Jump to content

slikanje digitalnim foto...

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

tooo [:)] btw urbane upravu si jeste originalna ideja ali je ipak malo "nastrano" ^^ slikati golubove ili bilo kakve zivotinje dok se pare [:D] lol

ma nije...cak sam i movie napravio...fernando osvaja 2 zenke odjednom uz abbinu pesmu the winner takes it all...i odlecu u daljine zajedno[do komsijskog drveta]...

• 2 weeks later...

za sad sam slikao samo neke crkve i tako to [:)] tako da here we go with link za 5 min samo da uploadujem [:)] pa cu edit

http://i4.photobucket.com/albums/y150/gran...er/DSCN0026.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y150/gran...er/DSCN0022.jpg

http://i4.photobucket.com/albums/y150/gran...er/DSCN0031.jpg

ova 3 mi je za sad najbolja ^_^

sutra cu da idem malo po gradu da slikam pa cu jos slika da "okacim" [:D] i znam da su trenutnoi mozda slike lose i obicne ali jbg bez retarda u topicu plz

Ja nisam neki profi fotograf ali imam nekoliko saveta osnovnih :

1. Digitalni zum _nije_ tvoj prijatelj

2. Uvek postavi fotoaparat na stabilan oslonac

3. Slikaj danju vise nego nocu

4. Vezbaj sve modove nemoj da slikas samo preko "auto",

5. budi kreativan.

slikaj u vecoj rezoluciji - imacesh vishe opcija za editovanje

Takodje nabaci photoshop, chini chuda shto se tiche obrade slika

btw na mom aparatu nocni mod je prilichno osetljiv na pokret, tako da sam to iskoristio za ovu fotku

slikaj u vecoj rezoluciji - imacesh vishe opcija za editovanje

1. Opet, moze veca rezolucija, ali ne digitalna :) vec maksimalna "regularna" tvog fotoaparata

2. Cali, isti efekat dobijas ili sa modom "sa vatricom" (ne znam koji fotoaparat imas) ili kad ostavis ekspoziciju duze otvorenom pa tek onda "skljocnes". Izvinjavam se ako sam pogresio u izrazima, al' znate na sta ciljam :)

kaljli, kakve to diverzije izvodiš u mom kraju.. mojne da eksplodira pumpa, gde ću da pumpam gume na bajsu..

nije loša fotka, al što se tiče tih sa dugom ekspozicijom, uspelo mi je da sa sestrom od tetke uslikam fantastičnu jednu.. nije digitalna, jebi ga, moraću da vam je opišem.

ima u bratislavi most preko dunava, a na vrhu stubova ima ona akcija kao na genex kuli, restoran koji se okreće da bi mogao da vidiš celu panoramu. mi smo imali neki poluprofi yashica aparat bez stativa. naslonili smo ga na prozor i stavili ekspoziciju od pola minuta. za to vreme se restoran okrenuo jedno dva-tri metra, tako da smo dobili efekat ne samo na svetlima automobila nego na celom gradu. još je u to vreme bio neki kulturni festival zbog čega je sve živo bilo osvetljeno i imali su neke lasere i kurce po ulicama.. ma mnogo dobra fotka, fotograf kod koga je sestra razvila film je stavio u izlog..

ne smaraj sputas mi zelju za mojim umetnickim slikanjem kad mi to kazes T_T ako ti se ne svidjali slike samo to reci a ne ovako .btw znam da su mi sve pocetnicke slike ali sta da radim jebote 1. tek sad samo poceo 2.u bg idem stalno i gledam sta da slikam [:)]3.ovo mi je hobi i radim to iz zanimacije tako da ono [:P]sigurno necu da dobijem 1000k eura za svoje "radove" :D