Jump to content

Anime

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Odgledah Ergo Proxy,krajnji utisak 6.8/10.Posto znam da dosta ljudi daje jako velike ocene ovoj seriji par reci:

Mislim da sam sasvim dobro shvatio celu pricu i zaplet.Ne mogu reci da serija nije dobra,ali ima toliko bezpotrebnih stvari koje se samo nabacuju.Velike kolicine filozofskih referenci koje nemaju potrebe da budu u seriji.Likovi su suvishe "prazni" kroz 23 epizode su malo razvijeni,jednostavno me nije potresalo ako im se nesto desi.EP ima solidnu temu koja "drzi" vodu,ali nije samo to dovoljno da bi serija bila dobra.Jedan quote sa kojim se slazem:"Ergo Proxy is the perfect example of how to start a show, and an even more perfect example of what goes wrong when you sacrifice character and plot for the sake of theme."

My 2 cents :)

Spreman sam za debatu :P

Edit: Sledece-Spice and Wolf i Gundam.

Edited by Katsu

Is there a flower shop in the tahraji desert?

Code Geass zavrsen (tj sezona 1), vrhunski shit :D

Pricha koja je vrlo zanimljiva , cak i mozda sa neke strane i pomalo realna.Vrlo zarazna serija koju na zalost krasi poprilicno tupava zadnja epizoda (tj nerazresenost glavne radnje) ali dobro posto je pocela druga sezona poprilicno je jasno sta se sada desilo.

Jedna VEEEEELIKA preporuka ako nemate sta trenutno da odgledate.

Sledece na redu je jedan old school - Slayers :D

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

"He was the perfect son" or "She was the perfect daughter."

"Such a tragic accident they were the perfect family."

"They died together, the perfect couple till the end."

Makes me glad I abuse my kids and beat up my wife.

Kind of makes me immortal.

Odgledah Ergo Proxy,krajnji utisak 6.8/10.Posto znam da dosta ljudi daje jako velike ocene ovoj seriji par reci:

Mislim da sam sasvim dobro shvatio celu pricu i zaplet.Ne mogu reci da serija nije dobra,ali ima toliko bezpotrebnih stvari koje se samo nabacuju.Velike kolicine filozofskih referenci koje nemaju potrebe da budu u seriji.Likovi su suvishe "prazni" kroz 23 epizode su malo razvijeni,jednostavno me nije potresalo ako im se nesto desi.EP ima solidnu temu koja "drzi" vodu,ali nije samo to dovoljno da bi serija bila dobra.Jedan quote sa kojim se slazem:"Ergo Proxy is the perfect example of how to start a show, and an even more perfect example of what goes wrong when you sacrifice character and plot for the sake of theme."

My 2 cents :)

Spreman sam za debatu :P

Edit: Sledece-Spice and Wolf i Gundam.

Sad si me izlerao.

Davno ga gledah, ne secam se svega. Jedino se slazem kod likova i nerazradjenosti. Mogli su brdo minuta iskoristjenih za bespotrebne dialoge da preusmere u tom pravcu, jebiga.:\ A filozofija je bila na mestu, barem koliko me secanje sluzi. Ona biblioteka je bila kewl epizoda npr. Cinjenica-imaju materijala za 20ak epizoda vise i to nisu iskoristili.

@Code geass

Jebote nisam mogao da zavrsim to.O_o

Previse je glavni baja namrstenog lica i sledbenici preplashenih ochiju. Crtez da ne pominjem. Klishe takodje.

Pogledao sam 5-6 epizoda i ne mogu da se nateram da krenem dalje, a bleji mi na HDDu.

@GITS

Prva i druga sezona su prevedene lepo, samo ne znam koja je grupa u pitanju, moracu da bacim oko kad dodjem kuci pa cu se vrnem ovde. Inace koja god da je, u pitanju je nekih 170MB po epizodi, koliko znam ti full HD viewer. :P

YsKBe.jpg?1

Pa fazon za geass je sto je lik skoro pa kopija Lighta iz Death Note-a , sa predvidjanjem 3 poteza unapred , sto daje shmek pogotovo ako su ljudi ljubitelji likova kao sto je Light, ali i zanimljiva je pricha, mozda prvih par epizoda smaraju ali je kasnije pure pwnage (da ne pominjem par zadnjih koje su mind overkill)

Slayers su premnogodobri :D

ostao mi je jos samo Slayers try par zadnjih pa prelazim na Those who hunt elves :D

Have you ever noticed that it's only 'perfect' people who are murdered or killed in horrific accidents?

Pa fazon za geass je sto je lik skoro pa kopija Lighta iz Death Note-a , sa predvidjanjem 3 poteza unapred

Shame on u. :P

Zato me je i drzalo tih 5-6 epizoda. Ali poste je pre Geass-a stigao DN pred moje oci, vec je popunjeno mesto.

A i penart je bolji, jako bolji. Ovaj CLAMP fazon me kida neopisivo. Podneo sam ga kod X jedino, tada sam jos uvek bio anime noob. :)

YsKBe.jpg?1

@GITS

Prva i druga sezona su prevedene lepo, samo ne znam koja je grupa u pitanju, moracu da bacim oko kad dodjem kuci pa cu se vrnem ovde. Inace koja god da je, u pitanju je nekih 170MB po epizodi, koliko znam ti full HD viewer. :P

Ajde bas vidi...sigurno je LMF(laughing man fansub)u pitanju,posto sam siguran da on ima mnogo bolji prevod nego ova dvd izdanja od KAA.

HD viewer :P samo one serije ciji je prevod dobar u dvd izdanju,a malo je tih.

Ok pogledao sam i drugu sezonu. Ima momente ali je generalno sranje. Veliko sranje.

Usrashe ga kao malo dete pelenu. A bilo je potencijala.

Ako neko 'oce da gleda, preporuka je da ostane na kraju prve sezone. :\

YsKBe.jpg?1

Umm...ne znam zasto si razdvojio na 2 sezone ? TT je dobar,ali nije bas toliko dobar kakvim ga ljudi prikazuju imo.

Anyway...pre par dana odgledao BACCANO! Cekao sam da izadje cela u dvd izdanju(7epi izbaceno) nisam hteo da pocinjem da gledam ranije,ali jebiga.

Serija je brutalna.Pored Seirei no Moribito jedna od boljih iz 2007,sa jako zanimljivim sistemom prezentovanja price.Zabavna serija i svih 13 epizoda su ok.

Edited by Katsu

Umm...ne znam zasto si razdvojio na 2 sezone ? TT je dobar,ali nije bas toliko dobar kakvim ga ljudi prikazuju imo.

Anyway...pre par dana odgledao BACCANO! Cekao sam da izadje cela u dvd izdanju(7epi izbaceno) nisam hteo da pocinjem da gledam ranije,ali jebiga.

Serija je brutalna.Pored Seirei no Moribito jedna od boljih iz 2007,sa jako zanimljivim sistemom prezentovanja price.Zabavna serija i svih 13 epizoda su ok.

Paaa... Satro 7 godina kasnije ovo, ono. Ok zajebao sam se. :P

Sve u svemu prica nakon 7 godina smara.

Ae bacam baccano na dl. Kome da verujem ako ne tebi. ^^

YsKBe.jpg?1

Ma TTGL je izivljavanje koliko je dobro , ali na kraju prve "sezone" (tj pre ovih 7 god kasnije) da se tamo zavrsilo bilo bi previse happyend za anime , ciji je cilj da te uvek casti "gorkom" pobedom xD

Samurai Champloo je pokupio sve reci hvale od mene :D

Poprilicno zanimljiva stvar , mada cesto umeju da ubiju u pojam sa smaranjem ali sve u svemu vredi odgledati

Sad sam se dohvatio Fate Stay Night , prvih par epizoda je vrlo zanimljivo , mada je glavni lik preveliki sissy(spellcheck) i neki ultimativni dobrica da bi bio adekvatan za onakvog servant-a , ali opet ne bi bilo zanimljivo da nije takav xD

Javljam utiske ...

@ Storm

Code Geass je vrlo dobra stvar u moru anime-a , vredi da "bacis" vreme na seriju , ali obavezno skini i prve 2 epizode iz drugog serijala , posto je kraj prve sezone bio poprilicno tupav , i u te dve se vecina stvari objasni!

Ma TTGL je izivljavanje koliko je dobro , ali na kraju prve "sezone" (tj pre ovih 7 god kasnije) da se tamo zavrsilo bilo bi previse happyend za anime , ciji je cilj da te uvek casti "gorkom" pobedom xD

Poprilicno zanimljiva stvar , mada cesto umeju da ubiju u pojam sa smaranjem ali sve u svemu vredi odgledati

Sad sam se dohvatio Fate Stay Night , prvih par epizoda je vrlo zanimljivo , mada je glavni lik preveliki sissy(spellcheck) i neki ultimativni dobrica da bi bio adekvatan za onakvog servant-a , ali opet ne bi bilo zanimljivo da nije takav xD

Javljam utiske ...

@ Storm

Code Geass je vrlo dobra stvar u moru anime-a , vredi da "bacis" vreme na seriju , ali obavezno skini i prve 2 epizode iz drugog serijala , posto je kraj prve sezone bio poprilicno tupav , i u te dve se vecina stvari objasni!

ty

Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will

Javljam utiske ...

@ Storm

Da je izivljavanje-jeste, ali nema leba da je toliko dobro. Mozda da su napravili malo vise epizoda i taj 'drugi deo' podobnije razradili, licilo bi na nesto.

Jebote oni su u dve epizode pred kraj poubijali ceo tim koji s' pocetka bio sa njima.
Ne ide to tako...

Da ne davim, ima tu jos par stvari, bla bla. Svako ima svoje misljenje. ^^

Champloo ftw :D

Edited by uarewhatuare
YsKBe.jpg?1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...