Imba.janqca Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Po vama dali ima vise budala ili pametnih ? Dali demokratija valja ako ima vise budala ? Kod nas i u svetu ima vise budala i glupih ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 nas ima vishe. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 osnuj zemlju (ostrvo) na kome su samo članovi mense i gledaj kako veličanstveno propada.. ima epizoda simpsonovih na tu temu.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaveN Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 shto, shta se deshava, zhivo me zanima ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 hehe, pade mi sad na pamet jedan grafit iz bg-a...."da je drzava dobra stvar i cigani bi je imali":))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 democracy is the point of view.. u svakom slucaju demokratija je ideal za koji ginu budale. sva moderna drustva su oligarhije. Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
New Order Footman (NWO) Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Svasta se danas naziva demokratijom, po meni to je nacin drzavnog uredjenja koji pripada istoriji i vremenu u kome je nastao. Interesuje me bas sta podrazumevate pod pojmom demokratija? Predstavnicki sistem nije neposredna demokratija kakva je nekada postojala. Ali svi koji su proucavali marksizam u svakom slucaju znaju sta je buducnost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 svi misle da su pametni, i da je previse budala.. sto ili znaci da su svi pametni, il su svi budale... demokratija je sranje, zato sto nisu svi jednaki... ja sam pametan Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ronaldinjo Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 (edited) Ceo život sam se borio za demokratiju, to je moj osnovni životni moto, najviše od svega mrzim socijalizam, to je najveće đubre od uređenja!!!!!!!!! Od toga mi je muka i ubio bi se da sam socijalista u krvi. [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] [:(!] Smrt socijalizmu sloboda narodu i slobodnom mišljenju. A ti iznad idi ubi se odma i svi socijalisti(a ima vas poviše, gotovo ste svi takvi, kada nešto krenete, urotite se protiv nekog i rasturate ga tvrdnjama koje nisu tačne, ali socijalizam je u krvi svih vas, nažalost, zato ja ovde ni nemam pravog prijatelja, dok u New York-u imam i previše!!!!!!!!!), nema za vas budućnosti, vi otpadate. Edited June 5, 2005 by Ronaldinjo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Pa ko se to nama vratio ? a rur taman poceo sa smara bez rokia Ima vise pametnih budala :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOd Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Ceo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch1zra Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 jos da se killy vrati, i sve je cool Quote Ko je nub ne budi mu drug. I mean you harm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiger21 Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Ne volim da njakem o politici ali ima vishe lopova nego budala i pametnica demokratija =korupcija ima i jedno u drugo kao i na ovom forumu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uveta Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Pa svi valjda dobro znate da je, in theory, socijalizam daleko bolji od demokratije u nekim pogledima. Nazalost, s obzirom da ne zivimo u svetu cvetica i princeza, gotovo je nemoguc rad ljudi na opstem dobru, a samim tim i propada svaka mogucnost da nas socijalizam zadesi. Ideoloski soc. naravno ne treba mesati sa onime iz Rusije, Kine,.... Demokratija je, za sada, najmanje od svih zla, a prosperitetan je upravo zbog toga sto se nekim svojim delom oslanja na realnost i stvarne covekove mogucnosti. Sto naravno ne znaci da nas u buducnosti ne ocekuje nesto bolje. Long live the future! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Sto bi stari Grci rekli:Drzava je i bez glumaca najbolja tragedija. Demokratija je bozansko pravo neznalica da vladaju lose. Sto bi Platon rekao,prvo treba izgraditi drzavu u sebi,pa tek drzavu kao zajednicu ljudi. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
phantomq Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Demokratija je jos jedan od sistema koji super zvuci u teoriji ali u praksi je neodrziva, isto kao i socijalizam. Jedino sto ljude moze da drzi pod kontrolom i kao takav da funkcionise je kapitalizam, ako se pogleda kroz istoriju iako nije postojao u istom obliku kapitalizam je jedini opstao kroz vekove! Bas pre neki dan sam video na tv-u mislim da je neki film ali nije ni bitno! Jedino cega covek ne moze da se odrekne to je moc!!! Mozes sve da mu oduzmes i on ce preziveti ali ako mu oduzmes moc on vise ne moze da funkcionise! A danas kao i ranije je najmocniji onaj koji ima najvise para! Quote ((((Q)))) SRBI su najgluplji narod na svetu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Jedino cega covek ne moze da se odrekne to je moc!!! Mozes sve da mu oduzmes i on ce preziveti ali ako mu oduzmes moc on vise ne moze da funkcionise! A danas kao i ranije je najmocniji onaj koji ima najvise para! ← Ovde malo gresis,sto bi rekao Vito Markovic,jedina covekova neotudjiva imovina je smrt.A to da su ljudi odredjene kolicine moci davno je zakljucio Makijaveli. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 procitaj hakslijev vrli novi svet pa ce ti biti jasno - [....] ← what he said. @ostali: previše citirate mrtve filozofe za moj ukus.. ajmo mozgiće u prvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Slazem se sa Starbak-om da nije problem u uredjenju nego u ljudima. Da ne gledaju usko svoje interese mogli bi da opstanu u bilo kakvom uredjenju. Dzabe name sve demokratije ovoga sveta kada dodje nas ministar finansija pa radi cak i ono sto od njega MMF i ne trazi nebi im zaso pod kozu pa kada izgubi mandant ovde da dobije tamo neko mesto.. Dokle god su takvi ljudi samo uredjenje drzave ne znaci mnogo.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 "Ljudi su u proseku glupi i zli" Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hahaha Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Neko rece anarhija,verujem,a gotovo sam siguran, da bi ona bila najbolji izbor da su ljudi ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 ok ljudi + bilo shta - utopija Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 ljudi josh nisu na tom nivou svesti da bi mogli normalno da prihvate ideju socijalizma ili demokratije. Svi traze korist u sistemu vrednosti koji je osnovan na tome ko ima vishe, a ko manje materijalnih dobara. Po meni, tek kada se pojavljuje ozbiljna egzistencijalna opasnost po chovechanstvo ono pochinje da shvata da materijalno blago nije najvaznije za opstanak... Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hahaha Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 (edited) ok ljudi + bilo sta - utopija Ne bih se slozio sa tim,na primer u komunizmu ne mogu nikako da budu ok ljudi,uzmimo na primer da si ti "ok covek" i da crncis 10h za istu platu kao neki baja koji ce za isto radno vreme da bleji.Jel bi prihvatila to? Edited June 6, 2005 by hahaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 nisi shvatio šta je htela da kaže. njena poenta bila je da upravo ljudi ne mogu biti ok, tj. da je svaki sistem koji polazi od ljudskih vrlina utopija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts