Jump to content

dzanki filmovi

Recommended Posts

Ajmo josh malo u off [:)]:

Najbolji film kad si pijan/navaren i do jaja pospan je "Trchi Lola, trchi". Koliko me je samo istripovao film, zaspao sam 2 puta, budim se, a ona opet trchi na istom mestu. Ja pokushavam da skontam da li sam sanjao, ili sam vec gledao film?!? I onda zakuntam opet, i kad sam se probudio, opet ista scena!

Neka neko proba da gleda animirani film Walking Life. Ne znam da li ima ikakve veze sa drogom ali je tako bolestan crtez i glas i celokupna animacija da cete istripovati da ste na nechemu

Ugasio sam nakon 2 minuta:)

Imam, odgledao brdo puta...film (ako se to moze tako nazvati) je genijalan, uvek pronadjem neki novi interesantan detalj...nikad pre nisam video onakvu animaciju...fenomenalno...preporuka svima koji vole malo utripovanije filmove...

Ne lazi da nisi odgledao ceo!??? [?][:D]

FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful...

there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out.

Uuuuh...odakle da krenem...pre svega ne postoji nekakva radnja u klasicnom smislu, vec se prica vrti oko tipa koji konstantno sanja, i u tim snovima vodi filozofske razgovore sa razlicitim likovima, ili sanja monologe drugih. Znaci film se sastoji od gomile klipova, a neki od njih nemaju veze sa glavnim likom.

Neki klipovi u okviru filma su monolozi odredjenih likova koji se pojavljuju samo u tom segmentu filma i nigde vise, neki su dijalozi dvoje likova koji se takodje pojavljuju samo tu, dok su neki klipovi (veci deo) dijalozi glavnog lika i nekog drugog lika koji je uvek na svoj nacin zanimljiv (recimo u jednom delu filma main char razgovara sa nekim tipom (u snu naravno) koji mu objasnjava kako je moguce upravljati snovima i dozivljavati neverovantna (ali i realna) iskustva u njima).

Ono sto je na mene ostavilo najjaci utisak (na prvu loptu doduse) je animacija kakvu nikad / nigde dosad nisam video. Materijal je sniman kamerom pa je preko toga radjena animacija, pa sam film vise lici na nekakav psycho cartoon nego na film. Ne postuju se nikakva pravila forme, oblika ili proporcije, vec recimo kroz ceo film linije neprekidno igraju boje se menjaju itd. Jednostavno receno potpuna umetnicka sloboda...

U svakom slucaju vredi pogledati, jer je film jednostavno prica za sebe i po meni nesto sasvim originalno...

poz!

FZ: I have a message to deliver to the cute people of the world...if you're cute, or maybe you're beautiful...

there's MORE OF US UGLY MOTHERFUCKERS OUT THERE THAN YOU ARE!! So watch out.