zgodni Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Imam mali problem pa bi volio da mi neko nekako pomogne. imam GF fx 5900 xt i kad udjem u bilo koju igricu toliko mi se zamraci slika da mi je smor da se igram sta god radio pre ulaska u igricu koliko god brigtnes i gammu da dignem na desktopu to kao da nema nikakve veze sa igricama i lagano potonem u mrak kad udjem u igru. mozda je jos neko imao ovakav problem pa me interesuje kako ga je resio??? hvala u napred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cell Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Drajveri,drajveri uvek ti drajveri. Prvo to proveri. Quote Neukrotljivi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgodni Posted May 5, 2005 Author Report Share Posted May 5, 2005 mislim da nije problem u drajverima, ne da mislim nego sam siguran jer sam ih instalirao bar 5 razlicitih do sada, zamolio bih samo konkretan predlog ako neko ima nek napise. hvala jos jednom u napred Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Imas problem samo u nekim igrama, ili bas svim? I da li je u pitanju OpenGL ili DirectX? I meni je svojevremeno Quake 3 pravio taj problem, podesavanje svetline iz same igre je resilo stvar. Skokni i na www.nvnews.net, mozda na njihovom forumu nadjes jos neku pomoc. Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgodni Posted May 5, 2005 Author Report Share Posted May 5, 2005 u open gl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted May 5, 2005 Report Share Posted May 5, 2005 Onda mislim da je problem u samim igrama, probaj iz njih da podesavas svetlinu i kontrast. Koju maticnu plocu imas? Mozda je problem i u drajverima za nju. Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgodni Posted May 6, 2005 Author Report Share Posted May 6, 2005 imam asus k8n-e deluxe amd 64 2800+ kingstonov ram i fx 5900 xt mislim da nije do ploce jer su mi se iste stvari desavale i sa duronom na qdi ploci sa mx-om, podesim ja gammu u igrici i to sve i moze da se igra ali nije mi to to interesuje me dali ima neki program ili nesto koji bi nevezno za jednu igru mogao da oderedi gamma i brightnes u igrama po nekoj mojoj volji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e. cartman Posted May 6, 2005 Report Share Posted May 6, 2005 ortak je imao isti problem sa radeonom 9550 posto je tek kupio komp mislili smo da kara monitor posto ga je kupio polovnog. onda smo nasli podesavanje u drajverima za brightness za desktop, a odmah ispod njega je bilo podesavanje za 3D programe tj. igre.kad je to podesio onda mu se igrama vise nije vracao mracan ekran. i posle kazu da ATI pise lose drajvere... moja malenkost takodje gaji radeona ispod haube, a obzirom da duze vreme nisam imao nvidia kartu, ne znam da li postoji takvo podesavanje u njenim drajverima. to je to nadam se da sam pomogao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberian Posted June 3, 2005 Report Share Posted June 3, 2005 Probaj da ubacis Riva Tuner... mali programcic koji ti otvara silu novih opcija za podesavanje grafike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts