Jump to content

3ds max obuka

banman

Recommended Posts

Evo, posle moje neumorne potrage naletih na par dobrih, mada ne josh proverenih sajtova i usluga, koji vam mogu pomoci da se malo obuchite u 3ds maxu. No cela ova pricha se vodi oko video tutorijala, koji jelte, najlakshe ukazuju na tehnike koje se mogu nauchiti. Znachi, ne pricham o uchenu 3ds maxa vec tehnikama modelovanja, teksturiranja, animiranja itd.

Jedan od sajtova koji nudi sasvim, po meni, solidne tutorijale(famozni matrix i ne tako zvuchni ultimax) jeste www.3d-palace.com

DVD kompleti, znachi 2 DVDa mislim da koshtaju 60$ a na sajtu se moze naci i dosta besplatnih video tutorijala, ako smem dodati, bar po naslovima, kvalitetnih.

Drugi bi bio sajt veoma poznatog lika kada su u pitanju chestice ili bilo shta vezano za njih, pa chak i Afterburn www.allanmckay.com mada ponekad sajt "ne zheli" da oda tajne ovog majstora.

Treci bi bio sajt CGacademy koji ima neke training DVDe pa ako se nekom uchine interesantnim...

Normalno, sve to nebi bilo savrsheno da Discreet nema svoju kolekciju, koja je, bar po opisima, orijentisana vishe na uchenje interfejsa nego tehnike. Mada, mozhe biti da greshim. Link je www4.discreet.com/training/

Pomalo skup za shta nudi, ali ko sam ja da sudim.

I josh jedan od sajtova koji nudi video tutorijale, mada nisam siguran da li na DVDu, jeste www.3dbuzz.com

E sad, ko voli tj. ima ili dobru(adsl) vezu ili $$$ mozhe sebi da utoli zhedj za znanjem. Nadam se da ce ovo nekom biti od koristi.

• 2 weeks later...

Iskreno? nisam ni prichao o osnovama vec o tehnikama. To ne mozhes nauchiti u helpu ili bar ne onu koja se nudi na ovim izdanjima(daleko od toga da ih ja kao reklamiram ili pravdam vec chisto informativno) vec svako uchi i stvara neku svoju tehniku modelovanja/teksturiranja... ali i to tek onda mozhesh kada vidish kako drugi to radi a o torrentu necemo da prichamo kako zbog veze(nema svako adsl itd) a kako sa pravne strane gledishta.Nije sad da pametujem oko prava ali to su pojedinci koji su izdvojili svoje vreme da bi napravili primer tj. razliku iliti pomognu nekom ko se bash uglavio.

Sve u svemu, namera je da pomogne ljudima ili, ako nishta drugo informishe.