Jump to content

Kuler za graficku?

Lucky

Recommended Posts

Vrisno kuler na Innovision GF4 grafickoj kartici i sad ja trazim drugi, ali mi nikako ne ide.

U cemu je stos? U pitanju je "najobicniji" kuler okruglog oblika "spojenih" hladnjaka i ventilatora, po obliku i "shapicama" za kacenje na karticu apsolutno identican kao 99% onih kulera koje cete naci u prodavnicama.

Ipak ima jedan problem a to je da je konektor na kartici nesto siri od onog koji se nalazi na svim tim kulerima i prosto ne moze da radi.

Stoga me interesuje da li znate neku firmu ili nekoga ko prodaje kulere za graficke uopste (ne mora bas ovo) pa da ja vidim da slucajno nemaju ono sto mi treba.

Hvala unapred!

Sefe, ja sam to resio tako sto sam stavio (zasarafio) kuler od procesora na hladnjak, a zicu sa kulera spojio na plocu (bila je dovoljno dugacka). Ovo cak hladi bolje od stock kulera.

A direktan odgovor na tvoje pitanje bi bio... Ne znam :) Ni ja nigde ne mogu da nadjem hladnjak/kuler za northbridge.

Everything's just fine.

u obe varijante kupuješ kuler koji pasuje na čip ali nema odgovarajući konektor. onda:

1. pogledaš u famoznoj radnji u svetozara markovića, možda imaju neko rešenje

2. navataš negde one "single pin" konektore, kakvi obično dolaze na noname kućištima za prednje usb-ove, ali sam ih viđao i na drugim stvarima. odsečeš sa novog kulera njegovu "bananu", staviš na svaku žicu po jedan "single pin" i ubodeš na karticu.

1. A gde je tacno ta famozna radnja? Mis'im, mogu ja u teoriji da odem i do Radio kluba u Timockoj, ali nisam siguran da tu imaju kulere :)

2. Ovo nije toliko lose resenje, cak imam i neke take zicice i banane, pa cu probati da smandrljam nesto na taj fazon.

Javljam sta sam uradio, a ako neko slucajno zna ipak neko resenje da se to kupi u prodavnici neka javi, mozda me bude mrzelo da se cimam ako mogu da kupim. Ako ne, pravim po Ivanovim instrukcijama :)

"famozna radnja u svetozara markovića" - između dmoll-a i nono-a :)

specijalizovani su za raznu elektroničarsku opremu, the mesto za nabavku raznih kablova, adaptera, ispravljača i tako tih stvari..