Lucky Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Vrisno kuler na Innovision GF4 grafickoj kartici i sad ja trazim drugi, ali mi nikako ne ide. U cemu je stos? U pitanju je "najobicniji" kuler okruglog oblika "spojenih" hladnjaka i ventilatora, po obliku i "shapicama" za kacenje na karticu apsolutno identican kao 99% onih kulera koje cete naci u prodavnicama. Ipak ima jedan problem a to je da je konektor na kartici nesto siri od onog koji se nalazi na svim tim kulerima i prosto ne moze da radi. Stoga me interesuje da li znate neku firmu ili nekoga ko prodaje kulere za graficke uopste (ne mora bas ovo) pa da ja vidim da slucajno nemaju ono sto mi treba. Hvala unapred! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 Sefe, ja sam to resio tako sto sam stavio (zasarafio) kuler od procesora na hladnjak, a zicu sa kulera spojio na plocu (bila je dovoljno dugacka). Ovo cak hladi bolje od stock kulera. A direktan odgovor na tvoje pitanje bi bio... Ne znam :) Ni ja nigde ne mogu da nadjem hladnjak/kuler za northbridge. Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 30, 2005 Report Share Posted May 30, 2005 u obe varijante kupuješ kuler koji pasuje na čip ali nema odgovarajući konektor. onda: 1. pogledaš u famoznoj radnji u svetozara markovića, možda imaju neko rešenje 2. navataš negde one "single pin" konektore, kakvi obično dolaze na noname kućištima za prednje usb-ove, ali sam ih viđao i na drugim stvarima. odsečeš sa novog kulera njegovu "bananu", staviš na svaku žicu po jedan "single pin" i ubodeš na karticu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 30, 2005 Author Report Share Posted May 30, 2005 1. A gde je tacno ta famozna radnja? Mis'im, mogu ja u teoriji da odem i do Radio kluba u Timockoj, ali nisam siguran da tu imaju kulere :) 2. Ovo nije toliko lose resenje, cak imam i neke take zicice i banane, pa cu probati da smandrljam nesto na taj fazon. Javljam sta sam uradio, a ako neko slucajno zna ipak neko resenje da se to kupi u prodavnici neka javi, mozda me bude mrzelo da se cimam ako mogu da kupim. Ako ne, pravim po Ivanovim instrukcijama :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 Imas u desk shopu ja sam pre 4 dana na inno gf4 promenio kuler (ne MX nego titanium, mada verovatno su isti kuleri.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 31, 2005 Author Report Share Posted May 31, 2005 Koji Desk Shop je u pitanju... meni je blizu samo onaj na Slaviji? Ali oni nisu bas nesto jeftini :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 31, 2005 Report Share Posted May 31, 2005 "famozna radnja u svetozara markovića" - između dmoll-a i nono-a :) specijalizovani su za raznu elektroničarsku opremu, the mesto za nabavku raznih kablova, adaptera, ispravljača i tako tih stvari.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberian Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Ja sam kupio kuler od Pentium III proce, malo ga obradio brusilicom da mogu kondenzatori da se provuku...napravi rupice na mesta za one zabice i volla... sad mogu da budzim grafiku za medalju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts