. Super je [:p]

Sto se tice onog nigger-ovog sladoleda mislim da svi vrscani znaju to da naprave [:)]

Umesto cokolade u tu masu mozete da stavite i izmucene banane ili jagode a ko voli, ni sa rumom nije lose [;)] Extra za ovako tople dane :)

1127426265i36372pd.gif
Link to comment
Share on other sites

Ja volim da kuvam  [^]

Ne bas cesto... ali volim.

Posto je leto, evo jedna salatica koja se brzo pravi.

Potrebno:

- sunkarice 300g

- makarone

- 2 pavlake

- mala kesica majoneza

- 5-6 krastavca (iseckati sitno)

- kackavalj (takodje iseckati sitno)

Kada skuvate makarone ohladite ih u hladnoj vodi i zatim sve gore pomenuto srucite

tu, dobro izmesate i stavite u frizider da se jos malo ohladi. Super je [:p]

Sto se tice onog nigger-ovog sladoleda mislim da svi vrscani znaju to da naprave  [:)]

Umesto cokolade u tu masu mozete da stavite i izmucene banane ili jagode a ko voli, ni sa rumom nije lose  [;)]  Extra za ovako tople dane :)

extraaaaaaaaa salata

kad sam sam ono......zidarac je dobar :p

Link to comment
Share on other sites

-Jaja (kolicina po zelji)

-Luk (iseckani)

-Ulje

-Senf

U tiganj sipati malo ulja i ubaciti luk da se przi, zatim dodati izlupana jaja...

...kad jaja pocnu da se prze dodati senf (ne stedeti) i mesati sve to naravno.

Uz ovo je najbolje piti jogurt ili jesti neki mlecni proizvod kao i jesti paradajz ili nesto sto osvezava.

Prijatno. [;)]

Link to comment
Share on other sites

Ko kazhe da ne mozes da uzmes diet pavlaku, majonez light i tofu kackavalj? :))

Hmmm... zelja da pojedesh neshto ukusno? Taj light majonez je uvreda za predivnog, kremastog gospodara that is full fat majonez. [^]

Sem toga, sve te light i diet varijante su npr. 30-50% manje masne tj. kalorichne, a chovek se onda istripuje kako nisu opasne pa pojede 3x vishe nego inache. It's a trap, I tells ya! I have the cellulite to prove it! [:D]

Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika.

Pr0 wifebeaters know.

Never give up. Never give in.

Link to comment
Share on other sites

Nista, onda je pravo vreme da naucimo jos nesto lepo, a da nisu makarone i kajgana ...

1. Prvo morate da jedete "na kashiku", znate kako kazhu nasi stari ... Nekako povrtja uvek ima ima u kutji, pa evo ...

Supa od povrtja :

- 3 krompira

- 2 sargarepe

- pola crnog luka

- pershun, so, biber ...

Kuvajte u dve do tri litre vode sve ovo gore pomenuto naravno ljusteno ... Procedite vodu i napravite pire "gnjechilicom" (ili multipraktikom, jos bolje), treba samo par sekundi za to. Ako ste gnjecili rucno, prelite onom vodom u kojoj se povrce kuvalo i mutite 30 sekundi mikserom ili rucnom mutilicom, a ako ste u multipraktiku samo vratite u multipraktik vodu i mutite 30 sec dok ne dobijete finu gustinu.

Sipajte i jedite :) Ako bas ne mozete bez "mesa", mozhete u vodu u kojoj se sve to kuva da dodate i jednu kocku za supu, ali stvarno nije neophodno.

2. Ovo je isto odlicno, ali cete nazalost morati da odete do prodavnice po neke stvari, iako bi u zamrzivachu ili slicno trebalo da ih imate. Ako ste student u domu recimo, definitivno cete morati u prodavnicu po nabavku, ali vas nece ispasti posebno skupo, a lako se pravi i skroz je dobro.

- 200g mlevenog mesa

- 2 glavice crnog luka (sitno iseckajte)

- nekoliko cesnjeva belog luka (opciono ako imate, isto sitno iseckajte)

- 3 jajeta

- kore za pitu

- so, biber, kari, ulje

Zagrejete ulje u tiganju, dodate crni i beli luk, onda i meso. Sve to lepo proprzhite kao da pravite punjenje za recimo punjene paprike i ostavite da se ohladi. Sipate u ciniju celu smesu, dodajte ona 3 jajeta plus zacine i sve to lepo promesajte. Onda lepo uzmete jednu koru, stavite, onako, kafenu do supenu kasiku smese na sredinu i savijte u obliku koji vam odgovara (ja recimo pravim trouglove). U medjuvremenu umutite jedno jaje sa jako malo soli, to vam je za premaz. Uzmite i premazite ivice tog "trougla" ili bilo kojeg drugog oblika. Na kraju isprzhite to jako kratko u onom tiganju koji ste koristili malopre. Przhi se kratko je je u pitanju kora za pitu a samo meso je vec odavno gotovo.

Ako ste sve uradili kako treba, dobicete negde oko 20 do 25 "trouglova" sto je prilicno solidna kolichina za "zakusku" dok gledate neki sportski hepening sa drustvom. Lakse zasiti od chipsa/kikirikija i slicno a i imate osecaj da ste nesto jeli, pa se ne bacate u frizider odma' posle toga.

3. I da ne davim previshe, za ovaj put, kad ste vec imali supu i "glavno jelo", vise zakusku, red je da imate i neki dezert. Varijacija na temu nigerovog sladoleda, samo sto je ovo cokoladni mus ...

- 250 grama cokolade za kuvanje

- 6 jaja

- 50g putera

- 60ak grama secera

- 2 kasike slatke pavlake

- malo soli

Izdrobite cokoladu na komadice da bi se lakse istopila i to i u radite u serpici na ringli, lagana vatra i uz malo vode da ne bi zagorela. Dodajte puter i napravite glatku masu. Ostaviti da se malo ohladi a za to vreme od onih 6 jaja odvojiti zumanca i belanca. Zumanca, secer i pavlaku staviti u posudu i izmiksati jedno minut, minut ipo. Sipati preko toga onu cokoladnu smesu i jos minut mutiti. Izruciti sve u veliku posudu. E onda u posudu za mucenje ubaciti ona belanca koja ste gore odvojili, stavite malo soli i mutite jedno 3 minuta. Novonastalu penu sipajte preko one pripremljene cokolade u posudi i sve to stavite u frizider nekoliko sati da se ohladi.

Eto ... da vas ne gnjavim previse, ovo mu dodju neke stvari koje najcesce (pored one spomenute) pravim kad mi se jede neka corba, ili nesto za tekmu, ili nesto slatko :)

Link to comment
Share on other sites

Brate pricamo o onome sta se nadje u frizu, a vi spominjete neke tofue i lajtove, o mon dju.
svakog trenutka ocehkujem da se pojavi i neki recept sa tartufima:))

No one can survive becoming a legend.

i ja kazem jebiga! Kao da je jebiga neka magichna rech.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...