Wulfgar Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 a zasto bi bend morao 20 godina da svira istu muziku? nije to prilagodjavanje trendovima nego sazrevanje u muzici u tekstovima u svemu. Normalno da likovi nece sa 45 godina da pevaju stvari tipa motorbreath... Uh, bash su sazreli. I prezreli. Zashto vishe ne otpadnu sa jebene grane... Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 a zasto bi bend morao 20 godina da svira istu muziku? nije to prilagodjavanje trendovima nego sazrevanje u muzici u tekstovima u svemu. Normalno da likovi nece sa 45 godina da pevaju stvari tipa motorbreath... St.Anger nije nikakvo muzicko sazrevanje.And justice,Ride the... su mnogo muzicki zreliji albumi.Nisam neki fan Metallice i licno me bole za nju.Kotam da ih svi pljuju tipa puni su love a oni i dlaje oce jos.Po meni nema neke razlike izmedju Maidena i Metallice.Odavno su postigli svoj vrhunac i ne mogu dalje.Ne mogu dalje,jer ne smeju ili ne umeju. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 10, 2005 Author Report Share Posted April 10, 2005 nisi neki fan metallice znaci verovatno ne znas njihove tekstove...? pogledaj malo tekstova sa lightninga a pogledaj ove sa anger-a ... zar stvarno mislis da neko od 14 god moze da se pronadje odnosno razume muziku koju peva anger? moze.. ako ima iq 150+ Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 ako smem da primetim, 90% nabeđenih padavičara ne zna engleski dovoljno dobro da bi skapiralo muziku u koju se kunu. nešto sumnjam da bi u protivnom nalazili da seek and destroy objašnjava suštinu njihove egzistencije.. bole, drugi pasus je sarkazam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 @daniiL Shto se mene tiche, vrhunac za IM je Brave new world, a to nije bilo tako odavno. @ dvnitycker Znachi, St. Anger ima bolje tekstove od RtL? Ili su samo "dubokoumniji"? Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 10, 2005 Author Report Share Posted April 10, 2005 @daniiL Shto se mene tiche, vrhunac za IM je Brave new world, a to nije bilo tako odavno. @ dvnitycker Znachi, St. Anger ima bolje tekstove od RtL? Ili su samo "dubokoumniji"? ne mogu tako direktno da se porede da kazes e ovaj je BOLJI, zato sto je muzika drugacija... ne mozes uz muziku od ride the lightninga da pevas neku platonovu filozofiju.. ali da su dubokoumniji, kad se sve sabere mislim da jesu. seek and destroy obja Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 10, 2005 Report Share Posted April 10, 2005 da, još jedna obzervacija vezana za metalce: opterećeni su upoređivanjem i kojekakvim rang listama. trebalo bi u onaj nesrećni google fight ubaciti "metallica vs maiden" i "mozart vs beethoven".. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 11, 2005 Author Report Share Posted April 11, 2005 e a najbolja je stvar stojimo u drustvo i sad jedna novopecena metalka s nama i ja je pitam "e sta mislis po tebi ko ima bolji glas James Hatfield [metallica] ili Tarja Turunen [nightwish] " a ona onako sva bitna kao razmislja za sekund pa kaze "najbolji glas ima Dickinson, onda James pa Serz iz SOAD-a pa tek onda Tarja" .. mi umrli :)) (ko ne razume foru evo objasnjenja: Tarja ima operski glas, to bi bilo kao porediti Pavarotija i Avril recimo ) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 nisi neki fan metallice znaci verovatno ne znas njihove tekstove...? pogledaj malo tekstova sa lightninga a pogledaj ove sa anger-a ... zar stvarno mislis da neko od 14 god moze da se pronadje odnosno razume muziku koju peva anger? moze.. ako ima iq 150+ DA si dobro procitao post video da pise da su Ride,Justice MUZICKI mnogo zreliji od StAngera.Platon se ne peva.Ako se prica o tekstovima grupa,poezija sa muzickom pratnjom ne srece se cesto.To je uspelo samo nekima poput Maynarda James Keenan ili Milana Mladenovica. @Wulfgar vrhunac Maiden je Somwere in the time.Posle toga su poceli gadno da smaraju. @ivan_ Tu si u pravu.Ono "slusamo Megadeth znaci Metallica je njesra.Ja sam troo metalac pljujem sve nu bedove". Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalElen_ Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 mejdeni rulaju i sazrevaju, uz gardijane chije sazrevanje moze da primeti svaka polugluva budala, ako preslusha albume hronoloshkim redom, maideni su jedan od retkih bendova koji odrzava konstantan kvalitet. ne mogu da kazem da je brave new world najbolji, ali da ima najvishe dobrih pesama to stoji, mada i dance of death je odlichan i zato dosta pljuvanja po njima metlicu netju komentarisati jer nisam kvalifikovan, jednastavno sem par pesama ne le ze mi i radije slusham alcazar nego njih @ivan: maiden - metlica je za ljude koji slushaju metal(ili bar vetjinu njih) kao za retose-navijache czv-partizan, mozda je to glupo ali tako je Quote My koong-foo is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Ivane, smorio si. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spu [RuR] Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 e a najbolja je stvar stojimo u drustvo i sad jedna novopecena metalka s nama i ja je pitam "e sta mislis po tebi ko ima bolji glas James Hatfield [metallica] ili Tarja Turunen [nightwish] " a ona onako sva bitna kao razmislja za sekund pa kaze "najbolji glas ima Dickinson, onda James pa Serz iz SOAD-a pa tek onda Tarja" .. mi umrli :)) brate pa ona je navela koji su njoj najbolji glasovi a ne koji su tehnichki najbolji or somethin' Quote Everytime I cross the line I push the boundaries out a little... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 12, 2005 Author Report Share Posted April 12, 2005 spu, fazon je u tome sto se od nje trazilo (sto je i ona rekla) da napravi klasifikaciju glasova... daniile zasto je RtL muzicki zreliji od St Angera? kalelen to je poredjenje za klince koji su pre 3 godine poceli kao da slusaju metal i misle da su ownovali celu muzicku scenu i da su postali music godsi omg samo kad pricam o takvim ljudima se nadrkam Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KalElen_ Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 mislim da ni u jednom muzichkom zanru ne postoji takvo rivalstvo, mada se ja lichno ne opteretjujem time, za mene to i nije pitanje Quote My koong-foo is the best Link to comment Share on other sites More sharing options...
e. cartman Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 znate sta sam primetio? kad neki bend izda album koji je dosta drugaciji od prethodnih, misljenja su krajnje podeljenja. pravi fanovi pokusavaju da "opravdaju" promenu muzickim i textualnim sazrevanjem (ponekad sa, ponekad bez razloga), dok ljudi koji su slusali ranije pomenuti bend, ali nisu bili fanovi tvrde kako su se slosili, prodali, sviraju samo za pare i sl. istina je verovatno u sredini, tj. svako za sebe mora da definise sta vise voli u njihovoj muzici, i na osnovu toga da sud. ranije sam slusao oba benda, mada nikad nisam bio njihov fan, tako da moje misljenje nije potpuno relevantno, mada moram da kazem da je St. Anger mnogo textualno dublji od albuma iz 80-ih u kojima su glavne teme bile cudovista, potkrepljena besomucnim drljanjem gitare, koje je tada zvucalo potpuno prihvatljivo. kad kazem cudovista mislim i na maidene i njihove tripove sa zverima sa brojevima, strahovima iz mraka i sl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 14, 2005 Author Report Share Posted April 14, 2005 sad kad sam ga pogledao mogu slobodno da kazem da svako ko ima bilo kakav stav o st. angeru mora da pogleda Some Kind of Monster. Jer se u njemu vidi kako je nastao album... iz nule, dosli ljudi i poceli da sviraju.. pogledajte ko moze, ja ga imam na kompu 2 cd-a dvd ripa Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Jer se u njemu vidi kako je nastao album... iz nule, dosli ljudi i poceli da sviraju.. Aaaaaaaaaaalrighty then! Shta tu ima toliko specifichno? Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 14, 2005 Author Report Share Posted April 14, 2005 to sto goooooooomila ljudi kaze kako su napravili ovu muziku da bi se prodali jos vise da bi kopirali ne znam koga da su kopirali ne znam koga gledaju komercijalu i tako dalje... pogledajte film :) Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Eh, meni se taj novi stil ne dopada... iz kojih god motiva da je nastao. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniiL Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Jer se u njemu vidi kako je nastao album... iz nule, dosli ljudi i poceli da sviraju.. od 0 su dosli do neke slabe dvojke.Bubanj najgora kanturina gitare neki samracki hibrid punka i thrasha.Ma sprdnja. Ovde vidimo L.Urlicha kako place jer zbog pirata ne moze sebi da priusti zlatni sank.Zvuci poznato. Quote The rain makes such a lovely sound To those who're six feet underground Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wulfgar Posted April 15, 2005 Report Share Posted April 15, 2005 Heh, sad sam se setio. Videh na Ritmu pre jedno nedelju dana lika koji svira djitru u Amadeus bendu kako nosi majicu St. Anger. 'nuff said. Quote Vulfi sam kroji svoju odecu od kozhe ubijenih protivnika. Pr0 wifebeaters know. Never give up. Never give in. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted April 22, 2005 Author Report Share Posted April 22, 2005 taj lik je poceo u metal bendovima i svira jako dobro i idol je mnogim pocetnicima koji pokusavaju nesto svojim bendom da odrade Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted April 22, 2005 Report Share Posted April 22, 2005 Meni se svidja album, najvishe pesma frantic Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts