Jump to content

brightnes u igrama

zgodni

Recommended Posts

Imam mali problem pa bi volio da mi neko nekako pomogne. imam GF fx 5900 xt

i kad udjem u bilo koju igricu toliko mi se zamraci slika da mi je smor da se igram

sta god radio pre ulaska u igricu koliko god brigtnes i gammu da dignem na desktopu to kao da nema nikakve veze sa igricama i lagano potonem u mrak kad udjem u igru. mozda je jos neko imao ovakav problem pa me interesuje kako ga je resio??? hvala u napred

Imas problem samo u nekim igrama, ili bas svim? I da li je u pitanju OpenGL ili DirectX? I meni je svojevremeno Quake 3 pravio taj problem, podesavanje svetline iz same igre je resilo stvar. Skokni i na www.nvnews.net, mozda na njihovom forumu nadjes jos neku pomoc.

Everything's just fine.

imam asus k8n-e deluxe amd 64 2800+ kingstonov ram i fx 5900 xt mislim da nije do ploce jer su mi se iste stvari desavale i sa duronom na qdi ploci sa mx-om, podesim ja gammu u igrici i to sve i moze da se igra ali nije mi to to interesuje me dali ima neki program ili nesto koji bi nevezno za jednu igru mogao da oderedi gamma i brightnes u igrama po nekoj mojoj volji.

ortak je imao isti problem sa radeonom 9550

posto je tek kupio komp mislili smo da kara monitor posto ga je kupio polovnog.

onda smo nasli podesavanje u drajverima za brightness za desktop, a odmah ispod njega je bilo podesavanje za 3D programe tj. igre.kad je to podesio onda mu se igrama vise nije vracao mracan ekran. i posle kazu da ATI pise lose drajvere...

moja malenkost takodje gaji radeona ispod haube, a obzirom da duze vreme nisam imao nvidia kartu, ne znam da li postoji takvo podesavanje u njenim drajverima.

to je to

nadam se da sam pomogao [:)]

• 4 weeks later...