Zoolok Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 Ja sam razumeo da ti se RAM napunio do 2GB i onda se pojavila greska out of memory, tj. da program nije mogao da pristupi trecem gigabajtu. Pa sam mislio da ugasis pagefile i vidis da li ce program moci da dodje do treceg gigabajta. Za fiksirani pagefile koji javlja da ne moze vise da se puni... :) Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 ma ja imam 1Gb rama, i 2.5GB pagefile.. mislim, nikad mi nije trebalo vise od 1.5Gb rama, ovo je samo test bio. Ovako ide cela prica.. Ortak, koji ima 2GB rama, kaze aj probaj to i to, puca mi program sa Out Of Memory. Ja rek'o ajd, medjutim, pukne i meni kad pagefile predje 2Gb (ne 2.5). Posto puca meni, puca i njemu, a posto on ima 2GB rama, a kapiram da je windows njegov automatski za pagefile barem 3GB, i posto je obojici puko program kad pagefile predje 2GB, kapiram da je logicno ono za 4GB po aplikaciji....2GB za ram 2GB za pagefile, posto rama imam samo 1GB, a na win2k ne radi /3GB switch, nisam mogao da probam, ali evo, stavio sam pagefile na 4GB i isto se desava :) Mislim, ne brine me problem, nikad mi se nije desilo da jedan program (max i fotosop) uzmu preko 1.5 GB rama u realnom radu, briga me za test :) znachi nije do 2.5GB pagefile-a ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolok Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 Okidoki :) Nego, imas Windows 2000? Mozda XP bolje barata sa memorijom? Quote Everything's just fine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted March 25, 2005 Report Share Posted March 25, 2005 ma jok, isto :) razlika je da XP podrzava taj /3GB switch, a win2k ne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts