Jump to content

Konfiguracija na kojoj igrate WOW

Recommended Posts

Postoje dva glavna razloga zbog kojeg postavljam ovaj topic:

1) Mnogo ljudi svakodnevno postavlja pitanja tipa "Da li mogu na tom procesoru(grafickoj) da igram wow?", "Da li mi je XXX RAM-a dovoljno da ga igram?" i slicno. U FAQ na vrhu ovog foruma je navedena minimalna konfiguracija od strane proizvodjacha, sto verovatno ne treba uzeti za ozbiljno, jer je jedna stvar pokrenuti igru, a druga igrati je sa normalnim frame rate-om.

2) I mene interesuje koja je to minimalna konfiguracija sa kojom ljudi mogu da uzivaju u wow, jer zelim svoju staru masinu da nabudzim na tu "minimalnu" konfiguraciju kako bih mogao i na njoj pikati wow.

U odgovoru navedite prvo konfiguraciju na kojoj igrate (naravno samo bitne elemente ;) i net konekciju, a onda napisite vas licni utisak kako igra radi na toj konfiguraciji, kada se javljaju problemi, sta je po vama usko grlo i slicno.

Kada sakupimo dovoljno informacija, ovaj topic se moze izbrisati a zakljuchci do kojih smo dosli mogu se uneti u FAQ. Takodje sve postove sa slicnom tematikom bi ubuduce trebalo brisati u startu, jer kao sto rekoh svrha ovog topica i jeste da se sa ovom temom raskrsti jednom za sva vremena :)

Ja sam wow igrao na sledecoj masini:

Procesor: AMD Burton 2500+

Memorija: 512 DDR

Graficka: Asus GF 5200 FX sa 128 RAM-a

Hard disk: 7200 RPM sa 8MB cache-a

Internet konekcija: ISDN - koristio sam samo jedan kanal (64 kbit/sec)

Rezolucija: 1024*768

Meni je igra radila fenomenalno, nisam radio nikakva podesavanja vec sam igrao sa default settings-ima. Igra se startuje momentalno, takodje sam u toku igre sa alt-tab momentalno izlazio u windows, grafika je fantasticna iako imam smece od graficke kartice i u toku igre nije bilo ni najmanjeg kocenja. Takodje, internet konekcija koju sam koristio je bila izuzetno stabilna i ping mi je bio konstantno izmedju 133 ms i 230 ms, samo se u pojedinim momentima spustao na 230-300 ms.

E sad ovo sto sam napisao mozda i nije najbolji pokazatelj jer sam igrao na PVE serveru i nisam imao prilike da prisustvujem nekom raidu u kome bi se pojavio ogroman broj ljudi, ali zato ste tu vi da iznesete svoja iskustva ;)

Pozdrav!

ovako:

AMD Xp 1700+

1giga Geil

FX 5900XT

Hdd Maxtor 120 giga 7200

rezolucija 1280x1024

56k modem :(

nemam nikakvih primedbi na rad igre znaci radi mi dobro i kad je borba 40 na 40

ali zbog modema imam probleme sa pingom i gotovo je nemoguce igrati preko dana.Nocu radi ok

P4 3.2ghz

512ddr

gf4 128ram

cable modem: 256k

sve mi radi super u 1024*768 24bit sa svim setovanjima na sredini .. sem mass pvp (onda spushtam rezoluciju i sve ostalo na low, sem distanca)

-----------------------

koliko sam imao prilike da vidim wow na razlichitim mashinama .. najbitnije su 2 stavke da bi mogao da furash igru u 1024*768 sa svim setovanjima na medium (shto je sasvim dovoljno da igra izgleda prelepo) a to su: 1gb rama i fx5200 (i jache) .. procesor iznad 1ghz uopshte ne igra razliku ... chak bih bio slobodan da kazem da ni grafichka ne igra .. najvishe je potreba za memorijom

• crno nam se piše

• belo nam se šmrče

• mind over matter

• jebo sam vam mater

AMD 3200+

ram 1024 DDR

6600GT

hard 120GB 7200rpm

56k :((((((

pri rezoluciji 1204*768 sve na max i mogu reci da je jedan od najlepsih igica do sada, pogotovo to dolazi do izrazaja kada se leti izmedju gradova, jedini problem je net, preko dana uzas, zalaguje toliko da sam u jednom trenutku sa full healtom a posle par sekundi mrtav, ping izmedju 300-900, a nocu zalaguje par puta, nista ozbiljno, ping od 200 do 600

edit: igrao sam i iz foruma, tamo grafika srozana na min, jedva se citaju slova, ali zbog dobrog neta ping je stalno oko 130

edit2: sad sam probao i u 1280*1024 i izgleda jos boje, smo tupavi net pravi problem :(

i tako ....

Upravo tako :

Athlon 2000 +

256

gf4mx440

wireless 128 ( ping 40 nocu )

secka samo kada se ulazi u ove glavne gradove ... sve ostalo manje vishe radi kako treba ... ali ce da padne nevi komp , ne smem ni da pricham koja konf opljachkace me istog momenta i pre nego ga kupim :)

u principu nemoj da se muchish sa 256 , sve se svodi na memoriju , znachi mozesh da imash komp kakav hocesh 1ghz samo da imash dosta memorije graficka nije ni vazna ... znachi min memorija = 512 ...

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Amd 64

Asus AX800XT

1,5GB ddr ram <- 512 sam "digo" iz firme zbog wow-a, tako da nije moj modul. Vraticu kada prestanem da igram :p ali svakao moram da priznam da neku veliku razliku izmedju 1GB ram i 1,5 Gb nisam primetio :)

17" Samsung tft

120GB Maxtor disk

1kb/s konekcija ... cable modem ( UPC )

max details + razne ostale stvaricice. View distance ili kako se vec kaze nisam namestio na max, ali ono malo vise od pola ( samo kada idem u neki opaki zerg onda to prebacim na max :p ) ... ono laguje samo kada je bas neka gadna klanica ... ali veoma retko.

Mada na polsu imam

Bartona 2.5

Radeon 9800pro

512 ddr

19" Samsung NaturalFlat crt

( skoro ista ko Tiger ... )

i isto picim bez problema ... ali daleko vise seckanja nego kod kuce, sto je i razumljivo :)

sex, drugs and bio food!

imam istu konfu kao nothingman samo jos 256 rama... ako nisam nesto ispustio iz vida

amd barthon 2500+

geforce fx5200 128mb ddr

768 ddr rama

7200 rpm HDD

i kablovski net...

tuga je sto neki i da hoce ne mogu da uvedu adsl... glupe tel centrale.

Edited by Gotenks

http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om

Paladins are gay

Blizzard loves paladins

Therefore, Blizzard is gay