Jump to content

prvi komp.....


Recommended Posts

89-87 c64 koga imam i dan danas sa sve zelenim monitorom par originalnih igrica i jednim novim neotpakovanim dzoistikom (rezerva) I ne bi ga prodo nizasta na svetu!!!

Kad smo vec zagazili u istoriju jel zna mozda kako se ranije radila piraterija sto se tice igrica ?????

Mislim da je bio skc radio (nisam siguran) i ladno ljudi puste kasetu preko radija a ti kod kuce snimas kasetofonom i za nekih 10-15 min imas najnoviju igricu ;) :)

ja sam narucivao kasete kod beosofta :D

There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know

zolaeveo3reqjl4_zps6bce0689.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Uf ... interesantno pitanje ... prvi komp je bio Commodore 16 ;) Al' to nista ozbiljno nisam "dzarkao" ... posle toga '91. stig'o Commodore 64 (mislim da je prva igra koju sam uspesno ucitao bila - Aztec Challenge), pa onda godinu/dve posle toga XT8086 (Prince of Persia prva igra) a onda negde '94. ako se ne varam stizhe 386 ... i na njemu fantasticni Scorched Earth. I eto ... tako valjda nekako. Posle toga 486, pentium ... itd :)

Link to comment
Share on other sites

http://www.schrotthal.de/cbm/commodore-64.jpg

majka[ ave6au.gif

www.schrotthal.de/ cbm/commodore-64.jpg

1024 x 768 pixels - 84k

Image may be scaled down and subject to copyright.

amiga-500.jpg

ave6au.gifave6au.gif

ovde sam provodio noci uz formulu jedan kao klinac kada bi se zavrsio fudbal napolju samo ja nisam imao monitor... sve je ishlo preko tv

http://img67.imageshack.us/img67/1829/lol4thlk6.jpg kako pricati sa GM-om

Paladins are gay

Blizzard loves paladins

Therefore, Blizzard is gay

Link to comment
Share on other sites

Moja prica o prvim igricama i kompjuterima je malo poduza al se sve skratiti da:

Prva igrica nije bila na kompu vec na konzoli... Nintendo 99999 je bilo ime ovog cuda a prva igrica je bio neki praistorijski super mario...

Prvi komp... Ovo je tesko pitanje, bar za mene. Naime postoje 3. Prvi sam toboze imao sa 2-3 godine tojest negde 92 i to je bio neki laptop. Bar su mi tako rekli jer se ja tog cuda ne secam. Drugi je bio kod mog ujaka, a posto sam ziveo kod njega nekoliko nedelja tehnicki se to racuna kao prvi komp. To bese 95.

I prva igra na kompu koje se zaista secam je bila Dune 2... Odlepio sam za tom igrom [user] . Treci komp je bio 486 kog sam dobio pocetkom 98. Na tom kompu sam igrao minesweeper i slicne igre.

Medjutim tu 486icu smo dali nekom coveku onda kad smo dobili Pentium I 166mhz za vreme NATO agresije

Taj pentium I je potrajao do 2000g kad su trazili da ga vratimo nazad originalnom vlasniku (Sr.gov). Jedna cudna stvar kod njega je bila to sto je od silnih nestanaka struje promenio brzinu sa 166mhz na 68mhz ????????? Ovo nikad nije dokazano

I to me dovodi do mog sadasnjeg kompa kog sam dobio 2000ite. Tada je to bio Duron 700mhz sa 256mb SDR, GForce MX400, hdd 30 GB, nekom jadnom maticnom i kucistem. Svakog leta od tada smo ga nadogradjivali tako da je danas ovo Athlon 2600+ sa 768mb DDR, Radeon 9600pro, hdd 120 GB, nekom mocnom maticnom dobrim kucistem i 56k modemom. NOTE: Staro kuciste je crklo i stari modem se zapalio [:D]

Mozda je ovo ipak ispalo predugacko ali verujte moglo je i duze [;)]

Link to comment
Share on other sites

He he he

Prvi komp commodore vic20, stigao iz amerike, te se nije ni mogao ukljuciti u nasu struju, i jos je bio NTSC. Sada je to jedan veeeliki voltmetar/ampermetar i tako to.

1985 ZX Spectrum....igrao sve zivo na njemu,prckao basic, prckao asembler, omiljeni pirat Predrag Djenadic iz Obrenovca, omiljena igra Who dares Wins 2 i terra cresta, uz naravno Elite. Potom atari ST (1990 ili 91). To sam prodao 93 za tipa 500 maraka (maj mesec kad mi je keva primila 10 a cale oko 15 maraka), i tad sam se zakleo da komp/igrice/programiranje necu vise NIKAD u zivotu taknuti. Al onda mi je neke 98 brat na etf-u pokazao tonu pornjave i ja sam odlucio da ipak kupim komp.

2000-Celeron 433, 64 mb rama, tnt Vanta, yamaha zvucna :). Ubrzo je radio na nekih 543 mhz i eto tako.

Link to comment
Share on other sites

ovde sam provodio noci uz formulu jedan kao klinac kada bi se zavrsio fudbal napolju samo ja nisam imao monitor... sve je ishlo preko tv

znaci tu lezi tvoj problem .....

sad mi je sve jasno

-"Don't think, feel! It is like a finger pointing away to the moon. Don't concentrate on the finger or you will miss all that heavenly glory."

-"Love is like a friendship caught on fire. In the beginning a flame, very pretty, often hot and fierce, but still only light and flickering. As love grows older, our hearts mature and our love becomes as coals, deep-burning and unquenchable."

Link to comment
Share on other sites

prvi - amiga.. neke 97-98..ne secam se..

a 2000 ovaj danasnji -pentium II ;P

a od igrica.. urgh...vikingsi .. supaplex.. quake III .. i sada nazalost.. pasijans.. uprljo se laser ;P

step in my transporter , so I can teleport ya,all around my heavenly body..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...